La Boston, in urma unui studiu publicat in Jurnalul American de Nutritie, care a urmarit obiceiurile alimentare a 16.000 de americani, pe o perioada de 16 ani, s-a descoperit faptul ca exista o legatura directa intre alimentele pe care le consumam si obezitatea.
Printre altele, datele au aratat ca, creşterea in greutate a fost asociata cu un consum exagerat de alimente bogate in amidon si zahar, insa surpriza a sosit in momentul in care s-a demonstrat faptul ca un consum de alimente de tipul „light”, cat si un consum de carne de pui, ce sunt utilizate in marea majoritate a dietelor de slabire, nu au nici un efect asupra organismului in sensul scaderii in greutate.
Concluzia generala a studiului a fost ca, daca vrei sa pierzi din kilogramele in plus, trebuie sa inlocuiesti carbohidratii din dieta, cu proteinele vegetale.
Iata mai jos o schema simpla care va arata ce trebuie sa consumati astfel:
Alimentele care cresc greutatea corporala
Carnea de orice fel
Branza „light”
Smantana „light”
Iaurtul „light”
Alimentele care nu afecteaza greutatea corporala
Laptele prospat nepasteurizat
Legumele de orice fel
Arahidele
Ouale
Alimentele care contribuie la pierderea in greutatea corporala
Untul De Arahide
Untul de cocos
Ananasul
Nucile
Pestele si fructele de mare( penru cei care nu se pot abtine de la consumul de carne)
Sursa: Secretele.com, autor Maya
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro