Marcel Ciolacu, declaraţii despre vaccinul anti COVID-19: "A anunțat cineva că există..."


Klaus Iohannis a declarat că vom beneficia de un vaccin anti COVID-19. Cu toate acestea, Marcel Ciolacu a contestat afirmațiile președintelui


In articol:

Klaus Iohannis a oferit detalii despre vaccinul anti coronavirus care va începe să fie distribuit și în România. Pe marginea declarațiilor președintelui, Marcel Ciolacu a comentat destul de nedumerit.

Marcel Ciolacu, despre vaccinul anti COVID-19

„Noi intrăm peste două zile în campanie electorală. În loc să stopăm această perioadă, să ne uităm ce se întâmplă în Europa și să învățăm și din greșelile altora, noi inventăm zilnic apa caldă. Despre ce vaccin vorbim? A anunțat cineva că există acest vaccin? (N.r.: Cel rusesc și cel chinezesc) de care Statele Unite și OMS spun că nu sunt bune.

covid marcel ciolacu
coronavirus se răspândește cu repeziciune[Sursa foto: PixaBay]

„Păi atunci despre ce vaccin ne-a povestit nouă președintele României, ieri, că o să vină în România și o să-l distribuie? Care vaccin? E vreun vaccin anunțat? E vreun vaccin descoperit? Este vreun vaccin pus în producție? Eu admit și că președintele are mai multe informații, cum este normal într-un stat, decât mine sau dumneavoastră. Păi dacă știm că apare vaccinul, de ce nu amânăm alegerile 3 luni de zile, vaccinăm pe toată lumea și pe urmă facem alegeri?

Citeste si: Record de cazuri de coronavirus. Se revine la carantină totală, ca în luna martie

E și salvatorul României. Ai venit cu vaccinul, ai salvat România, ne-am relaxat, economia merge în continuare, facem alegeri și cu asta am încheiat. De ce bugetul vine după 6 decembrie, vaccinul vine după 6 decembrie, măsurile economice vin după 6 decembrie? Nu cumva e o păcăleală, o minciună la mijloc? Dacă vine vaccinul în decembrie, la ce ne mai grăbim.",

a declarat Marcel Ciolacu.

Klaus Iohannis, în legătură cu vaccinul care va ajunge în România

Președintele României anunța marți, într-o conferință de presă, că vaccinul anti COVID-19 va ajunge și în țara noastră.

Citeste si: Covid impune noi reguli. Ce trebuie să faci începând de azi!

„Populaţia este expusă unui risc major de infectare cu SARS-CoV-2. România se confruntă, la rândul ei, cu cifre îngrijorătoare şi autorităţile se adaptează permanent prin noi măsuri pentru a controla transmiterea virusului. În acest context, ne punem cu toţii mari speranţe în dezvoltarea cât mai curând posibil a unui vaccin anti-COVID-19, vaccin sigur şi eficient iar eforturile făcute la nivel internaţional confirmă dorinţa tuturor de a avea acest vaccin.

covid declaratii marcel ciolacu
stoparea cazurilor este principala preocupare a autorităților[Sursa foto: PixaBay]

România este parte a acordurilor încheiate de către Comisia Europeană pentru furnizarea de vaccinuri anti-COVID-19 atunci când acestea vor fi disponibile urmând ca ţării noastre să îi revin o alocare de peste 10 milioane de doze de vaccin. Din cauza cererii extrem de ridicate la nivel mondial şi a capacităţii, totuşi, destul de reduse de producţie, vaccinul va ajunge în ţările europene în mod etapizat. Pentru România, ne aşteptăm ca prima tranşă primită să ajungă sunt cel mai favorabil scenariu în primul trimestru al anului viitor.", a declarat Iohannis.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Marcel Ciolacu, anunț: “toată România va intra din nou în stare de urgenţă şi carantină..."

Adio, Salman Khan! Iulia Vântur se întoarce acasă. Cine a convins-o!

Viorel Cataramă, acuzații dure despre Virgil Musta: „Un moșulică ce iese în fiecare zi și ne spune că nu avem voie să face Crăciunul...”

Nelu Tătaru anunță când se vor redeschide școlile în România. Ce condiții pune ministrul Sănătății

Bani mai mulți pentru profesori, din cauza coronavirusului

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Teo Trandafir revine la TV cu forțe proaspete: „Echipa mea și cu mine am pregătit tot felul de surprize”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri