Lucruri pe care nu le stii despre fardul de pleoape. Uite de unde a pornit totul si ce ingrediente se folosesc pentru fabricarea acestuia!

Lucruri pe care nu le stii despre fardul de pleoape. Uite de unde a pornit totul si ce ingrediente se folosesc pentru fabricarea acestuia!
Lucruri pe care nu le stii despre fardul de pleoape. Uite de unde a pornit totul si ce ingrediente se folosesc pentru fabricarea acestuia!

Fardul de pleoape este un produs care nu lipseste din trusa de make-up a unei femei. Mat sau cu sclipici, pudra sau cremos, fardul de pleoape ne pune in evidenta ochii iar daca este aplicat corect, chiar ne intinereste. Uite cateva aspecte pe care nu le stii despre acest produs indispensabil.

Totul a inceput de la egipteni. In Egiptul antic, femeile foloseau o substanta denumita “kohl” pentru a-si contura ochii. Nu degeaba Cleopatra este o sursa de inspiratie si astazi in ceea ce priveste machiajul. “Kohl” se obtinea din plumb, cupru si migdale arse.

Grecii si pietrele pretioase. Putin mai tarziu, in Grecia antica, fardul de pleoape cunoscut sub denumirea de “focus” se producea din pietre marine si malachit.

Acesta nu era destinat doar femeilor elene. Grecii exportau acest produs si altor civilizatii mediteraneene.

Ingrediente dezgustatoare. Ce nu face o femeie pentru a arata bine?! In Japonia femeile foloseau pentru machiaj faina de orez, petale de flori zdrobite si… excremente de pasare.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Continut de minerale.

Unul din principalele ingrediente folosite astazi pentru prepararea fardului de pleoape este mica, un mineral din grupa silicatilor. Cu cat fardul este mai stralucitor, cu atat are in compozitie  o cantitate mai mare de mica.

Continut de grasime. Ca si alte produse cosmetice, fardul de pleoape are in compozitie seu, care nu este altceva decat grasime de origine animala.

Termen de valabilitate mare.

Spre deosebire de mascara, pe care trebuie sa o schimbi o data la trei luni, fardul de pleoape il poti folosi pentru o perioada indelungata. Expertii spun ca termenul de valabilitate al unor astfel de produse poate sa ajunga si pana la doi ani.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Carmen de la Sălciua trece printr-o perioadă foarte grea a vieții sale, după ce tatăl său s-a stins din viață! "Să dea bunul Dumnezeu ca toate gândurile voastre bune să îl ajute acum pe tata acolo unde este!"

Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

„Scoală-te tată, că nu mai pot...” Strigăte de jale la căpătâiul fiului lui Ionel Ganea, înainte ca micuțul să fie dus la groapă! Fostul fotbalist urlă de durere și nu se dezlipește de lângă sicriu

Castelul Fermecat, una din cele mai frumoase bijuterii arhitecturale ale Craiovei. Ascuns printre copacii din Parcul Romanescu, este o adevărată atracție turistică. Iată de ce merită să nu îl ratezi dacă ajungi în Craiova

Carmen Tănase, amintiri din copilăria fiului său, Tudor! Care este motivul pentru care nu a terminat programul de grădiniță? "Era pasionat de filme și de astea, de mic sau de povești, de tot ce e poveste!"

Adina Miuleasa cedează din nou tentației la „Tempting Fortune”: „V-am pupat! Pa, pa, săracilor!”

Unde va fi înmormântat, de fapt, Ion Iliescu


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies