Meditatia poate reduce cu pana la 50% riscul de infarct si atac cerebral! O spun medicii


De secole, s-a demonstrat ca meditatia reduce stresul, calmeaza emotiile si linisteste spiritul. Un studiu recent a aratat si cat de buna este pentru sanatate.

Asociatia americana a inimii a condus un studiu privind efectele meditatiei asupra corpului, iar rezultatele sunt uimitoare. Doar doua sedinte de meditatie pe saptamana au redus riscul de boli cardiace cu 48%. Bolile cardiovasculare sunt o cauza principala a deceselor in Statele Unite asa ca rezultatele studiului sunt importante pentru cei care doresc sa reduca riscul de atac cerebral sau infarct. Dr Robert Schneider, directorul Institutului pentru Medinica Naturala din Iowa spune ca meditatia transcedentala este o tehnica prin care corpul se tranforma in farmacie, pentru a se repara si intretine singur. Meditatia transcedentala poate reduce riscurile de boli cardiace pentru persoanele sanatoase si imbunatati starea celor care au fost diagnosticati cu probleme cardiace. Cercetarile privind meditatia sunt atat de inaintate incat medicii pot prescrie pacientilor sedinte de meditatie pentru a imbunatati starea sistemului cardiac. Acestia sustin ca sedintele de meditatie pot avea un efect la fel de important ca interventiile chirurgicale. Cel mai important beneficiu al meditatiei este reducerea hipertensiunii.

Studiul facut de cercetatorii universitatii arata ca doua sedinte de meditatie de 20 de minute pe zi pot reduce la jumatate riscul de atac cerebral, infarct si moarte subita intr-o perioada foarte scurta. Efectele sunt asociate cu reducerea hipertensiunii si a factorilor de stres. Asadar prescrierea de sedinte de meditatie este extrem de utila ca tratament secundar in bolile inimii.

Sursa: buynongmoseeds.com


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Gabriela Cristea, mesaj emoționant. Toată lumea a început să plângă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri