Moduri eficiente in care iti poti reduce riscul de a face cancer! Iata ce trebuie sa faci!

Moduri eficiente in care iti poti reduce riscul de a face cancer! Iata ce trebuie sa faci!
Moduri eficiente in care iti poti reduce riscul de a face cancer! Iata ce trebuie sa faci!

Daca urmezi sase reguli de dieta iti vei reduce riscul de a face cancer, spune oamenii de stiinta.

 

Sfatul este o combinatie de ce alimente sa limitezi sau sa eviti si ce alimente sa mananci. Recomandarea a aparut pe 30 iunie in "Journal of the American College of Nutrition".
Cercetarea a fost realizata de "Physicians Committee for Responsible Medicine (PCRM)", o organizatie nonprofit care sprijina dietele bazate pe consumul de plante, ca alternativa pentru consumul de carne. De aceea, nu este deloc surprinzator ca regulile subliniaza beneficiile consumului de fructe si legume si limiteaza consumul de carne.
Insa nutritionistii si doctorii spun ca aceste reguli sunt totusi rezonabile.
Iata care sunt recomandarile:
1. Mananca mai multe fructe si legume, in special frunze verzi, pentru a reduce riscul total de a face cancer. Intr-aevar, o dieta bazate pe vegetale iti scade riscul de cancer si boli de iima, spune medicul Paul Talalay, care nu a fost implicat in studiu.
2. Mananca produse din soia pentru a reduce riscul de a face si de recidiva al cancerului de san. Produsele din soia au proprietati curative si reduc expunerea la grasimi si chimicale.
3. Limiteaza sau evita lacatatele pentru a reduce riscul de cancer la prostata. Studiile au relationat lactatele cu cancerul de prostata, insa vina ar putea fi a calciului.
Cu toate acestea, alte studii sugereaza ca un consum regulat de lactate previne cancerul colorectal.
4. Limiteaza sau evita alcoolul pentru a reduce riscul de cancer al gurii, faringelui, laringelui, esofagului, colonului, rectului si sanilor. O bautura pe saptamana creste riscul de cancer pana la 24%.
5. Evita carnea rosie sau procesata pentru a reduce riscul de cancer de colon sau rect.
Astfel, vei putea preveni si bolile de inima, atacul cerebral si diabetul.
6. Evita carnea la gratar, prajita sau coapta pentru a reduce riscul de cancer la colon, rect, sani, prostata, rinichi si pancreas. Substantele periculoase pentru organism sunt eliminate atunci cand carnea este gatita la temperturi inalte.
Sursa: businessinsider.com

Sfatul este o combinatie de ce alimente sa limitezi sau sa eviti si ce alimente sa mananci.

Recomandarea a aparut pe 30 iunie in "Journal of the American College of Nutrition".

Cercetarea a fost realizata de "Physicians Committee for Responsible Medicine (PCRM)", o organizatie nonprofit care sprijina dietele bazate pe consumul de plante, ca alternativa pentru consumul de carne. De aceea, nu este deloc surprinzator ca regulile subliniaza beneficiile consumului de fructe si legume si limiteaza consumul de carne. Insa nutritionistii si doctorii spun ca aceste reguli sunt totusi rezonabile. 


Iata care sunt recomandarile:

1. Mananca mai multe fructe si legume, in special frunze verzi, pentru a reduce riscul total de a face cancer. Intr-aevar, o dieta bazate pe vegetale iti scade riscul de cancer si boli de iima, spune medicul Paul Talalay, care nu a fost implicat in studiu. 

2. Mananca produse din soia pentru a reduce riscul de a face si de recidiva al cancerului de san.
Produsele din soia au proprietati curative si reduc expunerea la grasimi si chimicale.

3. Limiteaza sau evita lacatatele pentru a reduce riscul de cancer la prostata. Studiile au relationat lactatele cu cancerul de prostata, insa vina ar putea fi a calciului. Cu toate acestea, alte studii sugereaza ca un consum regulat de lactate previne cancerul colorectal.

4. Limiteaza sau evita alcoolul pentru a reduce riscul de cancer al gurii, faringelui, laringelui, esofagului, colonului, rectului si sanilor.
O bautura pe saptamana creste riscul de cancer pana la 24%.

5. Evita carnea rosie sau procesata pentru a reduce riscul de cancer de colon sau rect. Astfel, vei putea preveni si bolile de inima, atacul cerebral si diabetul. 

6. Evita carnea la gratar, prajita sau coapta pentru a reduce riscul de cancer la colon, rect, sani, prostata, rinichi si pancreas. Substantele periculoase pentru organism sunt eliminate atunci cand carnea este gatita la temperturi inalte. 

Sursa: businessinsider.com

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 

Citește și: Horoscop chinezesc joi, 24 aprilie 2025: Semnul zodiacal care are parte de vești bune la locul de muncă. Are șanse mari să primească o promovare- kanald.ro

Citește și: Maria a murit de Paște, la slujba de Înviere. Femeia s-a prăbușit la pământ, în biserică. Ce i-a spus preotului înainte să moară: "Tare greu mi-a fost să ajung astăzi la biserică"- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

VIDEO Patricia își schimbă stările după cum bate vântul? Ce nedumeriri are Moldo cu privire la acest aspect: "Știu că tu gândești ce gândesc și eu, dar vreau să văd dacă gândești... de fapt!"

Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante

Ioana Tufaru, ceartă cu soțul: "Mi-am făcut bagajele și am plecat. Nu mai suportam..." | Declarații exclusive

Ce nu a vrut Vaticanul să știe despre Papa Francisc? Ce s-a întâmplat cu adevărat în ultimele sale zile

Singurele 2 ZILE în care ai voie să speli în Săptămâna Mare!

Sicriul Papei Francisc a fost mutat în Bazilica Sfântul Petru. Creștinii îi pot aduce un ultim omagiu

Comoara romană ascunsă, găsită înainte de Paște în Giurgiu! Este una dintre cele mai mari descoperiri din istoria recentă


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies