Moșii de Toamnă 2020: cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o rostești de Sâmbăta Morților

mosii de toamna 2020
Cea mai puternica rugaciune pe care trebuie sa o spui de Mosii de toamnă 2020.

Moșii de Toamnă 2020 pică, anul acesta, pe data de 31 octombrie, iar de Sâmbăta Morților trebuie să ne rugăm pentru mântuirea celor adormiți.

Moșii de Toamnă se sărbătoresc, în mod normal, în prima sâmbătă din luna noiembrie, iar această sărbătoare este cunoscută și sub denumirea de Sâmbăta Morților. Anul acesta, potrivit calendarului ortodox, Moșii de Toamnă se prăznuiesc pe data de 31 octombrie, atunci gând gospodinele trebuie să pregătească bucate pe care le vor sfinți și pe care le vor împărți pentru  sufletele celor trecuți în neființă. Pentru apropiații noștri trecuți la cele veșnice și pentru mântuirea lor este foarte important să ne rugăm de Sâmbăta Morților.

Citeste si: Moșii de Toamnă 2020. Ce tradiții trebuie să respecți în Sâmbăta Morților?

Moșii de Toamnă 2020 mai poartă și denumirea de Sâmbăta Morților, iar această zi este una plină de superstiții și tradiții pe care trebuie să le citim și să le respectăm, iar lista acestora poate fi consultată chiar AICI.

Moșii de Toamnă 2020- cea mai puternică rugăciune de Sâmbăta Morților

„Pomenește, Doamne, pe cei ce întru nădejdea învierii și a vieții celei ce va să fie au adormit, părinți și frați ai noștri și pe toți cei care întru dreapta cre­dință s-au săvârșit, și iartă-le lor toate greșelile pe care cu cuvântul sau cu fapta sau cu gân­­dul le-au săvârșit, și-i așază pe ei, Doamne, în locuri lumi­noase, în locuri de verdeață, în locuri de odihnă, de unde au fugit toată dure­rea, întristarea și sus­­pinarea, și unde cercetarea Feței Tale veselește pe toți sfinții Tăi cei din veac.

Citeste si: Cele mai puternice rugăciuni, pentru femeile care nu pot avea copii

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

sambata mortilor 2020
cea mai puternica rugaciune de sambata mortilor 2020- rosteste-o de Mosii de Toamna pentru mantuirea apropiatilor trecuti in nefiinta.

Dăruiește-le lor și nouă Împă­răția Ta și împărtășirea bunătăților Tale celor negrăite și veș­nice și des­fătarea vieții Tale celei ne­sfâr­șite și fericite.

Că Tu ești învierea și odihna ador­­­mi­ților robilor Tăi (numele), Hris­toase, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte și Prea­sfân­tului și Bunului și

de viață făcă­to­ru­lui Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Citeste si: Cea mai importantă rugăciune pentru tinerii căsătoriți. Aduce belșug și sănătate în casă!

Citește și: Cosmin a ajuns pe mâinile medicilor, la scurt timp după descalificarea din „Casa iubirii”! În ce stare se află fostul concurent în aceste momente: „Îl durea”- kanald.ro

Citește și: "Au murit într-o secundă!" Au apărut imaginile de pe camerele de supraveghere cu accidentul în care au pierit Mihaela și Paul- stirilekanald.ro

Cu sfinții odihnește, Hristoase, su­fle­tele adormiților robilor Tăi, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit!”

Rugăciunea care se rostește în Sâmbăta Morților pentru mântuirea apropiaților trecuți în neființă

Moșii de Toamnă 2020- cea mai puternică rugăciune: „Doamne lisuse Hristoase, Judecătorul meu Prea drept! Cunosc că păcatele mele sunt fără de număr. De aceea, Te rog în această zi, în care de Iosif și de Nicodim pus fiind în Mormânt, Te-ai pogorât în iad cu Sfântul și Îndumnezeitul Tău suflet și de acolo ai depărtat întunericul cu lumina Dumnezeirii

Tale și ai adus bucurie nespus de mare strămoșilor noștri, căci i-ai mântuit de sclavia cea cumplită și i-ai suit în răi. Îngroapă păcatele mele și cugetele mele cele rele și viclene, că să piară din mintea mea și să nu se mai lupte cu sufletul meu. Luminează întunecatul iad al inimii mele, alungă întunericul păcatelor mele, și suie mintea mea la cer, că să mă bucur de Fața Ta.
Așa, Doamne, primește umilită mea rugăciune că o tămaie mirositoare, pentru rugăciunile iubitei Tale Maici, care Te-a văzut pe Cruce pironit între doi tâlhari, și de durerile Tale cumplite i s-a rănit inima; care impreună cu ucenicii și cu mironosițele Te-au pus în mormânt, care a treia zi Te-au văzut înviat din morți și la înălțarea Ta Te-a văzut suindu-Te de la pământ la cer, însoțit de Sfinții Tăi Îngeri.

Îndură-Te, Doamne, și de cei vii și de cei răposati, pentru rugăciunile Sfinților Tăi, către care zic și eu, nevrednicul: O, fericiți servitori ai lui Dumnezeu! Nu încetați a vă ruga Lui, ziua și noaptea pentru noi, nevrednicii, care pururea greșim cu atâtea nenumărate păcate! Mijlociți pentru noi Darul și ajutorul lui Dumnezeu, pe care nu știm a-l cere după cuviintă. Nu încetați a vă rugă, pentru că prin rugăciunile voastre, păcătosii să câștige iertare, săracii ajutorul, întristații mângâiere, bolnavii sănătate, cei slăbi la minte înțelepciune, cei tulburați liniște, cei asupriți ocrotire, și toți împreună Darul lui Dumnezeu, spre folosul cel sufletesc, în mărirea lui Dumnezeu Celui în Treime lăudat, Căruia i se cuvine cinste și închinăciune în veci. Amin.”Citește și:

Ce afecţiuni pot ascunde pleoapele umflate

Cea mai puternică rugăciune care se spune azi, de Sfânta Cuvioasă Parascheva

Anna Lesko, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

Decizia luată de autoritățile italiene în privința căutărilor lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură! Au trecut două săptămâni de când a fost înghițit de ape și nimeni nu mai știe nimic de el: „Tensiunea este mare”

Modul inedit în care Pınar Deniz și-a luat rămas bun de la echipa serialului turcesc "Secrete de familie" (Yargı) - VIDEO

Rugăciunea de dimineaţă a părintelui Arsenie Boca! Îţi luminează ziua şi alungă gândurile negative!

Roberta, supărată foc pe Sebastian, după ce a observat că este cu ochii după alte fete pe rețelele sociale! Concurenta a hotărât să pună punct relației! „Eu nu pot așa! Să stau să mă consum non stop!”

„Înfricoșător!” Descoperire sinistră făcută de o femeie în imaginile din vacanță, chiar din hotel! A făcut-o să tremure de frică și să țină ascuns totul până astăzi


Cookies