Cum să treci peste o despărțire. 5 sfaturi utile care te vor ajuta în această perioadă

Cum să treci peste o despărțire. 5 sfaturi utile care te vor ajuta în această perioadă

Iată cum să treci peste o despărțire mai ușor, pas cu pas, pentru a fi fericit din nou!

Despărțirea

este un moment extrem de dificil într-o relație și poate lăsa urme adânci în sufletul tău în cazul în care nu știi cum să treci peste o despărțire. Din acest motiv, foarte multe persoane ajung să sufere ani întregi și să nu își mai dorească să cunoască pe cineva.

Care sunt etapele unei despărțiri

Negarea

Pierderea partenerului, indiferent de motiv, este un eveniment care nu poate trece pe lângă cineva fără ca să aibă niște sentimente pe care trebuie să le depășească treptat.

Negarea este prima etapă într-o despărțire. În acest moment nu ești capabil să accepți pierderea și ești în stare de șoc, neînțelegând ce se întâmplă în viața ta și de ce nu mai este totul ca înainte. Confuzia, frica și neputința își fac loc în sufletul persoanei care s-a despărțit și este important să aibă alături persoane dragi pentru susținere și pentru suport. Pentru că sunt blocate în această stare de negare, multe persoane se agață de multe ori de speranța că se vor împăca și chiar își imaginează o împăcare rapidă.
Specialiștii recomandă să nu negi terminarea relației.

Citeste si: Teo Trandafir, declarații rare despre mama ei: "Este o relație...complicată"

Ura dupa despartire

Ce trebuie să faci ca să treci mai ușor peste o despărțire

[Sursa foto: Unsplash]


Furie

După negare, urmează furie. Durerea sufletească și fizică încep să se amortizeze și se instalează furia. Este momentul în care nimeni nu este pregătit să accepte realitatea pierderii partenerului. În acest moment, persoana care s-a despărțit simte furie pe partener, se simte trădată și își face tot felul de gânduri legate de modul în care s-a desfășurat relația.

De ce nu s-a implicat celălalt mai mult, de ce au existat certuri sunt doar câteva dintre gândurile care trec prin mintea unei persoane care tocmai s-a despărțit de cineva. Deși furia reprezintă emoții suprimate în timpul relației, trebuie experimentată odată cu încheierea ei pentru a putea depăși acest moment.

Citeste si: 7 lucruri din casa ta care te pot face depresiv fără să-ți dai seama

Citește și: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat- wowbiz.ro

Citește și: ”Până nu au văzut banii în cont nu m-au operat” Ce sumă colosală a plătit Valentin Sanfira la spitalul din Italia, după accident- radioimpuls.ro

Negocierea

După negare și furie, apare negocierea, un moment critic în trecerea peste o despărțire. Multe persoane sunt dispuse să facă o mulțime de compromisuri, poate-poate reușesc să se întoarcă la persoana alături de care își vedeau viitorul împreună. În acest moment, multe persoane încep să se învinovățească pentru ce nu a mers în timpul relației și se gândesc tot timpul la ce ar fi putut face diferit pentru ca relația să nu se termine așa.

De aceea, este foarte important ca această etapă să fie rapid depășită, pentru că multe persoane ajung să își coboare foarte mult standardele și să se roage de partener pentru a se împăca.

In cat timp iti revii dupa o despartire

Ce greșeli faci după o despărțire

[Sursa foto: PixaBay]

Depresia

După depășirea perioadei negocierii, când îți dai seama că nu mai este nimic de făcut, apare o perioadă de depresie, în care este bine să ai alături persoanele dragi, deoarece este cea mai grea perioadă din întregul proces al despărțirii. Multe persoane se confruntă în această etapă cu probleme cu greutatea, fie se îngrașă ori slăbesc foarte mult, crize de furie, de melancolie și de singurătate. În cazuri extreme, din cauza depresiei, se poate ajunge chiar și la sinucidere, dacă nu este tratată corespunzător.

În această perioadă, crizele de plâns pot dura mult și sunt incontrolabile, iar multe persoane tind să se închidă foarte mult în ele și să evită interacțiunile cu ceilalți. Nu mai sunt în stare să execute sarcini simple, încep să aibă probleme la locul de muncă și cad într-o stare de melancolie accentuată. Manifestarea fericirii de către cei din jurul unei persoane care trece printr-o despărțire este extrem de dificilă pentru o persoană singură.

În acest moment, se recomandă ședințe de psihoterapie pentru a trece mai ușor peste ce se întâmplă în viața sa și pentru a face față mai ușor durerii care te cuprinde fizic și sufletește.

 

Citește și: „M-am cerut la ea și o să mă cer”. Antoni este hotărât să facă pași spre Larisa după plecarea lui George din „Casa iubirii”! Nu ratați un nou episod incendiar de mâine, 27 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: EXCLUSIV- Zborurile care au salvat sute de copii cu afecțiuni grave. Adelina Toncean: ”Mi se pare atât de emoționant când văd zborurile noastre pe tabela aeroportului și avionul pregătit. Realizezi de cât este în stare omenirea”- stirilekanald.ro

Acceptarea

Ultima fază pe care trebuie să o trăiești pentru a depăși momentul unei despărțiri este acceptarea. În acest moment reușești să faci pace cu tine și să îți dai seama că este mai bine să fii singur decât într-o relație care nu mai funcționează. O relație disfuncțională în care unul dintre parteneri minte, înșală ori este abuziv nu are șanse de reușită, iar acceptarea realității produce ușurare sufletească. În acest moment îți dai seama că ești capabil să începi o viață nouă, că fostul partener nu mai face parte din viața ta și din acest moment te vei simți mult mai puternic și mai sigur pe tine.

Sfaturi utile despre cum să treci peste o despărțire


Aruncă lucrurile care îți amintesc de fosta relație

Nu are rost să ții în casă lucruri care îți amintesc de fosta relație și de momentele de fericire din trecut. Fotografii, cadouri ori alte lucruri pe care le-ați cumpărat. Împachetează-le și așază-le undeva unde nu ai acces la ele, daca nu te înduri să le arunci definitiv.

Nu negocia împăcarea cu persoane din anturajul fostului partener

Nu căuta înțelegerea și compasiunea din partea persoanelor apropiate fostului partener, fie că este vorba despre părinți, frați, prieteni. Despărțirea are loc doar între voi și cei din jur nu trebuie să fie implicați în acest proces, așa că nu le cere ajutorul pentru a încerca o împăcare rapidă.


Ce să nu faci după o despărțire

După ce toate etapele despărțirii au trecut și ești gata să cunoști o altă persoană, este foarte important în acest moment, la începutul unei noi relații, să nu faci comparații, să nu aduci în discuție fosta relație și să nu creezi presiune pe umerii persoanei cu care încerci să creezi o nouă legătură.

Alege o schimbare de look pentru a te simți mai bine și deschide-ți inima din nou pentru a fi fericit!

 

 


Citește și:

Semne care îţi arată că iubitul tău vrea să vă despărţiţi

Cum recunoști o relație toxică între mamă și fiică

ego.ro Plante ideale pentru baie. Rezistă fără nicio problemă la umiditate

wowbiz.ro Ce a recunoscut Theo Rose despre fiul ei, după ce fanii au observat asta deja

radioimpuls.ro EXCLUSIV! Radu Sîrbu, ex O-Zone și soția au aniversat 22 de ani de căsnicie. Artistul a dezvăluit cum este viața de familie cu trei copii: "Sunt taximetrist, în primul rand"

kanald2.ro „Cred că le dă Roxana bani” Ce a răspuns Florin Salam când a fost întrebat dacă a înșelat-o pe soția lui

kanald.ro „Și dacă amărâtul ăla de la Vaslui, prins cu șpagă, și mulți alții ca el sunt bolnavi?” Dan Negru, mesaj dur pe o rețea de socializare

stirilekanald.ro EXCLUSIV - Scrisoarea unei mămici la început de an școlar: ”Sistemul de învățământ nu mai e centrat pe elev”/ ”Predarea se face pe repede înainte”/ ”Ce oferă școală în afară de cei 4 pereți ai sălii de clasă?”


Parteneri
Cookies