Lucruri pe care toti nutritionistii si-ar dori sa le stii! Invata sa mananci corect!

Lucruri pe care toti nutritionistii si-ar dori sa le stii! Invata sa mananci corect!
Lucruri pe care toti nutritionistii si-ar dori sa le stii! Invata sa mananci corect!

Stiu sa manance cum trebuie si isi petrec intreaga viata invatandu-si clientii sa consume alimentele potrivite.

Atunci cand vine vorba despre o alimentatie sanatoasa, nimeni nu stie mai multe decat un nutritionist. Iata care sunt cele mai bune sfaturi pe care le poti primi si pe care trebuie sa le stii cand mergi la medic.
1. Nu este atat de simplu precum "o calorie este egala cu o calorie". Alimentele pot avea efecte diferite asupra trupului tau, chiar daca au acelasi continut caloric.
De exemplu, trupul tau foloseste de doua ori mai multe calorii pentru digestia si metabolizarea proteinelor decat pentru aceleasi procese ale carbohidratilor si zaharurilor.
2. Daca schimbi sucurile cu unele dietetice nu vei slabi. Chiar daca producatorii lor sustin ca nu contin zahar, au cantitati mari de aspartam, indulcitor artificial, care te va face sa te ingrasi si mai mult. Un gram din acest indulcitor este de pana la 13.000
de ori mai dulce ca zaharul.
3. Exista mai mult calciu intr-o portie de kale decat intr-un pahar cu lapte. Din pacate, ideea ca avem nevoie de produse lactate pentru a ne obtine calciul necesar este falsa. Calciul poate fi obtinut si din plante, precum kale, spanac, verdeturi, fasole si seminte de susan.
4. Sucurile din fructe nu sunt o bautura sanatoasa pentru micul dejun.
O cutie de carton de suc de portocale contine 100g de zahar, echivalentul a 25 de lingurite. Acest lucru se intampla pentru ca toate fibrele sunt extrase din fruct,ramanand o forma concentrata de zaharuri din fructe. Daca sucul este pasteurizat, fii sigura ca si-a pierdut cei mai multi dintre nutrienti si antioxidanti.
5. Tipul de ulei pe care il folosesti conteaza foarte mult. Uleiurile de nuci si seminte au proprietati fantastice, insa nu ar trebui niciodata folosite la gatit pentru ca isi pierd grasimile "bune" prin incalzire.
Foloseste-le la salate sau pune-le peste legume dupa ce s-au gatit. Cel mai bun ulei pe care il poti incalzi este uleiul de cocos, care ramane stabil la temperaturi mari. Apoi ii urmeaza uleiul de rapita. Uleiul de masline este bun pentru prajit, insa nu-i permite sa ajunga la temperatura la care incepe sa scoata fum.
Sursa: cosmopolitan.co.uk

Atunci cand vine vorba despre o alimentatie sanatoasa, nimeni nu stie mai multe decat un nutritionist.

Iata care sunt cele mai bune sfaturi pe care le poti primi si pe care trebuie sa le stii cand mergi la medic.

1. Nu este atat de simplu precum "o calorie este egala cu o calorie".
Alimentele pot avea efecte diferite asupra trupului tau, chiar daca au acelasi continut caloric. De exemplu, trupul tau foloseste de doua ori mai multe calorii pentru digestia si metabolizarea proteinelor decat pentru aceleasi procese ale carbohidratilor si zaharurilor. 


2. Daca schimbi sucurile cu unele dietetice nu vei slabi. C hiar daca producatorii lor sustin ca nu contin zahar, au cantitati mari de aspartam, indulcitor artificial, care te va face sa te ingrasi si mai mult. Un gram din acest indulcitor este de pana la 13.000 de ori mai dulce ca zaharul.

3. Exista mai mult calciu intr-o portie de kale decat intr-un pahar cu lapte.
Din pacate, ideea ca avem nevoie de produse lactate pentru a ne obtine calciul necesar este falsa. Calciul poate fi obtinut si din plante, precum kale, spanac, verdeturi, fasole si seminte de susan.

4. Sucurile din fructe nu sunt o bautura sanatoasa pentru micul dejun. O cutie de carton de suc de portocale contine 100g de zahar, echivalentul a 25 de lingurite. Acest lucru se intampla pentru ca toate fibrele sunt extrase din fruct,ramanand o forma concentrata de zaharuri din fructe. Daca sucul este pasteurizat, fii sigura ca si-a pierdut cei mai multi dintre nutrienti si antioxidanti.

5. Tipul de ulei pe care il folosesti conteaza foarte mult. Uleiurile de nuci si seminte au proprietati fantastice, insa nu ar trebui niciodata folosite la gatit pentru ca isi pierd grasimile "bune" prin incalzire. Foloseste-le la salate sau pune-le peste legume dupa ce s-au gatit. Cel mai bun ulei pe care il poti incalzi este uleiul de cocos, care ramane stabil la temperaturi mari. Apoi ii urmeaza uleiul de rapita. Uleiul de masline este bun pentru prajit, insa nu-i permite sa ajunga la temperatura la care incepe sa scoata fum. 

Sursa: cosmopolitan.co.uk

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 

Citește și: Robi izbucnește de gelozie din cauza Teodorei! „N-ar trebui să însemne nimic pentru tine!”. Aflați despre cine este vorba în episodul de miercuri, 6 noiembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Mama lui Cristian Cioacă, convinsă că Elodia este în viață: "Într-un loc izolat, pensiunea familiei sale". De ce ar fi vrut avocata să își schimbe identitatea, când încă era căsătorită- stirilekanald.ro



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Lecțiile pe care Mioara Roman i le-a oferit fiicei sale, încă de la o vârstă fragedă „Mi-a fost greu să mă descurc tocmai pentru că eu nu am vrut să o cred”

După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor

Primele imagini cu CRBL după operație! Așa a ajuns să arate artistul după blefaroplastie

Medana, despre momentul în care l-a cunoscut pe Alin Oprea. Cum a fost prima întâlnire: ”El nu mai exista nici ca bărbat”

O ZODIE va primi o oportunitate greu de refuzat săptămâna aceasta!

Ce l-a deranjat, de fapt, pe Patrick: „Între mine și Virginia…”. Cum va reacționa Bianca

"Inima frântă! Te-am căutat ca disperatul!" Doi copilași români, rămași orfani după ce tatăl lor a fost înghițit de puhoiul din Spania, iar mama lor a murit în urmă cu 2 ani


Cookies