Moduri eficiente in care iti poti reduce riscul de a face cancer! Iata ce trebuie sa faci!

Moduri eficiente in care iti poti reduce riscul de a face cancer! Iata ce trebuie sa faci!
Moduri eficiente in care iti poti reduce riscul de a face cancer! Iata ce trebuie sa faci!

Daca urmezi sase reguli de dieta iti vei reduce riscul de a face cancer, spune oamenii de stiinta.

 

Sfatul este o combinatie de ce alimente sa limitezi sau sa eviti si ce alimente sa mananci. Recomandarea a aparut pe 30 iunie in "Journal of the American College of Nutrition".
Cercetarea a fost realizata de "Physicians Committee for Responsible Medicine (PCRM)", o organizatie nonprofit care sprijina dietele bazate pe consumul de plante, ca alternativa pentru consumul de carne. De aceea, nu este deloc surprinzator ca regulile subliniaza beneficiile consumului de fructe si legume si limiteaza consumul de carne. Insa nutritionistii si doctorii spun ca aceste reguli sunt totusi rezonabile.
Iata care sunt recomandarile:
1. Mananca mai multe fructe si legume, in special frunze verzi, pentru a reduce riscul total de a face cancer. Intr-aevar, o dieta bazate pe vegetale iti scade riscul de cancer si boli de iima, spune medicul Paul Talalay, care nu a fost implicat in studiu.
2. Mananca produse din soia pentru a reduce riscul de a face si de recidiva al cancerului de san. Produsele din soia au proprietati curative si reduc expunerea la grasimi si chimicale.
3. Limiteaza sau evita lacatatele pentru a reduce riscul de cancer la prostata. Studiile au relationat lactatele cu cancerul de prostata, insa vina ar putea fi a calciului.
Cu toate acestea, alte studii sugereaza ca un consum regulat de lactate previne cancerul colorectal.
4. Limiteaza sau evita alcoolul pentru a reduce riscul de cancer al gurii, faringelui, laringelui, esofagului, colonului, rectului si sanilor. O bautura pe saptamana creste riscul de cancer pana la 24%.
5. Evita carnea rosie sau procesata pentru a reduce riscul de cancer de colon sau rect.
Astfel, vei putea preveni si bolile de inima, atacul cerebral si diabetul.
6. Evita carnea la gratar, prajita sau coapta pentru a reduce riscul de cancer la colon, rect, sani, prostata, rinichi si pancreas. Substantele periculoase pentru organism sunt eliminate atunci cand carnea este gatita la temperturi inalte.
Sursa: businessinsider.com

Sfatul este o combinatie de ce alimente sa limitezi sau sa eviti si ce alimente sa mananci.

Recomandarea a aparut pe 30 iunie in "Journal of the American College of Nutrition".

Cercetarea a fost realizata de "Physicians Committee for Responsible Medicine (PCRM)", o organizatie nonprofit care sprijina dietele bazate pe consumul de plante, ca alternativa pentru consumul de carne. De aceea, nu este deloc surprinzator ca regulile subliniaza beneficiile consumului de fructe si legume si limiteaza consumul de carne. Insa nutritionistii si doctorii spun ca aceste reguli sunt totusi rezonabile. 


Iata care sunt recomandarile:

1. Mananca mai multe fructe si legume, in special frunze verzi, pentru a reduce riscul total de a face cancer. Intr-aevar, o dieta bazate pe vegetale iti scade riscul de cancer si boli de iima, spune medicul Paul Talalay, care nu a fost implicat in studiu. 

2. Mananca produse din soia pentru a reduce riscul de a face si de recidiva al cancerului de san. Produsele din soia au proprietati curative si reduc expunerea la grasimi si chimicale.

3. Limiteaza sau evita lacatatele pentru a reduce riscul de cancer la prostata. Studiile au relationat lactatele cu cancerul de prostata, insa vina ar putea fi a calciului. Cu toate acestea, alte studii sugereaza ca un consum regulat de lactate previne cancerul colorectal.

4. Limiteaza sau evita alcoolul pentru a reduce riscul de cancer al gurii, faringelui, laringelui, esofagului, colonului, rectului si sanilor.
O bautura pe saptamana creste riscul de cancer pana la 24%.

5. Evita carnea rosie sau procesata pentru a reduce riscul de cancer de colon sau rect. Astfel, vei putea preveni si bolile de inima, atacul cerebral si diabetul. 

6. Evita carnea la gratar, prajita sau coapta pentru a reduce riscul de cancer la colon, rect, sani, prostata, rinichi si pancreas. Substantele periculoase pentru organism sunt eliminate atunci cand carnea este gatita la temperturi inalte. 

Sursa: businessinsider.com

 

Citește și: ȘOC în „Casa iubirii”! Moldo riscă ELIMINAREA! De necrezut ce reacție are Kira: „Ne despărțim...”- kanald.ro

Citește și: Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum arăta Tanti Vasilica în tinerețe? Bunicuța care a devenit cunoscută în toată țara a scos lada cu amintiri și s-a uitat peste fotografii

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Moldo face o MĂRTURISIRE INCENDIARĂ în faţa prezentatoarei TV, dezvăluind totul despre Ahmed și Veronica. Secretul lor a ieșit la iveală sub privirile tuturor, iar reacţiile din platou sunt DE NECREZUT. Andreea Mantea: "Care este scuza?" 

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Sâmbătă, de la ora 14:45, la ”ROventura”, călătorie de neuitat pe plaiuri vrâncene

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies