Mamele care au cel puțin trei copii vor beneficia de indemnizații viagere de până la 1000 de lei.


Proiectul de Lege pentru Mamele Eroine constă într-o indemizanție de viageră de până la 1000 de lei pentru femeile care au născut și crescut 3 sau mai mult de 3 copii.


In articol:

Deputatul Ninel Peia a inițiat proiectul de lege ,,Legea pentru Mamele Eroine” și prevede ca mamele care au 3 copii sau mai mulți să beneficieze de o indemnizație viageră cuprinsă între 630 și 1000 de lei, care prezintă sume cuprinse între 30% și 50% din salariul net pe economie.

Citeste si: „Interesul este al tuturor”. Elena Udrea a vorbit despre munca în penitenciar

Indemnizații  viagere între 630 și 1000 de lei pentru mamele care au cel puțin 3 copii

Ninel Peia a fost cel care a inițiat proiectul de lege privind indemnizația pentru femeile care au născut și crescut 3 sau mai mulți copii, iar acesta are în plan să le ofere sume cuprinse între 630 și 1000 de lei acestora.

Indemnizația pentru mame care vor naște 3 copii vor primi 30% din salariul mediu net pe economie, cele care vor naște 4 copii vor beneficia de 40% din salariul mediu net, iar cele care au 5 sau mai mulți copii vor primi 50% din salariul mediu net pe economie, alături de o medalie de "Mamă Eroină". Indemnizația aceasta nu se ține cont de veniturile mamelor și nici nu va fi impozitată.

 

Ce a declarat Ninel Peia

Ninel Peia este de părere că o femeie care naște, crește și se ocupă de educația a trei sau mai mulți copii, poate fi numită Mama Eroină, iar stabilitatea noastră depinde de numărul populației.

"Cred că o femeie care naște, crește și se ocupă de educația a trei sau mai mulți copii, poate fi numită Mamă Eroină(...) Statalitatea noastră depinde de numărul populației. Există studii care arată că în România vor exista numai 16 milioane de cetățeni în anul 2050. Să ne gândim la creșterea natalității și cred că este de importanță națională pentru a nu dispărea ca popor", a declarat inițiatorul proiectului, deputatul Ninel Peia.

Proiectul a fost adoptat de Camera Senatului, spre fericirea femeilor care au născut trei sau mai mulții copii și care au așteptat ca Legea pentru Mamele Eroine să treacă și de Camera Deputaților.

Citeste si: Vești bune pentru români! Guvernul oferă 3.000 de euro acestor persoane. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Ce se arată în proiectul de lege

"Se acorda o indemnizație viagera lunara pentru mamele care au născut si crescut 3 copii sau mai mult de 3 copii. Indemnizația viagera se acorda in fiecare luna, după cum urmează: pentru mamele care au trei copii se acorda indemnizație de 30% din salariul mediu net pe economie, pentru mamele care au 4 copii se acorda 40% din salariul mediu net, pentru mamele care au cinci copii sau mai mult de cinci- 50%. Pentru mamele care au 5 copii sau mai mult de 5 copii se acorda titlul si medalia de Mama- eroina. Acordarea sumei ce ii revine mamei nu este condiționată de obținerea unui alt venit si nu se impozitează", se arata in proiectul de lege.

Ninel Peia

Ninel Peia

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Femeile vor primi 120 de lei pe zi! Ce presupune Ordinul de ministru și când vor intra banii în conturi

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ce se întâmplă cu plata ajutoarelor de 250 și 700 de lei! Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră

Cum să te epilezi acasă?

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Statul oferă 500 de lei pentru elevi. Aceștia își vor putea achiziționa rechizite și haine

Noi modificări în sistemul public de pensii. Sunt vizate toate persoanele care au copii

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Mesaje de Sfântul Andrei 2022. "Din mici crenguțe de brad, din flori şi din iubire ţi-am împletit un “La mulți ani” aducător de fericire! La mulți ani Andrei!"
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri