Se scumpesc hainele din bumbac! Motivele pentru care prețul materiei prime crește


Hainele din bumbac, de la blugi și până la tricouri, vor fi vândute la prețuri mai mari! Cotațiile la bumbac au trecut peste pragul de un dolar pentru o livră, pentru prima dată în ultimii zece ani!

Este anunțul momentului! Îmbrăcămintea din bumbac s-ar putea scumpi la nivel global, asta după ce cotaţiile futures la bumbac au trecut deja peste pragul de un dolar pentru o livră, pentru prima dată în ultimii zece ani. Se pare că vremea nefavorabilă şi problemele din industria de transport de marfă au afectat considerabil livrările de bumbac, iar acest lucru va duce la creşterea costurilor pentru îmbrăcăminte în toată lumea. 

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, despre reacțiile adverse la cea de-a treia doză de vaccin. La ce ar trebui să se aștepte oamenii

Comercianții ar putea încerca să responzabilizele clienții cu aceste costuri și astfel se va ajunge la inflație pentru orice, de la tricouri și până la blugi. Potrivit analiștilor, anul 2021 ar putea fi deja al doilea an în care aprovizionare cu bumbac este în scădere la nivel global.

Hainele din bumbac vor fi vândute la prețuri mai mari!

Hainele din bumbac vor fi vândute la prețuri mai mari!

[Sursa foto: PixaBay]

Țările importante producătoare de bumbac, precum Bangladesh, Pakistan şi India, au de asemenea probleme cu producția de bumbac. Oficialii din Mexic, un important cumpărător, au anunțat recent că sunt pe cale să cumpere cea mai mare cantitate de bumbac american din ultimii 11 ani.

Citeste si: Șeful Pfizer spune că vom putea reveni la o viaţă normală într-un an: „Ar putea fi nevoie de vaccinarea anuală”

În sezonul 2020-2021 încheiat în luna iulie, exporturile de bumbac ale SUA au ajuns la aproape 16,4 milioane baloţi, cel mai mare nivel din ultimii 15 ani, asta datorită unor importuri globale record. Pentru prima dată în ultimii şase ani, China a depăşit Vietnamul, devenind cea mai importantă destinaţie pentru bumbacul american.

Judy Ganes, preşedintele J. Ganes Consulting, este de părere că cele mai recente motive de îngrijorare cu privire la oferta de bumbac vin din India, unde recolta din statul Punjab este compromisă din cauza unei omizi.

Hainele din bumbac vor fi vândute la prețuri mai mari!

Hainele din bumbac vor fi vândute la prețuri mai mari!

[Sursa foto: PixaBay]

După cum bine știm, bumbacul reprezintă materia primă pentru foarte multe industrii și companii, iar această scumpire va ajunge să fie suportată de consumatorul final. În cazul în care hainele se vor scumpi, așa cum prevede ultima analiză făcută, vizitele la mall nu vor mai fi atât de dese pentru mulți dintre oamenii care suportă deja costuri de trai ridicate.


Abonează-te pe

Citește și:

Psihologii au dezvăluit: adevăruri care determină cât va dura o relație

Acuzații grave! Cine încearcă să-i fure acum averea lui Petrică Mâțu Stoian

Compact, cusetat, compartimentat - ce reprezinta aceste mentiuni pentru un vestiar metalic?

Cum să te îmbraci la un majorat. Idei de ținute cool care vor atrage toate privirile

CNSU a hotărât relaxarea restricțiilor în perioada sărbătorilor! Fără carantină de noapte și mască în spațiile deschise

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

DESCOPERĂ: Cine este, cu adevărat, ANDREI ȘTEFĂNESCU. Biografie: nume real, data nașterii, căsătorii, divorțuri, copil

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri