Medicul Virgil Musta, avertisment pentru români: „Chiar dacă nu am ajuns la dramele din alte țări...”


Ce a transmis celebrul medic de la Timișoara, care a reușit să salveze viața a sute de pacienți infectați cu Covid-19, alături de echipa sa.


In articol:

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, cel care a reuşit să vindece peste 400 de pacienţi infectaţi cu coronavirus, îi avertizează pe români să fie responsabili deoarece perioada de pandemie nu a trecut.

Evoluția cazurilor de coronavirus va depinde în următoarea perioadă de comportamentul populației.

”Marea responsabilizare şi nu marea relaxare! Poate că unora li se pare că insist prea mult pe această idee de a continua să rămânem şi după 15 mai foarte atenţi şi să păstrăm la nivel personal şi familial majoritatea măsurilor de prevenţie şi precauţie cu care deja ne-am obişnuit. Dar am motivele mele, bazate pe ceea ce am trăit intens în această perioadă şi tocmai de aceea încerc să explic şi celor care, din fericire pentru ei, nu au ajuns să simtă pe pielea lor decât frustrarea izolării, nu şi boala. Ştiu că aceste două luni de zile au reprezentat o perioadă grea, în care pentru mulţi s-au acumulat multe frustrări, din diverse motive întemeiate.

 

Dar mai ştiu foarte bine şi că destui oameni au suferit în spitale (unii încă mai suferă) din cauza acestui virus. Este o realitate pe care eu am trăit-o direct. Am încercat împreună cu colegii mei să găsim în permanenţă soluţii astfel încât să reuşim să le alinăm suferinţa şi să facem tot posibilul să-i vindecăm cât mai repede.

Chiar dacă nu am ajuns la dramele din alte ţări, noi medicii din linia întâi am trăit tot timpul cu gândul că e posibil oricând să explodeze numărul de cazuri şi să ajungem să nu-i mai putem trata pe toţi, în special cazurile grave.

Citeste si: Stare de alertă. Toate măsurile anunțate pentru următoarele 30 de zile. Punct cu punct

Aşa că, dacă până acum am reuşit să ţinem situaţia sub control, în special datorită responsabilităţi manifestate de marea majoritate a românilor (aşa cum am mai spus), nu vreau să ştergem cu buretele ce am câştigat şi să trăim din nou cu toţii cu teama că totul poate scăpa de sub control.

Citeste si: Te poti infecta cu noul coronavirus din mare? Ce spun virusologii

Medicul Virgil Musta, avertisment pentru români: „Chiar dacă nu am ajuns la dramele din alte țări...”
Medicul Virgil Musta, avertisment pentru români: „Chiar dacă nu am ajuns la dramele din alte țări...”

Să nu uităm că totuşi suntem încă într-o pandemie, într-o fază de platou, dar curba încă poate merge în jos sau în sus”, a scris medicul Virgil Musta pe Facebook.

Ce recomandă Virgil Musta pentru diminuarea răspândiiri Covid-19

De asemenea, Virgil Musta a făcut și câteva recomandări pentru diminuarea răspândirii coronavirusului.

”Protejarea persoanelor cu risc, atât prin atitudinea lor individuală, cât şi prin atitudinea şi ajutorul celor din jurul lor; respectarea măsurilor de precauţie individuală, ce constau în special în evitarea locurilor aglomerate, purtarea măştii, păstrarea distanţei de 2 metri, dezinfectarea spaţiilor şi suprafeţelor şi spălarea mâinilor; pe cât putem, dacă ne deplasăm pe distanţe scurte, să mergem pe jos. În aer liber riscul de contaminare este mai mic.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Stare de alertă. Toate măsurile anunțate pentru următoarele 30 de zile. Punct cu punct

Tragedie la Casa Regală! Meghan Markle a pierdut copilul

Stare de alertă în România. Iată lista de reguli, explicate pas cu pas

Te poti infecta cu noul coronavirus din mare? Ce spun virusologii

Începe programul "Rabla pentru electrocasnice"! Când îți poți schimba televizorul?

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic vineri, 27 noiembrie 2020! Nativii zodiei Berbec au admiratori secreți!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri