Motivele pentru care dietele de Revelion nu sunt eficiente, dezvaluite de cercetatori


Motivele pentru care dietele de Revelion nu sunt eficiente, dezvaluite de cercetatori

Motivele pentru care dietele de Revelion nu sunt eficiente au fost dezvaluite de cercetatorii de la universitatile britanice Oxford si Cambridge, potrivit carora regimurile alimentare trebuie sa fie individualizate si sa fie alese in functie de hormoni, gene si profilul psihologic al fiecarui om.

 

Fiecare dintre acesti trei factori joaca un rol esential in relatia cu alimentele si explica motivul pentru care anumite persoane au tendinta de a manca prea mult, relateaza dailymail.co.uk.
 
 
Cercetatorii britanici au identificat trei tipuri mari de persoane: "pasionatii de ospete"- care continua sa manance pentru ca nu se satura niciodata, "pofticiosii in mod constant"- care se gandesc tot timpul la mancare, si "mancatorii emotionali"- care dau iama prin bucatarie atunci cand intampina dificultati in viata.
 
 
Potrivit autorilor acestui studiu, coordonat de Susan Jebb, specialist guvernamental in nutritie si profesor la Universitatea Oxford, si Giles Yeo, profesor de genetica la Universitatea Cambridge, fiecare dintre cele trei grupuri de persoane reactioneaza diferit fata de diverse diete.
 
 
Teoria a fost testata pe un esantion de 75 de voluntari- cate 25 de persoane in fiecare grup- pe parcursul a trei luni, in vara anului 2014.
 
 
Rezultatele si concluziile studiului vor fi expuse pe larg in emisiunea de televiziune "Horizon", ce va fi difuzata de postul BBC2 pe 12 ianuarie.
 
 
Autorii studiului spun ca persoanele din primul grup ("feasters" in limba engleza, n.r.) nu produc in organismul lor cantitati suficiente de GLP1, un hormon care induce creierului senzatia de satietate.
 
 
Medicul Christoffer R. Van Tulleken, care este si un apreciat prezentator de televiziune si va prezenta emisiunea "Horizon", a explicat: "Daca sunteti o persoana care mananca tot ce gaseste prin camara si nu simte niciodata ca s-a saturat, atunci exista riscul sa fiti un «pasionat de ospete». În al doilea rand, stim deja ca anumiti oameni prezinta un factor de risc genetic pentru a deveni supraponderali.
Nu exista o singura gena vinovata de acest fapt, ci mai multe. Unele influenteaza personalitatea, altele apetitul, iar altele vointa. Persoanele care prezinta multe astfel de «gene ale obezitatii» sunt incluse in categoria «pofticiosilor in mod constant».
 
 
Maestrii bucatari si pasionatii de gastronomie se inscriu cel mai adesea in aceasta categorie, a precizat acelasi medic britanic.
 
 
"În final, am observat ca anumiti oameni isi administreaza singuri un fel de «tratament medical» cu ajutorul mancarii.
Ei mananca atunci cand sunt nefericiti. Le spunem «mancatori emotionali»", a adaugat profesorul Van Tulleken.
 
 
Dupa identificarea celor trei grupuri, cercetatorii au creat diete diferite pentru fiecare dintre ele.
 
 
Cei din primul grup au primit o dieta ce a fost conceputa pentru a stimula concentratia din organism a unui hormon prin intermediul unor alimente bogate in proteine, precum carne, peste si seminte de leguminoase si prin eliminarea din alimentatie a carbohidratilor, existenti in painea alba si cartofi.
 
 
Voluntarii din al doilea grup au primit "dieta 5:2", bazata pe un numar de doar 800 de calorii pe zi, timp de doua zile, in fiecare saptamana. În celelalte cinci zile, voluntarii din acest grup puteau sa manance orice doreau.
 
 
Persoanele din al treilea grup au fost inscrise in programe educative de tip "Weight Watchers" ("Supraveghetorii greutatii corporale"), intrucat autorii studiului au considerat ca acesti voluntari aveau de fapt nevoie de un sprijin de ordin social pentru a preveni alimentatia compulsiva.

Fiecare dintre acesti trei factori joaca un rol esential in relatia cu alimentele si explica motivul pentru care anumite persoane au tendinta de a manca prea mult, relateaza dailymail.co.uk.

Cercetatorii britanici au identificat trei tipuri mari de persoane: "pasionatii de ospete"- care continua sa manance pentru ca nu se satura niciodata, "pofticiosii in mod constant"- care se gandesc tot timpul la mancare, si "mancatorii emotionali"- care dau iama prin bucatarie atunci cand intampina dificultati in viata.

Potrivit autorilor acestui studiu, coordonat de Susan Jebb, specialist guvernamental in nutritie si profesor la Universitatea Oxford, si Giles Yeo, profesor de genetica la Universitatea Cambridge, fiecare dintre cele trei grupuri de persoane reactioneaza diferit fata de diverse diete.

Teoria a fost testata pe un esantion de 75 de voluntari- cate 25 de persoane in fiecare grup- pe parcursul a trei luni, in vara anului 2014.

Rezultatele si concluziile studiului vor fi expuse pe larg in emisiunea de televiziune "Horizon", ce va fi difuzata de postul BBC2 pe 12 ianuarie.

Autorii studiului spun ca persoanele din primul grup ("feasters" in limba engleza, n.r.) nu produc in organismul lor cantitati suficiente de GLP1, un hormon care induce creierului senzatia de satietate.

Medicul Christoffer R. Van Tulleken, care este si un apreciat prezentator de televiziune si va prezenta emisiunea "Horizon", a explicat: "Daca sunteti o persoana care mananca tot ce gaseste prin camara si nu simte niciodata ca s-a saturat, atunci exista riscul sa fiti un «pasionat de ospete». În al doilea rand, stim deja ca anumiti oameni prezinta un factor de risc genetic pentru a deveni supraponderali. Nu exista o singura gena vinovata de acest fapt, ci mai multe. Unele influenteaza personalitatea, altele apetitul, iar altele vointa. Persoanele care prezinta multe astfel de «gene ale obezitatii» sunt incluse in categoria «pofticiosilor in mod constant».

Maestrii bucatari si pasionatii de gastronomie se inscriu cel mai adesea in aceasta categorie, a precizat acelasi medic britanic.

"În final, am observat ca anumiti oameni isi administreaza singuri un fel de «tratament medical» cu ajutorul mancarii. Ei mananca atunci cand sunt nefericiti. Le spunem «mancatori emotionali»", a adaugat profesorul Van Tulleken.

Dupa identificarea celor trei grupuri, cercetatorii au creat diete diferite pentru fiecare dintre ele.

Cei din primul grup au primit o dieta ce a fost conceputa pentru a stimula concentratia din organism a unui hormon prin intermediul unor alimente bogate in proteine, precum carne, peste si seminte de leguminoase si prin eliminarea din alimentatie a carbohidratilor, existenti in painea alba si cartofi.

Voluntarii din al doilea grup au primit "dieta 5:2", bazata pe un numar de doar 800 de calorii pe zi, timp de doua zile, in fiecare saptamana. În celelalte cinci zile, voluntarii din acest grup puteau sa manance orice doreau.

Persoanele din al treilea grup au fost inscrise in programe educative de tip "Weight Watchers" ("Supraveghetorii greutatii corporale"), intrucat autorii studiului au considerat ca acesti voluntari aveau de fapt nevoie de un sprijin de ordin social pentru a preveni alimentatia compulsiva.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop 2018 Minerva – Previziuni complete: Dragoste, Bani, Familie, Sanate si Cariera

Horoscop Oana Hanganu pentru Revelionul 2019. Cum intampini noul an si ce bijuterii sa porti ca sa atragi norocul

De ce japonezele nu îmbătrânesc și nu se îngrașă, de fapt. Secretul uluitor s-a aflat - ego.ro

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei - kudika.ro

Buna Vestire 2023. Ce este bine să faci în această zi importantă pentru a avea parte de sănătate? - stirilekanald.ro

Alina Eremia a fost implicată într-un accident auto! Cum a avut loc întâmplarea: „Am fost puțin acostată” - kanald.ro

Marisa Paloma, câștigătoarea sezonului 3 „Bravo, ai Stil!”, se mută în casă nouă: ”Sunt mândră de această realizare”- VIDEO - radioimpuls.ro

Cum l-a anunțat Valentina Pelinel pe Cristian Borcea că îl va face tată din nou: „Amândoi ne doream” - wowbiz.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 24 martie 2023. O zodie reușește să devină din ce în ce mai productivă
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri