Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată! România și Bulgaria au intrat în zona roșie


Anunțul a venit chiar acum! Iată care sunt țările cu risc epidemiologic ridicat. România se află în zona roșie!


In articol:

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea nr. 77 privind actualizarea listei țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Printre cele care se află în zona roșie se numără România, Moldova și Bulgaria

Astfel, potrivit noilor actualizări, România, Republica Moldova, Armenia, Bulgaria, Belarus și Groenlanda au intrat în zona roșie.

În zona galbenă au intrat, în urma scăderii incidenței, Austria, Elveția, Gibraltar, Iran, Maldive și Bahamas. Din zona verde, în urma creșterii incidenței sunt acum țările precum Ucraina, Insulele Feroe și Leshoto.

Citeste si: Masca sanitară, din nou obligatorie pe stradă! Restricțiile în localitățile unde incidența a trecut de 6 la mia de locuitori

În zona verde au intrat Olanda, Germania, Franța, San Marino, Liechtenstein, Vietnam, Puerto Rico, Sri Lanka, Honduras, Kosovo și Capul Verde. 

Lista intră în vigoare începând cu data de 3 octombrie, ora 00:00.

De asemenea, se modifică HCNSU 43 din data de 01.07.2021 prin includerea excepției de la măsura carantinei pentru conducătorii autovehiculelor de transport marfă precum și cei care asigură transport de persoane, asta doar dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, în condițiile deplasării în scop profesional.

Citeste si: Epidemiologul Octavian Juma, anunț îngrijorător după creșterea cazurilor: „Un român moare de Covid la fiecare 7 minute!”

Conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă, precum şi conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane, se exceptează de la măsura carantinei (…) dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, iar deplasarea se realizează doar

în scop profesional”, se arată în hotărârea CNSU.

Țările cu risc epidemiologic ridicat. România se află în zona roșie!

Țările cu risc epidemiologic ridicat. România se află în zona roșie!

[Sursa foto: Instagram]

Masca sanitară, din nou obligatorie pe stradă

De asemenea, Comitetul Național pentru Situaţii de Urgență a stabilit, în cursul zilei de joi, că în localitățile cu incidența mai mare de 6 la mia de locuitori se va institui obligativitatea purtării măștii nu doar în spațiile închise, ci și pe stradă. 

„Se propune ca în toate localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, să fie instituită obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, în toate spațiile publice închise și deschise”, se arată în Hotărârea CNSU.

 

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Australia își redeschide granițele după 18 luni de izolare! Doar persoanele complet vaccinate vor putea intra în țară

Acuzații grave! Cine încearcă să-i fure acum averea lui Petrică Mâțu Stoian

Se scumpesc hainele din bumbac! Motivele pentru care prețul materiei prime crește

Trucuri pentru dinți albi și un zâmbet de Hollywood

Bobby Păunescu și Andreea Ilie s-au despărțit! Mezzosoprana a dezvăluit motivul pentru care și-au spus adio

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

CITEȘTE: De ce mor peștii în acvariu

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri