Metode prin care îți crești încrederea în tine. Idei și sfaturi pentru a îmbunătăți stima de sine


Există mai multe metode prin care îți poți crește încrederea în tine. Stima de sine este foarte importantă, așa că nu ezita să apelezi la următoarele sfaturi, pentru a te simți mai împlinită.


In articol:

Lipsa încrederii în sine afectează foarte multe persoane.

Din fericire, există soluții, care pot ajuta extrem de mult la creșterea stimei de sine. Iată ce aveți de făcut, dacă și dumneavoastră vă confruntați cu această problemă. 

Cum creștem stima de sine

Stima de sine îi poate ajuta enorm pe oameni, atât în viața profesională, cât în cea personală. Această încredere se dezvoltă însă în timp și totul pornește chiar din copilărie. 

Părinții care nu își lasă copiii să-și exprime părerile și dorințele le pot cauza celor mici grave probleme, în viața de adult. Copiii pot ajunge să creadă că părerea lor nu contează și pot chiar să dezvolte o teamă de a vorbi în public, pentru a nu risca să fie criticați. 

Cu toții trebuie să fim conștienți că a greși este omenește și este perfect normal. Nu există om care să nu greșească în viață, dar important este modul în care trecem peste un eșec. 

Din orice greșeală se poate învăța ceva și nimeni nu trebuie să creadă că, dacă a greșit o dată, înseamnă că nu trebuie să mai încerce și a doua oară. 

increderea in sine
Nu vă pierdeți încrederea în forțele proprii, chiar dacă uneori mai și greșiți
Pentru a avea succes, este obligatoriu să riscăm și să facem și lucruri pe care nu le-am mai făcut până atunci.
Niciodată să nu plecați din start cu ideea că nu veți reuși să faceți ceva. 

Dacă vă băgați în cap această idee, atunci cu siguranță sunt șanse mari să dați greș. Practic, pierdeți lupta chiar înainte de a o începe. 

Dacă și dumneavoastră vă confruntați cu o lipsă de încredere în sine, noi vă sfătuim ce să faceți, ca să scăpați de această problemă. 

Zâmbiți mereu

Nu este un sfat dat la întâmplare și nici nu este ceva banal. Este dovedit științific faptul că atunci când zâmbim, oamenii din jurul nostru ajung să ne placă automat. Creierul celui care zâmbește eliberează substanțe care reduc stresul și anxietatea și crează o stare de fericire. 

Așadar, nu vă uitați zâmbetul acasă, indiferent de locul în care mergeți sau de activitățile pe care le aveți de făcut într-o anumită zi. Cu zâmbetul pe buze, totul este mai frumos și pare mai ușor. În plus, în acest fel veți arăta că aveți încredere în dumneavoastră. 

Fiți darnici

În momentul în care veți ajuta pe cineva, veți observa că o să vă crească și stima de sine. Vă veți simți mult mai bine și în plus, cel căruia i-ați întins o mână de ajutor va avea cu siguranță o zi mai bună, așa că nu aveți nimic de pierdut. 

Citiți și învățați cât mai mult

Un om care are o educație bună va avea, cu siguranță, și o încredere mai mare în el și în forțele sale. O astfel de persoană poate discuta pe orice subiect, cu orice persoană, și astfel nu are cum să se simtă vreodată înferior cuiva. 

Priviți oamenii în ochi

Obișnuiți-vă ca, atunci când vorbiți cu cineva, să o priviți în ochi pe persoana respectivă. Acest lucru arată încredere în sine. În momentul în care rupeți contactul vizual, nu vă coborâți niciodată privirea în pământ, ci uitați-vă în lateral. 

Păstrați-vă o postură corectă

Chiar dacă o să vi se pară ceva lipsit de importanță, să știți că o postură dreaptă lasă impresia unui om sincer și încrezător în forțele proprii. 

Citeste si: De ce femeile sunt potrivite atât ca life coaches, cât și ca antrenori sportivi?

Astfel, încercați să stați mereu cu spatele drept, cu umerii relaxați și cu bărbia ridcată. 

Faceți complimente celor din jur

Asta nu înseamnă că trebuie să deveniți lingușitor. Faceți complimente doar atunci când chiar apreciați ceva la o persoană. În momentul în care îi veți spune cuiva un lucru plăcut, și dumneavoastră o să vă simțiți mai bine. 

Încrederea în sine poate fi dezvoltată 

Este foarte important să nu aveți aștepări care nu sunt realiste. Asta înseamnă că nu o să aveți cum să vă schimbați total peste noapte, dar cu ajutorul unor pași mici, veți putea ajunge la ceea ce vă doriți. 

Încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus și exersați-le de fiecare dată când veți avea ocazia. Pe lângă acestea, mai puteți face și alte lucruri care să vă ajute să vă creșteți încrederea în sine. 

De exemplu, învățați să-i ascultați pe cei din jurul dumneavoastră. În acest fel, veți deveni un partener de discuție plăcut, iar oamenii se vor deschide cu ușurință în fața dumneavoastră și veți putea să-i cunoașteți mai bine. 

Nu degeaba avem două urechi și o singură gură. Concluzia este simplă, nu? Ascultăm mai mult și vorbim mai puțin!

La fel de important este și aspectul fizic pe care îl aveți. Dacă sunteți mulțumit de felul în care arătați, automat veți emana mai multă încredere în sine. 

De asemenea, atunci când purtați haine care vă plac și care vă scot în evidență atuurile sunteți mai sigur pe dumneavoastră și nu aveți cum să vă simțiți inferior. 

increderea in sine
Încrederea în sine se poate dezvolta în timp, așa că nu vă dați bătuți, indiferent de situație
Celebrul savant polonez Marie Curie, singura femeie care a primit două premii Nobel în două domenii diferite, fizică și chimie, era conștientă de importanța încrederii în sine: 

”Viaţa nu este uşoară pentru niciunul dintre noi. Şi ce-i cu asta? Trebuie să avem perseverenţă şi mai presus de toate, încredere în noi înşine. Trebuie să credem că suntem talentaţi pentru a face ceva şi acel lucru trebuie obţinut”, spunea aceasta. 

Citeste si: Stresul îți distruge pielea: Care sunt efectele negative și cum le poți combate.

Nu uitați că nimeni nu se naște învățat, iar încrederea în sine se poate dezvolta, la fel ca și multe alte calități. Tot ce contează este să încercați, până veți reuși să obțineți sau să faceți ceea ce vă doriți. 


Abonează-te pe

Citește și:

//SĂGETĂTOR// Horoscop pentru luna AUGUST 2021. Nativii zodiei Săgetător pot primi bani împrumutaţi în trecut!

ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS 😱😱😱

//PREVIZIUNI// Horoscop SĂPTĂMÂNAL: 26 iulie - 1 august 2021. O zodie poate primi o surpriză neaşteptată!

//DESCOPERĂ// Modele de unghii de toamnă. Idei de manichiură la modă în 2021

//DESCOPERĂ// Cura de slăbire cu mere. 10 kg în 7 zile

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

//DESCOPERĂ// Cine este OANA MARICA. Biografie: data nașterii, relații amoroase, carieră

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri