Noi detalii despre femeia din Timișoara care s-a aruncat de pe bloc cu cei doi copii. Absolventa de psihologie urma să se recăsătorească

Detalii despre femeia din Timișoara care s-a aruncat de pe bloc cu cei doi copii

Detalii despre femeia din Timișoara care s-a aruncat de pe bloc cu cei doi copii

Cazul de la Timișoara a uimit întreaga țară! Cine era femeia de 33 de ani care s-a aruncat de pe un bloc cu 10 etaje, împreună cu copiii ei

Tânăra mamă, absolventă de psihologie, s-a aruncat de la etajul 10 al unui bloc din Timișoara împreună cu copiii ei, un băiat de 3 ani și o fată de 6 ani. Femeia ar fi suferit de depresie, spun specialiștii, iar din cauza lipsei suportului competent a ajuns la un asemenea gest extrem.

Citeste si: Peste 150 de ucrainence au fost evacuate din uzina siderurgică Azovstal: „Viața mea dinainte era atât de frumoasă, de ușoară...”

Detalii despre femeia din Timișoara care s-a aruncat de pe bloc cu cei doi copii
Detalii despre femeia din Timișoara care s-a aruncat de pe bloc cu cei doi copii[Sursa foto: Facebook]

Depresia, boala secolului. Ce ar fi determinat-o pe tânăra mamă să se sinucidă împreună cu cei mici

Incidentul cumplit de la Timișoara a atras atenția multor specialiști în psihologie, care sunt de părere că din cauza lipsei unor servicii sociale competente și a reticenței față de tratamentele psihiatrice, se vor ajunge la din ce în ce mai multe astfel de cazuri.

Povestea Iuliei, femeia care își ducea la grădiniță copiii și s-a oprit din drum pentru a a-și lua viața, nu este nici pe departe singura de la noi din țară. În urmă cu câțiva ani, o femeie din Ilfov și-a luat cele trei fete și s-a apropiat de o locomotivă. Pe una dintre ele a împins-o pe șină, iar cu celelalte două de mână s-a aruncat sub roțile trenului care circula pe ruta București-Constanța.

Un alt incident tragic ce a avut loc chiar în dimineața de marți s-a petrecut și într-o localitate din Timiș. Doi soți, bărbatul de 59 de ani și femeia de 53, au fost găsiți spânzurați în propria casă. Ei au lăsat un bilet în care spuneau că sunt depresivi și că nu mai fac față problemelor.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Din cauza faptului că nu reușea să se integreze în societate s-a sinucis și tânărul de 22 ani din București, aruncându-se de la teresa hotelului Intercontinental. Din mesajul lăsat înainte de a recurge la gestul extrem rezultă că își ura familia, pe care o învinovățea pentru toate problemele lui.

„M-am născut într-o familie săracă, nu mai vreau să trăiesc, urăsc viaţa, sunt prea sărac. Nu aţi avut grijă de mine, un copil nu se creşte cu câţiva lei pe lună.

Urăsc familia în care m-am născut! Mă simt marginalizat şi neînţeles din cauza problemelor pe care le am şi nu mă înţelege nimeni. Mama a venit în ţară şi mi-a dat puţini bani”, este un fragment din mesajul lui.

Citeste si: Evenimente care duc la depresie şi cum te poţi vindeca

Depresia, boala secolului. Ce spun psihologii
Depresia, boala secolului. Ce spun psihologii[Sursa foto: PixaBay]

Ce spun psihologii despre boala mentală care duce la sinucidere

Medicul Psiholog Mircea Dragu a publicat un mesaj pe rețelele de socializare în care atrage atenția că în absența unor servicii sociale specializate și implicate și a unor grupuri de susținere, riscăm să vedem din ce în ce mai multe astfel de cazuri tragice.

Citește și: A ieșit la iveală conversația dintre Roberta și fosta soție a lui Sebastian de la „Casa iubirii”! Incredibil ce și-au putut spune cele două: „Tu o să rămâi doar mama copilului său, iar eu prima lui iubire reală!”- kanald.ro

Citește și: Subiecte Română Evaluare Națională 2024 pentru clasa a 8-a: Modelul publicat pe EDU.ro- stirilekanald.ro

„Citesc vestea că o mamă s-a aruncat de pe un bloc de zece etaje împreună cu cei doi copii. Mai corect spus, şi-a aruncat copiii şi a sărit. Un trist prilej să ne amintim că grija/empatia faţă de noi şi nu în ultimul rând faţă de celălalt, prieten, coleg, vecin, sunt prioritare. Boala mentală de (cele mai) multe ori acţionează în mod insidious. Reticenţa faţă de psihiatrie, indiferent dacă e vorba despre medicaţie sau despre internare, e un mare aliat al bolii. În absenţa unor servicii sociale competente şi implicate şi a unor comunităţi (grupuri de suport etc.) riscăm să mai apară asemenea tragedii”, a scris psihologul Mircea Dragu pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: 10 Cărți pe care trebuie să le citești. Cele mai bune cărți din toate timpurile

În cazul Iuliei, psihologii sunt de părere că de vină ar putea fi probleme apărute în relația cu bărbatul cu care urma să se recăsătorească. Mama de 33 de ani plănuia nunta  cu tatăl copiilor ei de care, acum câțiva ani, divorțase. Ea locuia împreună cu părinții și cu cei mici în Timișoara, iar el era în Austria.

„De cele mai multe ori, cei doi încearcă să îngroape securea războiului și să construiască o altă relație, însă nu de foarte multe ori reușesc să facă acest lucru și atunci această situație poate fi de foarte mare intensitate, de foarte mare conflict. Ne putem gândi că nu își dorea ca acești micuți să rămână fără ea și s-a gândit să plece cu tot cu ei”, spune Bianca Brândușa, psiholog specializat în depresie.Citește și:

Aveţi pulsul mare? Ce dietă trebuie să urmaţi

Cuplurile fericite nu-și expun relația pe Facebook și Instagram. „Nu se folosesc unul de celălalt pentru a demonstra lumii că sunt fericiţi"

ȘOCANT! Vedeta care a ajuns să mănânce din gunoaie. Sărăcia a TRANSFORMAT-O total. FOTO

Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta

Iubita lui Dinu Maxer, Magdalena Chihaia, construiește un imperiu în afaceri. Cu ce se ocupă atunci când nu este pe scenă

Cum poți să treci peste o despărțire

Incredibil cum arăta Mihaela de la „Casa iubirii” în urmă cu 12 ani! Fotografiile în care abia o recunoști pe câștigătoarea sezonului 2

Ei sunt clujeni găsiți morți în curtea casei. Asta le-a adus sfârșitul


Cookies