Mituri despre tenul gras. Cele mai comune idei greșite despre acest tip de piele

Mituri despre tenul gras. Cele mai comune idei greșite despre acest tip de piele
Mituri despre tenul gras. Cele mai comune idei greșite despre acest tip de piele

Află din rândurile următoare care sunt cele mai comune mituri despre tenul gras și cum trebuie să îngrijești acest tip de ten.

Îngrijirea pielii reprezintă un subiect foarte discutat în ultimul timp. Mai ales în această perioadă, unde informația se află la un click distanță este mult mai ușor să îți alcătuiești o rutină corectă de îngrijire a tenului, în funcție de nevoile lui. Bineînțeles că tot ceea ce citești pe internet nu poate să înlocuiască experiența unui specialist în domeniu. De aceea, este foarte important ca atunci când te confrunți cu probleme ale tenului să apelezi cu încredere la un medic dermatolog care îți poate oferi o rutină de îngrijire personificată după nevoile tale.

De asemenea, este forate important să ai grijă și la informațiile din surse neverificate, dar și la diverse mituri despre îngrijirea tenului. Află în continuarea articolului care sunt cele mai comune idei greșite despre îngrijirea tenului gras și cum trebuie cu adevărat să ai grijă de acest tip de piele. 

Cele mai comune mituri despre tenul gras

Citește și: Cum ingrijim tenul gras si cu probleme!

Mituri despre tenul gras
Mituri despre tenul gras[Sursa foto: pexels]

Tenul gras este un tip de ten care se caracterizează prin excesul de sebum și apariția porilor dilatați. Într-adevăr, este un tip de ten mai greu de îngrijit, dar nu imposibil, iar dacă îți formezi o rutină care să acopere toate nevoile lui, atunci vei rezolva și problema sebumului și cea a porilor dilatați.

Există însă o mulțime de mituri despre îngrijirea tenului gras, care nu fac altceva decât să accentueze și mai tare problemele sale deja existente și nu îi asigură îngrijirea de care are nevoie.

Iată care sunt cele mai comune mituri despre tenul gras:

Tenul gras nu are nevoie de hidratare

Mituri despre tenul gras
Mituri despre tenul gras[Sursa foto: pexels]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Orice tip de piele, indiferent de specificul acesteia are nevoie de hidratare. Bineînțeles că o cremă nepotrivită pielii grase, cu o textură foarte uleioasă și care conține ingrediente iritante, poate să accentueze mai mult problema sebumului, dar acest lucru nu înseamnă nici pe departe că

tenul gras nu are nevoie de hidratare. Din contră, potrivit specialiștilor în domeniu, în cazul în care pielea nu este hidratată, aceasta acționează singură și produce o cantitate mult mai mare de sebum.

Așadar, ca să nu accentuezi acel luciu inestetic și în același timp să ai parte de o piele hidratată, folosește creme cu texturi ușoare care să nu îți încarce tenul.

Pentru a curăța tenul gras ai nevoie de produse mai puternice

Mituri despre tenul gras
Mituri despre tenul gras[Sursa foto: pexels]

Dacă ai tenul gras, asta nu înseamnă că trebuie să îl cureți din 5 în 5 minute și să folosești produse cu o compoziție chimică mai puternică, astfel încât să îți usuce pielea. După cum spunea, o piele uscată poate duce de asemenea la apariția sebumului. De aceea, este foarte important să respecți o rutină de curățare a tenului și să nu folosești produse foarte puternice care ar putea accentua procesul de deshidratare.

În cazul în care simți că ai prea mult sebum pe față, poți să tamponezi ușor cu un șervețel astfel încât să elimini acel aspect lucios al pielii.

Crema cu factor de protecție produce o cantitate mai mare de sebum

Dacă folosești o cremă cu factor de protecție și observi că tenul tău începe să producă o cantitate și mai mare de sebum, atunci poate că ar trebui să schimbi crema, nu să renunți definitiv la factor de protecție.

Majoritatea loțiunilor de protecție solară au de obicei o textură lejeră, care nu blochează porii și nu contribuie la excesul de sebum. Mai mult decât atât, specialiștii în domeniu susțin că expunerea la soare, mai ales în absența unei creme cu factor de protecție adecvat, va contribui la supraproducția de sebum.

Cum să îngrijești corect tenul gras

Citește și: Cum tratezi acneea corect

Cum să îngrijești corect tenul gras
Cum să îngrijești corect tenul gras[Sursa foto: pexels]

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...- stirilekanald.ro

Acum că am aflat despre ceea ce nu trebuie să faci în procesul de îngrijire al tenului gras, iată cum ar trebui să arate o rutină corectă de îngrijire a acestui tip de ten:

Pasul unu. Demachiere

Demachierea pielii este un pas foarte important care nu trebuie să lipsească din rutina ta de îngrijire. Fie că vorbim despre demachierea pielii pe care au fost aplicate produse de machiaj, sau demachierea după o zi în care pielea a fost expusă la praf și alte impurități prezente în mediul înconjurător, este foarte important să respecți acest pas în fiecare seară. Folosește o apă micelară pentru tenul gras și cu ajutorul unei dischete demachiante elimină impuritățile și resturile de machiaj.

Pasul doi. Curățare

Curățarea tenului gras trebuie să se facă neapărat cu un gel special de curățare pentru tenul gras. Acesta trebuie să conțină anumite ingrediente specifice pentru a regla excesul de sebum și pentru a-ți curăța tenul în profunzimea. Curățarea se face de asemenea cu apă călduță și mișcări blânde pe suprafața tenului.

Pasul trei. Hidratare

Aplică o cremă hidratantă cu textură lejeră, potrivită pentru tipul tău de ten. De asemenea, în cazul în care ai și alte afecțiuni asociate tenului gras, cum ar fi acneea, poți să folosești și alte creme care să trateze aceste afecțiuni.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Beneficiile acidului hialuronic în menținerea tinereții pielii. „Eu cred că de la 25 de ani ar fi bine să începem să folosim astfel de produse de îngrijire”

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Șerban Copoț vorbește despre conflictul cu Laurențiu Duță: „S-au pierdut foarte multe trenuri. A fost și el implicat în toată afacerea asta.”

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Cum a murit, de fapt, Sebi?! Dezvăluiri șocante


Cookies