Medic: Unul din trei copii are pe cineva in familie cu alergie


Medic: Unul din trei copii are pe cineva in familie cu alergie

Unul din trei copii din Europa are pe cineva in familie cu alergie, cele mai intalnite fiind alergiile cutanate, alergiile alimentare care sunt in crestere, rinite sau conjunctivite, manifestarile respiratorii inclusiv astmul bronsic, spune Marin Burlea, presedintele Societatii Romane de Pediatrie.

 

"Copilul se naste imperfect, cu sistemul nervos insuficient dezvoltat si finisat, cu toate functiile: renala, digestiva, respiratorie, cardiaca imperfecte, in curs de cristalizare. Inclusiv sistemul imunitar nu asigura un echilibru biologic. Trebuie sa stim ca unul din trei copii din Europa are un istoric familial de alergie. Cele mai intalnite sunt alergiile cutanate, alergiile alimentare care sunt in crestere, rinite sau conjunctivite, manifestarile respiratorii inclusiv astmul bronsic.
66 la suta dintre sugarii cu dermatita atopica pot dezvolta manifestari de tip respirator, conjunctivite, rinite, otite si altele, inclusiv astmul bronsic. Jumatate din cei 66 la suta vor dezvolta ulterior astm alergic. Înca din timpul sarcinii copilul este expus de a veni in contact cu alergeni si este expus sa dezvolte alergii ulterior. Laptele de vaca a fost considerat secole de-a randul un beneficiu pentru copii in anumite dilutii.
Dar laptele de vaca are foarte multe pacate", a declarat Marin Burlea, presedintele Societatii Romane de Pediatrie (SRP), scrie MEDIAFAX.
Potrivit medicului Marin Burlea, laptele de vaca contine alergeni, are o cantitate de proteine de trei ori mai mare decat laptele matern, iar continutul in saruri este mult mai mare. Presedintele SRP mai spune ca ca prin consumul mare de proteine copilul poate deveni mai tarziu obez.
De asemenea, in timpul sarcinii sunt si alti factori de risc, cum ar fi fumatul poluarea din mediul inconjurator, sau colonizarea intestinulului cu o flora nefireasca.
"Alaptarea este o speranta pentru umanitate. Copilul trebuie alaptat minim sase luni, iar cei care sunt alimentati natural vor incepe diversificare la sase luni, cu pastrarea alimentatiei la san pana la un an. OMS recomanda pentru tarile in curs de dezvoltare mentinerea alimentatiei la san pana la doi ani.
Speranta pentru a avea un sistem imunitar corect este alaptarea. Alaptarea la san este perfect adaptata nevoilor nutritionale ale copilului, toleranta maxima, protectie antiinfectioasa, microbiana si virala, antialergica si protejeaza de obezitatea si diabet. Legatura afectiva unica intre mama si copil se creeaza in timpul alaptarii. Atunci cand din motive obiective nu se poate alapta copilul si unul din riscuri este cezariana trebuie folosite formule dietetice hidrolizate", a adaugat medicul.

"Copilul se naste imperfect, cu sistemul nervos insuficient dezvoltat si finisat, cu toate functiile: renala, digestiva, respiratorie, cardiaca imperfecte, in curs de cristalizare. Inclusiv sistemul imunitar nu asigura un echilibru biologic. Trebuie sa stim ca unul din trei copii din Europa are un istoric familial de alergie. Cele mai intalnite sunt alergiile cutanate, alergiile alimentare care sunt in crestere, rinite sau conjunctivite, manifestarile respiratorii inclusiv astmul bronsic. 66 la suta dintre sugarii cu dermatita atopica pot dezvolta manifestari de tip respirator, conjunctivite, rinite, otite si altele, inclusiv astmul bronsic. Jumatate din cei 66 la suta vor dezvolta ulterior astm alergic. Înca din timpul sarcinii copilul este expus de a veni in contact cu alergeni si este expus sa dezvolte alergii ulterior. Laptele de vaca a fost considerat secole de-a randul un beneficiu pentru copii in anumite dilutii. Dar laptele de vaca are foarte multe pacate", a declarat Marin Burlea, presedintele Societatii Romane de Pediatrie (SRP), scrie MEDIAFAX.

Potrivit medicului Marin Burlea, laptele de vaca contine alergeni, are o cantitate de proteine de trei ori mai mare decat laptele matern, iar continutul in saruri este mult mai mare. Presedintele SRP mai spune ca ca prin consumul mare de proteine copilul poate deveni mai tarziu obez. De asemenea, in timpul sarcinii sunt si alti factori de risc, cum ar fi fumatul poluarea din mediul inconjurator, sau colonizarea intestinulului cu o flora nefireasca.

"Alaptarea este o speranta pentru umanitate. Copilul trebuie alaptat minim sase luni, iar cei care sunt alimentati natural vor incepe diversificare la sase luni, cu pastrarea alimentatiei la san pana la un an. OMS recomanda pentru tarile in curs de dezvoltare mentinerea alimentatiei la san pana la doi ani. Speranta pentru a avea un sistem imunitar corect este alaptarea. Alaptarea la san este perfect adaptata nevoilor nutritionale ale copilului, toleranta maxima, protectie antiinfectioasa, microbiana si virala, antialergica si protejeaza de obezitatea si diabet. Legatura afectiva unica intre mama si copil se creeaza in timpul alaptarii. Atunci cand din motive obiective nu se poate alapta copilul si unul din riscuri este cezariana trebuie folosite formule dietetice hidrolizate", a adaugat medicul.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Vremea de vineri, 24 septembrie 2021, anuntul ANM: vreme innorata!

Iulia Vântur, declarație ȘOC despre Salman Khan! Exclude total orice colaborare

Cum sa incepi un nou capitol de succes in viata: 3 idei utile

Alexia Eram și Mario Fresh se pregătesc de nuntă? Cum ar arăta ziua nunții în viziunea fiicei Andreei Esca

Dima Trofim și iubita sa au devenit părinți pentru prima dată!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine a fost eliminat la Asia Express – 22 septembrie 2021. Descoperă beneficiile cafelei

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri