Nelu Tătaru și Raed Arafat, ședință de urgență la MAI pe tema creșterii numărului de cazuri de coronavirus


Nelu Tătaru și Raed Arafat, ședință de urgență la MAI pe tema creșterii numărului de cazuri de coronavirus

Nelu Tătaru și Raed Arafat, ședință de urgență la MAI pe tema creșterii numărului de coronavirus. Ce a dezvăluit Ministrul Sănătății duminică seara.


In articol:

Creșterea numărului de cazuri de coronavirus din ultimele zile pune autoritățile pe jar. În urmă cu puțin timp, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, și Raed Arafat, șeful DSU, au intrat în ședință la MAI, pentru a discuta ce măsuri se impun în contextul creșterii infectărilor, deși ele nu au crescut în spațiul comunitar, ci în spații închise.

Nelu Tătaru: Ne gândim și la restricționarea circulației în anumite localități, dacă apar focare

 

Duminică seara, Ministrul Sănătății a anunțat în direct că autoritățile iau în calcul restricționarea circulației în anumite localități, dacă apar focare de coronavirus.

El a precizat că se analizează situația de pe Valea Prahovei și litoral, pentru că „acolo se respectă cel mai puțin regulile”, dar că nu este cazul de a fi impusă carantina în destinațiile de vacanță.

Ministrul Sănătății a recomandat în acest sens respectarea regulilor: purtarea măștii, distanțarea fizică și spălatul și dezinfectatul mâinilor.

„Avem un sistem medical pregătit dar nu trebuie să ne punem în această bază. Cresc cazurile grave, avem o virulență crescută și sunt afectate grupele de risc. Am văzut și tineri afectați”, a subliniat el.

Tătaru a precizat că România are 4.000 de paturi la ATI, dintre care 3.000

sunt „complet dotate”.

„Nu este o problemă ca număr sau ca dotare, dar este o problemă că noi ne gândeam că tot ce era spital covid să-l putem reda că spital non-covid”, a spus ministrul.

În acest sens, el a spus că trebuie avută în vedere o raportare diferită în funcție de situația din fiecare județ.

„Trebuie să facem o analogie și să vedem ce înseamnă tot turismul de pe Valea Prahovei apoi tot litoralul.

Vine populație din toată țara și se reîntoarce, făcând o transmitere comunitară în localitățile lor. Acolo se respectă cel mai puțin regulile și atunci reevaluarea ca și controale la agenții economici, reevaluarea la județele de unde au venit acești conaționali. În următoarele două-trei zile vom vedea județele care au creșteri”, a subliniat Nelu Tătaru.

Citeste si: Trei noi simptome ale Covid-19! Specialiștii au făcut anunțul

Întrebat dacă va fi impusă carantina în anumite locuri de vacanță, ministrul a spus că nu, dar că „agenții economici trebuie să respecte regulile care au fost stabilite. Dacă nu sunt respectate, se vor lua măsuri”.

„Nu este intenția noastră să ne transformăm în stat polițienesc, relaxarea a fost însușită, și-a dat acordul tot ce a însemnat industrie din domeniul respectiv. Au fost de acord cu regulile, să le respecte. E o relaxare pe care ne-am asumat-o toți. Ar fi trebuit să nu ajungem aici. Mai vedem și această bagatelizare a ce înseamnă pandemie, reguli, care a dus la îndemnul de nerespectare a regulilor”, a spus Tătaru.

Citeste si: Doctorul Virgil Musta, avertisment către toți românii: „Asistăm deja la un val doi”

Pe 29 iunie, se decide dacă se redeschid restaurantele

El a precizat că luni, 29 iunie, se va lua decizia la nivelul grupului tehnic dacă se va da aviz pentru redeschiderea restaurantelor.

„Avem în schimb acele focare care sunt căminele și focare în spitale, sunt focare gestionate. Vom impune, ne gândim și la restricționarea circulației în anumite localități. Evaluăm și rezultatele vor da și măsura”, a precizat Nelu Tătaru.

foto: Hepta.ro.


Abonează-te pe

Citește și:

Trei noi simptome ale Covid-19! Specialiștii au făcut anunțul

Tragedie în showbiz! Copilul cântăreței a fost declarat MORT!

România revine la starea de urgență?! Urmează valul doi al pandemiei!

Primul vaccin românesc împotriva coronavirusului este gata! Când va apărea pe piață

CITEȘTE: Cine este CLAUDIA PUICAN, iubita lui Armin Nicoară

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este ARMIN NICOARĂ. De ce boală suferă saxofonistul şi cine este iubita lui

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri