Migdalele crude sunt o gustare excelenta, fiindca abunda in grasimi mononesaturate, fibre si minerale. Aproximativ 24 de migdale (25 g) furnizeaza organismului 150 kcal.
O singura portie din acesti samburi deliciosi, bogati in proteine, contine 9 grame de grasimi „bune”, care contribuie la scaderea nivelului colesterolului „rau” (LDL) si la cresterea HDL-ului („bun”).
Asadar, prin simpla alergere a migdalelor in locul gogoaselor, chipsurilor sau covrigeilor pentru doua gustari pe zi, vei reduce nivelul LDL-ului cu pana la 10%.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Totodata, un pumn de migdale ofera organismului 10% din necesarul zilnic de calciu, 25% din magneziul de care ai nevoie zi de zi si
Sfat: Poti consuma migdalele ca atare (nu mai mult de un pumn) sau in salate de fructe sau de verdeturi, dar si in combinatie cu cereale.