Miraculoasa bautura orientala, elixir pentru sanatate! Uite cum se prepara!


Spre deosebire de bauturile racoritoare nesanatoase care contin o abundenta de ingrediente periculoase pentru organismul uman, aceasta este o bautura natura, cu adevarat sanatoasa si hranitoare.

 

Aceasta bautura miraculoasa contine cantitati foarte mari de vitamine B (B1, B2, B3, B6, B12) si vitaminele A si E, precum si alte elemente nutritive, cum ar fi proteine, calciu, fosfor, fier si zinc. Aceasta bautura iti poate oferi energia de care ai nevoie si-ti poate revitaliza intregul organism. In plus, contine un numar foarte mare de probiotice si este recomandata in special sportivilor, femeilor gravide si femeilor lauze (acest fapt nu este demonstrat stiintific).
In cazul in care va intrebati despre ce bautura miraculoas este vorba, ei bine, aceasta este braga. Braga sau boza, este o bautura foarte apreciata in orient. Braga, una dintre cele mai autentice si mai vechi bauturi a fost servita in Turcia de mai mult de o mie de ani.
Oricine poate prepara aceasta bautura deoarece procesul este unul extrem de simplu, iar beneficiile sunt uimitoare.
Mod de preparare
Ingrediente:
1 kg cereale (grau, orz, secara, porumb) in cantitati egale;
2 kg malai;
Preparare:
Cerealele se pun intr-un vas cu putina apa. Vasul se acopera cu un servet si se tine la loc caldut pentru a grabi procesul de incoltire. Se scurge bine apa, iar semintele se pun la uscat pe tavi de plastic sau pe tavi emailate.
Dupa uscare, se macina prin masina de tocat carne, masina de nuci sau rasnita de cafea.
Ceea ce se obtine este maltul. Maltul se amesteca bine cu malaiul si se pune intr-o oala cu apa care fierbe (nu trebuie sa fie o cantitate prea mare de apa, in asa fel incat sa se obtina o pasta consistenta), amestecand continuu, pentru o buna uniformizare.
Din aceasta pasta se fac turte cu diametrul de 10-15 cm care se pun pe o tava la cuptor, la foc iute, pana se rumenesc, apoi se scot si se lasa la racit.
Se rup bucatele mici si se aseaza intr-un vas (de preferat din lemn, cu cana de scurgere) cu o capacitate de 10-12 litri. Peste turte se toarna o cantitate de 6 litri apa fiarta.
Se lasa 2-3 zile la fermentat, dupa care braga e gata.
Aceleasi turte se mai pot folosi o data, punandu-se insa apa mai putina (aprox. 4-4,5 litri). E recomandat ca la gura de scurgere a vasului sa se puna crengute, ca sa nu se infunde iesirea.
Sursa: E-dimineata.ro

Aceasta bautura miraculoasa contine cantitati foarte mari de vitamine B (B1, B2, B3, B6, B12) si vitaminele A si E, precum si alte elemente nutritive, cum ar fi proteine, calciu, fosfor, fier si zinc. Aceasta bautura iti poate oferi energia de care ai nevoie si-ti poate revitaliza intregul organism. In plus, contine un numar foarte mare de probiotice si este recomandata in special sportivilor, femeilor gravide si femeilor lauze (acest fapt nu este demonstrat stiintific).

In cazul in care va intrebati despre ce bautura miraculoas este vorba, ei bine, aceasta este braga. Braga sau boza, este o bautura foarte apreciata in orient. Braga, una dintre cele mai autentice si mai vechi bauturi a fost servita in Turcia de mai mult de o mie de ani.

Oricine poate prepara aceasta bautura deoarece procesul este unul extrem de simplu, iar beneficiile sunt uimitoare.

Mod de preparare

Ingrediente:

1 kg cereale (grau, orz, secara, porumb) in cantitati egale;

2 kg malai;

Preparare:

Cerealele se pun intr-un vas cu putina apa. Vasul se acopera cu un servet si se tine la loc caldut pentru a grabi procesul de incoltire. Se scurge bine apa, iar semintele se pun la uscat pe tavi de plastic sau pe tavi emailate.

Dupa uscare, se macina prin masina de tocat carne, masina de nuci sau rasnita de cafea.

Ceea ce se obtine este maltul. Maltul se amesteca bine cu malaiul si se pune intr-o oala cu apa care fierbe (nu trebuie sa fie o cantitate prea mare de apa, in asa fel incat sa se obtina o pasta consistenta), amestecand continuu, pentru o buna uniformizare.

Din aceasta pasta se fac turte cu diametrul de 10-15 cm care se pun pe o tava la cuptor, la foc iute, pana se rumenesc, apoi se scot si se lasa la racit.
Se rup bucatele mici si se aseaza intr-un vas (de preferat din lemn, cu cana de scurgere) cu o capacitate de 10-12 litri. Peste turte se toarna o cantitate de 6 litri apa fiarta.

Se lasa 2-3 zile la fermentat, dupa care braga e gata.

Aceleasi turte se mai pot folosi o data, punandu-se insa apa mai putina (aprox. 4-4,5 litri). E recomandat ca la gura de scurgere a vasului sa se puna crengute, ca sa nu se infunde iesirea.

Sursa: E-dimineata.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Iancu și-a dus iubita la stână pentru a-i arăta măgărușul lui! Ce a pățit Denisa după ce s-a jucat cu ”pet-ul” Războinicului

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri