Ludovic Orban, declarații de ultim moment cu privire la LOCKDOWN: „Sigur că putem...”

ludovic orban lockdown romania
Prim-ministrul Ludovic Orban, declarații despre un nou posibil lockdown național.

Premierul României, Ludovic Orban, a oferit noi declarații cu privire la un eventual lockdown.

Situația epidemiologică din România este din ce în ce mai complicată, zilnic înregistrându-se un nou număr de cazuri record de infectare cu COVID-19. Mai mult decât atât, potrivit autorităților, paturile de la ATI sunt epuizate, iar din ce în ce mai mulți pacienți dezvoltă forme grave ale bolii provocate de infectarea cu noul coronavirus, motiv pentru care și rata mortalității crește de la o zi la alta.

Citeste si: Ludovic Orban, despre decizia de a nu închide after-school-urile și creșele: „Din informațiile pe care le avem...”

În aceeași ordine de idei, foarte multe persoane se întreabă dacă este posibil să se reintroducă starea de urgență și, implicit, România să intre, din nou, în lockdown. Autoritățile au dezvăluit în nenumărate rânduri că, în momentul de față, această decizie nu va fi adoptată. În acest sens, premierul Ludovic Orban a realizat noi declarații în cadrul unei conferințe de presă organizată la Iași, în cursul zilei de Vineri, 23 octombrie 2020.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: În ce condiţii se poate închide Bucureştiul, de fapt? Scenariul pregătit de Guvern pentru Capitală

Ludovic Orban a dezvăluit că nu se pune problema carantinării la nivel național, mai ales că deciziile legate de restricții se iau la nivel local.

Potrivit Executivului, dacă această situație va fi imperios necesară într-o anumită regiune, autoritățile vor lua decizia de a carantina exclusiv regiunea respectivă și nu întreaga țară.

Citeste si: Cum vor funcționa școlile după cele 14 zile? Ludovic Orban vine cu răspunsuri

Ludovic Orban lockdown bucuresti
Ludovic ORban, declarații despre posibilitatea introducerii unui nou lockdown în România.[Sursa foto: Hepta]

Prim-ministrul Ludovic Orban, declarație oficială despre lockdown

"Obiectivul nostru este ca oamenii să ducă o viaţă cât mai normală.

Obiectivul nostru este ca economia să funcţioneze la parametrii obişnuiţi. Obiectivul nostru este ca toate activităţile, în măsura în care este posibil, să se desfăşoare, astfel încât viaţa omului să fie cât mai puţin afectată de epidemie. Acestea sunt obiectivele noastre. Sigur că putem atinge aceste obiective doar dacă avem cooperarea societăţii în ansamblul său, a tuturor companiilor, instituţiilor, formatorilor de opinie. Respectarea normelor de protecţie sanitară poate permite derularea unei vieţi normale, fără ca virusul să atingă un nivel care să ne impună să luăm decizii restrictive.”,
a declarat Ludovic Orban.Citește și:

Hipotensiune ortostatică – cauze și mecanisme subiacente

Covid impune noi reguli. Ce trebuie să faci începând de azi!

Anna Lesko, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

Decizia luată de autoritățile italiene în privința căutărilor lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură! Au trecut două săptămâni de când a fost înghițit de ape și nimeni nu mai știe nimic de el: „Tensiunea este mare”

Locuința de vis a Ancăi Serea, distrusă de furtuna violentă din Capitală: ”Nu știu dacă realizați până unde este apa”

Cum vor funcționa școlile din țară conform Ministerului Educației

Virginia, față în față cu Robi! Concurenta a luat o hotărâre neașteptată în privința fostului ei partener! „Nu am niciun of. Am o dorință!” Cum a reacționat Robi

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies