Migrena – simptome, cauze, tratamente

Migrena – simptome, cauze, tratamente
Migrena – simptome, cauze, tratamente

Nu toate durerile de cap au aceleasi cauze si simptome. Aproape toata lumea sufera de migrene si cefalee, insa exista cateva diferente. Durerile de cap afecteaza barbatii mai des decat femeile. Ele sunt caracterizate printr-o durere brusca care apare in spatele sau in jurul ochiului, la tample. Debutul este de obice rapid, insa durerea poate avea o durata de la 10-15 minute pana la 3 ore. Declansarea durerii de cap poate fi cauzata de tensiunea musculara la nivelul gatului si scalpului, un regim de somn inadecvat sau deshidratare.

Durerile de cap raspund, de obicei, la tratamentele cu analgezice comune din farmacii. Totusi, suprasolicitarea sau utilizarea frecventa si necorespunzatoare pot face ca durerile sa revina. Cu alte cuvinte, chiar medicamentele pentru calmarea durerilor pot agrava suferinta, facandu-le rezistente la tratament.

Migrena este diferita de cefalee, fiind o tulburare neurologica. Durerea este de obicei severa si se manifesta ca o pulsatie intensa pe o parte a capului. Migrenele apar mai frecvent la femei si pot fi genetice, chiar si copiii fiind susceptibili pentru dezvoltarea lor.

Unele persoane au simptome de greata, varsaturi sau sensibilitate la lumina in timpul atacurilor, simptome ce pot dura de la patru ore pana la trei zile. Migrena este o afectiune surprinzator de comuna, care afecteaza multi oameni, insa pana la jumatate dintre pacienti nu sunt diagnosticati.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Factori care declanseaza migrenele

Este bine-cunoscut faptul ca atacurile de migrena pot fi declansate de o  serie de factori, desi cauza exacta nu este foarte clara.

Posibile cauze includ urmatoarele: nivelurile de hormoni aflate in schimbare (in special in randul femeilor), stres sau anxietate, omiterea meselor principale ale zilei, prea putin sau prea mult somn, lumini stralucitoare sau puternice, dar si fluctuatiile presiunii atmosferice datorate schimbarii vremii.

Afla mai multe aici!



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Horoscop 31 iulie 2024. O zodie va merge într-o destinație nouă!

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, Stațiunea Costinești, ”Saint-Tropez-ul” litoralului românesc

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies