Nașterea naturală. De ce e mai sănătos să naști natural! 8 motive care te vor face să renunți la cezariană


Nașterea naturală - deci nașterea fără intervenție chirurgicală și fără folosirea medicamentelor - este nașterea care oferă cele mai multe beneficii atât mamei cât și bebelușului. Printre altele, alăptarea bebelușului din primele ore după naștere este mai ușoară și se creează o legătură mai puternică între mama și bebeluș.


In articol:

Atunci când nu există probleme de sănătate ale mamei sau indicații specifice ale medicului ginecolog pentru o altfel de naștere, nașterea naturală are multe beneficii ascunse de care multe femei aflate la vârstă fertilă ar trebui să fie conștiente.

Citeste si: Gabriela Cristea, pregătiri intense pentru botez și nuntă! Uite ce decor superb a ales vedeta!

Citeste si: Doamne, cât a slăbit Dana Roba! Cum a reușit să dea jos peste 18 kilograme în trei luni- proba blugilor

Citeste si: O mămică de invidiat. Anca Serea arată impecabil însărcinată în opt luni și jumătate

Nașterea naturală este un proces natural, minim invaziv, și oferă foarte multe avantaje, atât pentru mama, cât și pentru copil:

  1. În primul rând, prin nașterea vaginală, copilul este ajutat (de contracția uterului la expulzie) să elimine lichidul din plămâni și să respire singur după naștere.
  2. Un alt beneficiu al nașterii naturale este reprezentat de anticorpii care sunt transferați în timpul travaliului către făt.
  3. Travaliul, deși este dureros, o ajută pe mama în procesul nașterii și este vital în coborârea și angajarea copilului. Dacă vei rămâne conștientă pe tot parcursul procesului și vei trăi această experiență, ți-o vei aminti toată viață și o vei povești și nepoților.
  4. O naștere naturală ajută la declanșarea rapidă a lactației și stimulează de la bun început hrănirea la sân a copilului.
  5. Perioada de recuperare postpartum este mai ușoară și mai scurtă decât în cazul operației cezariene.

  6. Copiii născuți prin naștere naturală sunt mult mai alerți și arată mai mult interes față de alăptare, după apariția în lume.
  7. Atunci când nu sunt folosite medicamente în timpul nașterii, femeile sunt foarte alerte și pe deplin conștiente de experiență avută. Ele sunt conectate într-un mod profund cu ale lor corpuri și cu experiență de a da naștere unui copil.
  8. Frecvent, femeile care au născut natural sunt extrem de puternice psihic în urma acestei experiențe și se simt mai încrezătoare. Capacitatea de a naște natural și capacitatea de a depăși cu succes cerințele extreme ale travaliului, adeseori, fac o femeie să se simtă mai puternică și mai puțin temătoare cu privire la celelalte provocări ale vieții. Pentru a descrie modul în care s-au simțit după nașterea naturală, femeile folosesc foarte des cuvinte precum “invincibilă,” “puternică.”

Abonează-te pe

Citește și:

CITEŞTE: Horoscop zilnic 18 ianuarie 2022. O zodie trebuie să-și gestioneze mai bine bugetul!

O veste tristă despre Celine Dion! La doar 40 de kilograme, organismul ei aproape că a cedat

CITEȘTE: Horoscop Taur FEBRUARIE 2022. Nativii zodiei Taur trebuie să îmbunătăţească relaţia de cuplu!

CITEȘTE: Cine a fost eliminată la Bravo, ai stil! Celebrities - 15 ianuarie 2022

CITEȘTE: Cine este ARMIN NICOARĂ. De ce boală a suferit saxofonistul şi cine este iubita lui

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

CITEȘTE: Cu ce se mânâncă GRANOLA

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri