Motivele pentru care este bine sa mananci mai putin!


Motivele pentru care este bine sa mananci mai putin!

James McWilliams, jurnalist la The Huffington Post, a explicat de ce este bine sa mancam mai putin.

Cu totii am auzit povesti despre calugarii care au trait pana la varste inainte si care au rezistat atat de mult deoarece au avut un regim alimentar echilibrat. Exista medici mai "neortodicsi" care recomanda in cazul unor afectiuni destul de serioase repaos alimentar. Dar care sunt in realitate beneficiile mancatului mai putin?

Jurnalistul de la Huffington Post a trecut in revista care sunt adevaratele motive pentru care toti oamenii ar trebui sa manance mai putin.

Totul a inceput atunci cand medicul nutritionist s-a saturat sa ii mai explice de ce este bine sa mai taie din meniu si i-a spus-o pe sleau: "Mananca mai putin, porcule". Degeaba tii o dieta bazata numai pe proteine si te indopi sau un regim alimentar in care mananci numai legume, toata ziua, fara oprire. Organismul mai are nevoie si de o pauza.

"Asta este sfatul pe care nutritionistul mi l-a dat.
Mi-a facut un tricou pe care scria: 'mananca mai putin, porcule'. L-a facut pentru ca s-a saturat sa explice ce inseamna sa mananci corect, natural, sa mananci doar atat cat ai nevoie. In loc sa faca aceste dezbateri pe tema preparatelor organice sau sa vorbeasca despre animalele crescute in ferme pentru a sfarsi la abator, ea a simplificat toate aceste lucruri si a facut tricoul cu mesajul: 'Mananca mai putin, porcule'".


Jurnalistul a dezvaluit ca asa a inceput sa descopere care sunt adevaratele avantaje ale consumului moderat de mancare. Nu doar ca reusesti sa slabesti, dar salvezi si planeta.

Rata obezitatii s-a dublat din 1980 si pana azi, peste doua treimi din adulti sunt supraponderali. Omul a ajuns sa manance peste o tona de mancare in fiecare an si si-a crescut aportul caloric cu peste 25%.   

Daca oamenii ar incepe sa manance mai putin, asta ar avea un efect extraordinar asupra mediului inconjurator.
Amercanii consuma azi 57% mai multa carne decat in anii 50, de patru ori mai multa branza, de 20 de ori mai mult iaurt, de 8 ori mai multe dulciuri. Toate aceste bunatati se fac in fabrici care afecteaza mediul inconjurator.

Dar asta nu e tot! S-a demonstrat ca exista o legatura reala intre saracie si obezitate. Frica de saracie, frica de foame, ne determina sa mancam mai mult si mai prost.


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cine este MĂDĂLINA PAMFILE. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

CITEȘTE: Cine este VIVIANA SPOSUB. Biografie concurentei de la Bravo, ai stil! Celebrities

CITEȘTE: Cine este OTNIELA SANDU. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este MIHAI BOBONETE. Bobonete. Biografie: data nașterii, căsătorie, copii, carieră

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este ELIZA NATANTICU, soția lui Cosmin Natanticu. Biografie: data nașterii, carieră, căsătorie

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri