Motivele pentru care nu ar mai trebui sa mananci paine niciodata! Este incredibil!


Motivele pentru care nu ar mai trebui sa mananci paine niciodata! Este incredibil!

Peste 70% dintre oamenii care renunta subit la consumul de paine au parte de o pierdere imediata in greutate in decursul primelor doua saptamani.

 

Iata care sunt cele SAPTE motive foarte importante pentru care nu ar trebui sa mai mananci paine:
1. Painea cu grau intreg poate mari glicemia mai mult decat un baton de Snickers- Aceasta paine se obtine in urma unui proces in care cerealele sunt descompuse si ajung la o stare asemanatoare cu cea a fainei. Din moment ce forma aceasta este de pudra, corpul poate digera painea repede, transportand-o in sange sub forma de glucoza.
Acest lucru faciliteaza producerea hormonului cunoscut drept insulina. Painea cu grau intreg are chiar un Indice Glicemic mai mare decat majoritatea dulciurilor, precum batoanele Snickers.
2. Painea contine mult gluten- Aceasta proteina are proprietati care o aseamana cu lipiciul, care duc la manifestarea proprietatilor vascoelastice ale aluatului. Glutenul este daunator pentru majoritatea oamenilor, nu doar pentru cei diagnosticati cu sensibilitate la gluten sau enteropatie glutenica (boala celiaca).
3. Consumul de grau procesat poate fi fatal- Odata ce afacerile bazate pe agricultura au inceput sa produca recolte mai mari, graul a fost hibridizat atat de mult incat a fost transformat complet comparativ cu configuratia sa genetica de demult. Toate valorile nutritive ale graului actual au scazut cu mai mult de 30% in starea sa naturala, neprocesata, fata de valorile specifice liniei genetice ale graului din timpuri mai vechi.
4. Painea procesata contine chimicale si conservanti- Majoritatea cerealelor includ si ele un “anti-nutrient”, acidul fitic, iar acesta este unul dintre cele mai mari dezavantaje ale consumului de soia. Acidul fitic este o molecula care uneste minerale esentiale precum calciul, fierul si zincul, impiedicand asimilarea acestora in organism.
5. Painea NU este un aliment bogat in nutrienti- Nu exista niciun nutrient din paine pe care sa nu-l poti obtine din alte surse alimentare in cantitati chiar mai mari.
6. Conexiunea dintre consumul de grau si diabet- Dr. Rubman sustine ca evitarea glutenului ar putea avea un efect benefic pentru oamenii care sufera de diabet, deoarece ar putea reduce impactul pe care boala il are asupra corpulu.
Sursa: e-dimineata.ro

Iata care sunt cele SAPTE motive foarte importante pentru care nu ar trebui sa mai mananci paine:

1. Painea cu grau intreg poate mari glicemia mai mult decat un baton de Snickers- Aceasta paine se obtine in urma unui proces in care cerealele sunt descompuse si ajung la o stare asemanatoare cu cea a fainei. Din moment ce forma aceasta este de pudra, corpul poate digera painea repede, transportand-o in sange sub forma de glucoza. Acest lucru faciliteaza producerea hormonului cunoscut drept insulina. Painea cu grau intreg are chiar un Indice Glicemic mai mare decat majoritatea dulciurilor, precum batoanele Snickers.

2. Painea contine mult gluten- Aceasta proteina are proprietati care o aseamana cu lipiciul, care duc la manifestarea proprietatilor vascoelastice ale aluatului. Glutenul este daunator pentru majoritatea oamenilor, nu doar pentru cei diagnosticati cu sensibilitate la gluten sau enteropatie glutenica (boala celiaca).

3. Consumul de grau procesat poate fi fatal- Odata ce afacerile bazate pe agricultura au inceput sa produca recolte mai mari, graul a fost hibridizat atat de mult incat a fost transformat complet comparativ cu configuratia sa genetica de demult. Toate valorile nutritive ale graului actual au scazut cu mai mult de 30% in starea sa naturala, neprocesata, fata de valorile specifice liniei genetice ale graului din timpuri mai vechi. 

4. Painea procesata contine chimicale si conservanti- Majoritatea cerealelor includ si ele un “anti-nutrient”, acidul fitic, iar acesta este unul dintre cele mai mari dezavantaje ale consumului de soia. Acidul fitic este o molecula care uneste minerale esentiale precum calciul, fierul si zincul, impiedicand asimilarea acestora in organism.

5. Painea NU este un aliment bogat in nutrienti
- Nu exista niciun nutrient din paine pe care sa nu-l poti obtine din alte surse alimentare in cantitati chiar mai mari. 

6. Conexiunea dintre consumul de grau si diabet- Dr. Rubman sustine ca evitarea glutenului ar putea avea un efect benefic pentru oamenii care sufera de diabet, deoarece ar putea reduce impactul pe care boala il are asupra corpulu.

Sursa: e-dimineata.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cine este VIVIANA SPOSUB. Biografia concurentei de la Bravo, ai stil! Celebrities

Se anunță o despărțire ȘOC în showbiz! ”Ne certăm în fiecare zi!”

24 OCTOMBRIE 2021: Horoscop zilnic duminică. O zodie se confruntă cu probleme la locul de muncă!

CITEȘTE: Cum să ai un glow up. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi

CITEȘTE: Cine este MIHAI BOBONETE. Bobonete. Biografie: data nașterii, căsătorie, copii, carieră

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

NOU: Cine este NICOLETA DRAGNE, noua concurentă de la Bravo, ai stil! Celebrities!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri