Părul este considerat de mulți ca fiind cea mai importantă parte, când vine vorba despre aspectul unei persoane, ceea ce îi determină pe mulți să îl îngrijească și să îl mențină mereu impecabil.
Pentru a face acest lucru, oamenii trebuie să ia în considerare și instrumentele pe care le folosesc pentru a-l pieptăna sau pentru a-l pregăti pentru a ieși din casă. De aceea, vom discuta despre de ce tot mai mulți oameni decid să-și curețe peria de păr cu oțet alb.
Citește și: Machiaj pentru vară. Ghid complet de machiaj pentru o apariție impecabilă în sezonul cald!
Metoda prin care femeile își pot curăța peria de păr
Pentru început, părul este un simbol al expresiei care în zilele noastre poate fi folosit ca o modalitate de a comunica emoțiile unei persoane. În trecut, era chiar o modalitate de a marca roluri de gen și ierarhii sociale. Acest lucru a determinat multe persoane să experimenteze cu plantele și produsele de uz casnic pentru a afla ce le era benefic.
Găsirea unui produs care să îndeplinească așteptările oamenilor este complicată, mai ales având în vedere că industria părului este multidisciplinară, combinând botanica, dermatologia și biotehnologiile, toate acestea pentru a fi prietenoase atât pentru păr, cât și pentru mediu.
Îngrijirea corectă a părului depinde de fiecare persoană, spălarea și utilizarea produselor care îi aduc cel mai mare beneficiu. De aceea, mulți oameni au optat să recurgă la remedii casnice pentru a obține ceea ce uneori li se oferă la un preț mai mare.
Motivul pentru care tot mai multe persoane decid să-și curețe peria de păr cu oțet alb
Oțetul alb are multiple utilizări în casă, atât pentru gătit, cât și pentru curățenie. Cu toate acestea, multe persoane apelează la el pentru a menține rădăcinile curate și pentru a curăța scalpul, deși acest lucru poate avea de fapt efecte negative asupra scalpului, lăsându-l uscat și chiar cauzând senzații de arsură.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Chiar dacă este adevărat că previne apariția mătreții și poate conferi părului un aspect lucios, reacția sa în profunzimea foliculilor de păr variază de la o persoană la alta. De aceea, cel mai recomandabil este să-l utilizați în mod indirect, deoarece acidul acetic poate avea efecte negative asupra părului.
Cu toate acestea, curățarea periei de păr cu oțet alb este o altă poveste, deoarece nu expune pielea și părul la acidul conținut în produs. Dimpotrivă, are multiple beneficii, deoarece elimină eficient toată murdăria care rămâne prinsă în perie, ceea ce ar putea reduce complicațiile dermatologice viitoare. Pentru a face acest lucru, trebuie să o curățați în felul următor:
Pentru a începe, trebuie să îndepărtați toate reziduurile de păr care rămân pe peria folosită în mod obișnuit.
Faceți un amestec de apă caldă cu șampon sau detergent. Asigurați-vă că vasul este suficient de mare pentru a încăpea întreaga perie.
După ce ați eliminat majoritatea reziduurilor de păr, înmuiați-o timp de 30 de minute și, după ce a trecut timpul, clătiți-o bine cu apă.
Cu ajutorul unei periuțe de dinți, curățați complet suprafața și frecați cu grijă dinții periei.
În final, clătiți din nou și puneți într-un vas un amestec de o ceașcă de apă caldă și de o ceașcă de oțet alb. Lăsați-l să se înmoaie timp de 20 de minute.
Acest proces va ajuta la eliminarea reziduurilor de grăsime și poate fi repetat săptămânal.