Prezentatoarea TV s-a obișnuit, mai mult sau mai puțin, cu obiceiurile culinare și nu numai, din Norvegia.
Magda Pălimariu este una dintre cele mai cunoscute prezentatoare TV, de la noi din țară. Aceasta se bucură de succes pe plan profesional, dar și pe plan personal, având o frumoasă familie alături de soțul său, Ionuț Eriksen, președintele Camerei de Comerț din Norvegia, dar și de fiul lor, pe nume Aksel. Cu toate acestea, puține sunt persoanele care știu faptul că a luat contact și cu tot ce înseamnă cultura din Norvegia, despre care a vorbit recent.
Magda Pălimariu a povestit puțin despre cultura și obiceiurile regăsite în Norvegia
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Recent, aceasta a fost invitată în cadrul podcast-ului Cafea cu visuri, acolo unde a dezbătut mai multe aspecte legate de viața sa, fie personală sau profesională.
Printre acestea, Magda Pălimariu a dezvăluit câteva amănunte despre câteva obiceiuri și bucate gătite și servite în cultura norvegiană, acolo unde a trăit pentru o perioadă de timp și o mai vizitează din când în când.“Ei sunt foarte bine integrați acolo și umblă încălțați în opinci pe zăpadă și bărbații au tot timpul, un cuțit foarte mare la brâu, pe stradă, umblă cu cuțitul după ei, în fiecare zi, adică nu le lipsește cuțitul. (…)
Felul lor de mâncare principal sau nu știu, ce le place lor, am înțeles că este renul, vânatul de ren și mi s-a părut interesant, probabil gătită în toate felurile. A, și mi s-a părut foarte ciudat, dar nu știu dacă să zic treaba asta… la un moment dat o fată, pe care am cunoscut-o acolo, avea la ea într-o pungă ca o gustare și m-a servit și am întrebat: “Ce este?”, și era inimă de ren.
Citește și: Băiețel de 7 ani mort după ce a fost pedepsit de părinți să mănânce forțat- stirilekanald.ro
Bucătăria norvegiană e bazată foarte mult pe pește și fructe de mare, mănâncă toate felurile de cod. Nu mi-a fost greu din acest punct de vedere. (…) Totul are legătură cu peștele și mănâncă foarte mult și ei coaste de porc foarte condimentate, nu mă dă pe spate sincer, bucătăria norvegiană. (…) Nu mi-a plăcut, în afară de pește… nu prea.”, a declarat Magda Pălimariu, în cadrul podcast-ului menționat anterior.