Nelu Tătaru, despre revenirea la starea de urgență: „Pandemia nu s-a terminat”


Nelu Tătaru, despre revenirea la starea de urgență. Ce a transmis în urmă cu puțin timp Ministrul Sănătății despre noile măsuri care vor fi luate.


In articol:

Ministrul Sănătății, a susținut în această dimineață o declarație de presă privind pandemia de coronavirus în România, după ce a crescut numărul de infectați ca urmare a măsurilor de relaxare.

Informațiile lui Nelu Tătaru vin la scurt timp după ce a participat la o întâlnire de lucru a premierului Ludovic Orban cu miniștri și șefi ai instituțiilor cu atribuții de control în contextul crizei Covid-19.

Nelu Tătaru, anunț important privind creșterea infectărilor cu coronavirus

Citeste si: Orban, la finalul discursului rostit la Ambasada SUA: „Mă bucur că s-au terminat boicoturile”


Ministrul Sănătății a mărturisit în timpul declarațiilor că în cazul în care se impune, vom avea și o prelungire a stării de alertă.

În legătură cu revenirea la starea de urgență, Nelu Tătaru a spus că, deocamdată, nu s-a discutat despre asta și a îndemnat populația să respecte măsurile pentru prevenirea răspândiririi noului coronavirus.

Citeste si: Cardul de sănătate redevine obligatoriu de la 1 iulie 2020. Anunțul Guvernului

“(…). Țin să menționez că lucrăm la un proiect de lege (…). Tot ce ține de carantină, de izolare la domiciliu trebuie respectat (…), dar interpretarea particulară a fiecăruia dintre noi poate aduce efecte pozitive sau negative. Recomand corpului medical să beneficieze de tot ce trebuie pentru carantină sau izolare. Tot ce ţine de caranatină şi izolare la domiciliu rămân în continuare ca recomandări. (…).

În pofida a tot ce se discută, izolarea rămâne o regulă de bază, pentru tot ce înseamnă familii și persoane din jurul nostru. Mergem spre o rată de transmitere a COVID-19 de 1,4, avem în continuare focare. Avem în continuare focare în desfășurare, avem în continuare focare care se nasc (…). Ține doar de noi, de acel spirit civic să controlăm. (…). Dacă se impune, se va prelungi starea de alertă (…). Nu ne-am relaxat, pandemia nu s-a terminat”, a declarat Nelu Tătaru.

Secretarul Bogdan Despescu, despre măsurile care vor fi luate

Ulterior, ministerul Sănătății a dat cuvântul secretarului de stat Bogdan Despescu. Acesta a precizat că în zonele turistice vor fi mai mulți polițiști care vor face verificări.

“Au fost luate următoare măsuri:
– suplimentarea efectivelor pentru verificarea măsurilor;
– organizarea unor echipe mixte de polițiști, pompieri care vor acționa în numeroase zone;
Acționăm cu prioritate pe litoralul Mării Negre, în zonele turistice. De asemenea, vom transmite un număr pentru linia TELVERDE unde se vor putea face sesizări (…)”, a afirmat Bogdan Despescu.

foto: Hepta.ro.


Abonează-te pe

Citește și:

„Prizoniera destinului”, o poveste dramatică, inspirată din fapte reale, are premiera miercuri, 9 decembrie, de la ora 20:00, la Kanal D!

Tragedie la Casa Regală! Meghan Markle a pierdut copilul

Cum vor funcționa mall-urile de sărbători. Ce reguli se vor impune?!

Directorul Institutului "Marius Nasta", despre pandemia de coronavirus: "Suntem loviți din multe direcții..."

Marcel Ciolacu, despre vaccinul anti-COVID-19: "Vii și minți românii..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Bianca de la Puterea dragostei, mesaj important pentru Livian: „Îi mulțumesc lui Dumnezeu...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri