Masca sanitară, din nou obligatorie pe stradă! Restricțiile în localitățile unde incidența a trecut de 6 la mia de locuitori


Printre restricțiile impuse în zonele unde incidența a sărit de 6 la mia de locuitori se numără și obligativitatea purtării măștii pe stradă.


In articol:

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgență a stabilit, în cursul zilei de joi, că în localitățile cu incidența mai mare de 6 la mia de locuitori se va institui obligativitatea purtării măștii nu doar în spațiile închise, ci și pe stradă. 

„Se propune ca în toate localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, să fie instituită obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, în toate spațiile publice închise și deschise”, se arată în Hotărârea CNSU.

Citeste si: Epidemiologul Octavian Juma, anunț îngrijorător după creșterea cazurilor: „Un român moare de Covid la fiecare 7 minute!”

De asemenea, în conținutul documentului se arată că măsurile produc efecte doar în situația aprobării lor prin acte normative ale Guvernului sau, după caz, ale conducătorilor ministerelor sau organelor administrației publice centrale.

Masca sanitară, din nou obligatorie pe stradă!

Masca sanitară, din nou obligatorie pe stradă!

[Sursa foto: Instagram]

Restricțiile impuse de autorități pentru localitățile cu incidența mai mare de 6 la mia de locuitori 

Potrivit noilor informații transmise de oficiali, zonele în care rata de infectare este mai mare de 6 la mia de locuitori vor intra în carantină de noapte în weekend, ceea ce înseamnă că circulația între orele 20:00-05:00 se va face doar cu declarație pe propria răspundere. Reamintim că restricțiile nu se vor aplica în cazul persoanelor care au schema completă de vaccinare sau care au trecut prin boală. 

Citeste si: Psihologii au dezvăluit: adevăruri care determină cât va dura o relație

Restricțiile prevăd funcționarea restaurantelor, sălilor de fitness, piscinelor și locurilor de joacă doar la 50% din capacitate, accesul fiind permis doar persoanelor vaccinate.

De asemenea, se pot organiza evenimente private precum nunți, botezuri sau mese festive exclusiv în intervalul orar 5:00-24:00 și doar cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane.

Citeste si: Orașul din România în care s-a impus carantina totală! Rata de infectare a depășit 7,5 la mie

Și în aceste cazuri, persoanele care vor participa trebuie să fie vaccinate cu schemă completă sau trecute prin boală. Școlile rămân deschise chiar și atunci când incidența trece de 6 la mia de locuitori.


Abonează-te pe

Citește și:

Curățarea dinților – care sunt efectele negative ale neglijării procesului de îngrijire al danturii?

Acuzații grave! Cine încearcă să-i fure acum averea lui Petrică Mâțu Stoian

Șeful Pfizer spune că vom putea reveni la o viaţă normală într-un an: „Ar putea fi nevoie de vaccinarea anuală”

Şefa DSP Bucureşti anunță: „Persoanele vaccinate complet nu intră în carantină în cazul unui contact cu un caz pozitiv”

Soția DJ-ului Markus Schulz, românca Adina Butar, este însărcinată! Vedeta a dezvăluit sexul și numele bebelușului

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Mădălina Pamfile, afacere de lux după descalificarea de la „Bravo, ai stil! Celebrities”. Cu ce se ocupă acum vedeta

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri