Măsuțe de cafea moderne și scaune de living minimaliste – piesele must-have ale unui living scandinav


Designul scandinav aduce în prim plan îmbinarea perfectă a detaliilor subtile, exprimate prin simplitate, minimalism și funcționalitate.

Fiecare încăpere a locuinței va fi decorată pe baza acestor principii, mobilierul ales fiind adaptat nevoilor specifice din cadrul fiecărei camere în parte.

De exemplu, în camerele de zi se vor regăsi întotdeauna măsuțe de cafea moderne, utilizate atât în scop decorativ, cât și în scop practic, dar și canapele, fotolii sau scaune de living confortabile. Nu mai aducem în discuție nelipsitele piese decorative de tipul vazelor, lampadarelor, aplicelor sau ramelor de tablou discrete.

Cu toate că elementele componente ale decorului din cadrul livingului sunt multiple, trebuie să admitem faptul că, pe lângă canapeaua și mobilierul central pe care va fi așezat televizorul, două dintre piesele cele mai importante sunt scaunele de sufragerie și măsuțele de cafea.

Scaune de living în stil scandinav – caracteristici și sfaturi pentru alegeri reușite

Scaunele pentru living reprezintă elemente de mobilier principale în construirea unui mediu confortabil, plăcut și intim. Acestea pot schimba fundamental amenajarea zonei destinate relaxării și socializării prin aspectul lor exterior.

Este recomandat ca alegerea acestora să aibă în vedere trei principii esențiale: comoditate, stabilitate și estetică plăcută. Pe baza acestor trei piloni de bază, scaunele moderne din living vor dispune de o tapițerie extrem de comodă, asortată cu paleta cromatică predominantă, de finisaje impecabile și vor fi confecționate din materiale de calitate superioară, foarte rezistente (lemn, plastic sau metal).
Aspectul exterior este extrem de important în orice decor, însă cu atât mai mult în cel scandinav, întrucât de perfecta armonie între piesele de mobilier și cromatica lor depinde reușita acestuia. De aceea, scaunele de living moderne trebuie să completeze perfect decorul și ieși în evidență într-un mod pozitiv.

Masa de cafea cochetă – elementul dual al sufrageriei
Dualitatea unei mese de cafea pentru living constă în dublul său rol: practic și estetic. Fiind un produs din categoria meselor, este evident că rolul său principal este de a servi drept sprijin pentru farfuriile, cănile sau paharele folosite la servirea micului dejun sau a cafelei/ceaiului/limonadei. Integrată în decorul unui living scandinav, masa de cafea capătă alte întrebuințări, fiind catalogată drept un deosebit element ornamental.

Alegerea modelului ideal de măsuță pentru living depinde de preferințele fiecăruia, însă, atunci când întreaga casă este decorată în stil scandinav, există câteva reguli de bază ce trebuie respectate cu strictețe. Textura, culoarea și forma acesteia trebuie să corespundă liniilor regăsite în camera de zi. Dacă în cadrul acesteia predomină formele unghiulare și liniile drepte și simple, în mod evident nu vom alege o măsuță rotundă, ci una dreptunghiulară, pătrată sau în forme abstracte unghiulare.

Atât masa de cafea minimalistă cât și scaunul de sufragerie modern și elegant sunt piese de mobilier care trebuie să asigure un confort și o comoditate maxime atât membrilor familiei, cât și oaspeților.

NoRDA – esența stilului scandinav în piese de mobilier minimaliste

NoRDA este una dintre cele mai apreciate companii din România ce comercializează corpuri de mobilier și piese decorative inspirate din stilul de viață al nordicilor. Fascinația pentru minimalismul elegant și intim al locuințelor scandinave i-a determinat pe membrii echipei nu doar să ofere clienților cele mai ingenioase și elegante idei de decor, dar și să fie în permanență la curent cu cele mai noi tendințe în materie de design interior.

Conform acestor obiective, portofoliul companiei este caracterizat de calitate, nu de cantitate, de minimalism, nu de simplitate, și de eleganță, nu de opulență. În categoria de mobilă regăsită pe site-ul nordashop.com, clienții vor descoperi produse de calitate de tipul măsuțelor de cafea sau pentru servit masa, canapelelor, scaunelor din lemn pentru living, fotoliilor, rafturilor sau băncuțelor etc.

Dacă ești în căutarea unor scaune de living, a unei măsuțe de cafea deosebite ori a altor piese de mobilier sau de decor scandinav, mergi, asemenea motto-ului companiei NoRDA, pe ideea Simple by design și creează o atmosferă intimă și primitoare în casa ta!


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Andrea Bocelli, gest extraordinar după ce s-a vindecat de COVID-19. Toată familia tenorului a fost infectată!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri