Mai multe femei din România vor primi în plus la pensie 50 sau 100 de lei, de la 1 ianuarie 2022. Anunțul Ministrului Muncii


Ce spune Ministrul Muncii despre noile măsuri, potrivit cărora mai multe persoane din România urmează să primească pensii mai mari.


In articol:

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că mai multe categorii de persoane vor primi o pensie mărită începând cu data de 1 ianuarie 2023.

Luni, 1 august, Ministrul Muncii a anunțat că Guvernul României pregătește o nouă măsură în urma căreia mai multe pensii vor crește începând cu prima zi a anului 2023.

Astfel, Marius Budăi a intervenit în cadrul unei emisiuni TV și a spus că Guvernul României ia în calcul ca anumite pensii să nu mai fie impozitate cu 10%, iar măsura poate intra în vigoare în ianuarie 2023.

„Până acum nu plătea impozit până la 2.000 de lei. Vă spun că suntem acum în analiză, oricare va fi pragul. Deci este vorba despre diferența de 500 de lei, care era impozitată.

Nu se impozitau cei 2.000 de lei și se impozita doar diferența de după 2.000 de lei. Deci ar fi o creştere cu 50 de lei. (…) Nu vreau să arunc acum niciun prag în discuţie, pentru că nu avem nimic final şi atunci nu vrem să dăm speranţe oamenilor.

Ceea ce pot să vă spun este că luăm în calcul orice variantă care poate să vină”, a declarat Ministrul Muncii, Marius Budăi în cadrul unei intervenții TV.

Citeste si: Unii români pot pierde tichetele sociale. Ce a anunțat Ministrul Investițiilor

Marius Budai Ministrul Muncii

Marius Budai, Ministrul Muncii, a anuntat cresterea pensiilor 

[Sursa foto: Facebook Marius Constantin Budai]

Citeste si: Anunț pentru românii cu salariu minim pe economie! Acești bani nu vor fi luați în calcul pentru drepturile de pensie

În plus, s-a mai vorbit și despre o creștere a pensiei de 100 de lei, având în vedere că impozitul pe venit este de 10%.

Măsura ridicării pragului pentru pensii ar putea veni începând cu data de 1 ianuarie 2023 și nu în septembrie, așa cum și-ar dori milioane de pensionari.

Guvernul României a aprobat acordarea ajutorului financiar de 700 de lei

De asemenea, Guvernul României a aprobat la începutul lunii iunie 2022 acordarea ajutorului financiar de 700 de lei, în luna iulie, pensionarilor ale căror venituri sunt mai mici sau egale cu 2000 lei.

Pensii Romania 2023

Pensii Romania 2023 marite, cine va primi mai multi bani

[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: ROBOR a ajuns la o valoare ridicată, după 12 ani. Ratele românilor vor crește considerabil

Astfel, aproximativ 3.3 milioane de pensionari afectați de creșterea prețurilor la utilitățile publice și la bunuri de consum, în special hrană, dar și cei aflați în risc de excludere socială vor primi suma de 700 de lei. Măsura face parte din Programul guvernamental „Sprijin pentru România”.


Abonează-te pe

Citește și:

Se măresc taxele și impozitele de la 1 august. Ce modificări sunt în Codul Fiscal

O mai recunoști?? Cântăreața e de nerecunoscut din cauza unei boli incurabile

Acești români riscă amenzi de 3.000 de lei! Ce trebuie să facă până duminică, 31 iulie

„Dacă dai bani puțini, nu poți să ai așteptări mari”. Românii, nemulțumiți de serviciile all inclusive din Bulgaria!

Aeroportul din Băneasa se redeschide după 10 ani de inactivitate. Care vor fi primele zboruri

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty
De ce se pune zahăr în șampon, înainte să speli părul
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri