Lifting facial, intervenția chirurgicală care-ți șterge 10 ani de pe chip! De ce este una dintre cele mai complexe operații în chirurgia estetică?

Lifting-ul facial este o intervenţie complexă

Lifting facial, operația care îți șterge 10 ani de pe chip, este una dintre cele mai complexe intervenții chirurgicale estetice.

Pentru un specialist, operația de lifting facial este poate una extrem de socilitantă, fiind nevoie de precizie, atenție la detalii, simetrii, coordonare și nu în ultimul rând o tehnică foarte bună.

Lifting Facial. Ce trebuie să știi când eşti pacient?

Specialistul Kfetele.ro, Dr. Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică, explică pe larg ce presupune operația de lifting facial, cum se realizează, care sunt etapele vindecării, dar și ce ai voie să faci sau nu după o astfel de intervenție chirurgicală estetică.

“Liftingul facial chirurgical este singura procedură prin care realizează îndepărtarea excesului de piele și de grăsime, dar și o repozitionare a structurilor feței de la cele de suprafață până la cele profunde: mușchii faciali! Într-adevăr,

rezultatul poate fi unul absolut spectaculos! Putem vorbi despre o întinerire cu până la 10 ani, practic îți șterge anii de pe chip, am putea spune.

Când spunem lifting facial vorbim despre:

Lifting facial MACS/ Mini cu cicatrici aproape invizibile și recuperare rapidă

Vorbim despre cea mai modernă tehnică de lifting facial MACS (Minimal Access Cranial Suspension) sau lifting facial MINI, cum mai este cunoscut.

Este singurul lifting chirurgical care se poate face, în anumite condiții, doar cu anestezie locală. Cicatricile sunt insesizabile, și, implicit, și vindecarea este una mai rapidă.

Tehnica de lifting MACS vizează zona: mandibulă – fălci – bărbie – gât, acestea fiind și primele probleme de contur și ptoza care apar. Este o tehnică modernă prin care se “lucrează” o porțiune de aprox. 2/3 din chip, din partea de jos a feței, adică mandibula, fălci, bărbie, gât.

Citește și: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat- wowbiz.ro

Citește și: ”Până nu au văzut banii în cont nu m-au operat” Ce sumă colosală a plătit Valentin Sanfira la spitalul din Italia, după accident- radioimpuls.ro

Lifting Facial MACS Facelift/ Lifting MINI. Aici vorbim despre Mini-Lifting -o opțiune pentru pacienți tineri, femei sau bărbați.

Când spunem tineri, vorbim despre pacienți de la +35 ani, pentru că există persoane tinere care, din diverse motive, cum ar fi cel genetic, încep să se confrunte cu astfel de probleme de contur facial în partea de jos a feței, cum am spus și mai devreme, mandibulă, fălci, bărbie, gât. Și acest Lifting facial MACS este perfect pentru cei tineri, el rezolvă practic aceste probleme cu incizii minime.

Corecțiie sunt făcute subcutanat, această tehnică eliminând doar porțiuni mici din piele. Foarte important de spus, întinderea (tensionarea) se va realiza exclusiv prin ridicare pe verticală. Așadar, vorbim despre mici incizii, foarte fine, cicatrici insesizabile și, desigur, vindecare rapidă. Ca și tehnică, se face o incizie fină în fața urechii, pornind de la lob și urmând linia părului până în punctul ce coprespunde colțului ochiului.

Am spus că vindecarea este mai rapidă. În aproximativ 7 zile echimozele se estopează, după 2 săptămâni se scot firele, iar după maximum 6 luni se consideră vindecare totală. Practic, după doar 1 săptămână de la intervenție, pacientul își poate relua activitățile zilnice normale, fără probleme. 

Lifting-ul facial este o intervenţie complexă
Lifting-ul facial este o intervenţie complexă[Sursa foto: arhivă medic Daniela Diveică]

Rezultatele se mențin până la 10 ani, după care se poate reinterveni.

Citește și: Radu i-a adresat replici dure unei concurente în ,,Casa iubirii'': ,,Ce dai primești!''. Aceasta a părăsit în lacrimi camera roșie- kanald.ro

Citește și: EXCLUSIV- Zborurile care au salvat sute de copii cu afecțiuni grave. Adelina Toncean: ”Mi se pare atât de emoționant când văd zborurile noastre pe tabela aeroportului și avionul pregătit. Realizezi de cât este în stare omenirea”- stirilekanald.ro

Pentru cine dorește, Mini Lifting-ul poate fi asociat cu și alte proceduri estetice, cum ar fi blefaroplastia (pentru a întineri și treimea superioară a feței), în cadrul aceleiași operații. De asemenea, pentru cei care au un depozit nedorit la nivelul gâtului, mai ales, în cadrul aceleiași operații, se poate face o lipoaspirație. Grăsimea poate fi transferată în obraji, pentru a da mai mult volum, sau se pot corecta riduri cu ea”, explică Dr. Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică.

Medicul Daniela Diveică ne-a spus totul despre lifting-ul facial
Medicul Daniela Diveică ne-a spus totul despre lifting-ul facial[Sursa foto: arhivă medic Daniela Diveică]

Lifting facial total. Cum se realizează această intervenție chirurgicală

Liftingul facial total sau clasic este considerată una din cele mai complexe operații estetice, fiind una dintre cele mai solicitante pentru un chirurg estetician. 

“Exista mai multe variante “tehnice” prin care se realizează un lifting facial total, care se adaptează și se combină în funcție de particularitățile fiecărui pacient și rezultatele dorite. Ca să explicăm pe înțelesul pacientului, de obicei, incizia este ascunsă în conturul natural al urechii și în zona păroasă a capului. Însă, o mică incizie poate fi necesară sub bărbie prin care se pot îndepărta depozite de grăsime și se pot netezi zonele fibrozate ale mușchilor gâtului. Se practică decolarea pielii de țesuturile de dedesubt și se excizează excesul de tegument, după care se suturează la loc. În unele cazuri, țesuturile mai profunde sunt repoziționate și ele, astfel încât să confere feței un aspect mai tonic”, mai spune Dr. Daniela Diveică, chirurg estetician.

 

 Citește și:

Calendarul curățeniei în fiecare zi, săptămână și lună

Cine este Gigi Becali. “Eu am fost născut în lagărul de concentrare. Şi mama mea, când era însărcinată, se ruga să aibă un băiat.”

ego.ro Plante ideale pentru baie. Rezistă fără nicio problemă la umiditate

wowbiz.ro Ce a recunoscut Theo Rose despre fiul ei, după ce fanii au observat asta deja

radioimpuls.ro EXCLUSIV! Radu Sîrbu, ex O-Zone și soția au aniversat 22 de ani de căsnicie. Artistul a dezvăluit cum este viața de familie cu trei copii: "Sunt taximetrist, în primul rand"

kanald2.ro „Cred că le dă Roxana bani” Ce a răspuns Florin Salam când a fost întrebat dacă a înșelat-o pe soția lui

kanald.ro „M-am cerut la ea și o să mă cer”. Antoni este hotărât să facă pași spre Larisa după plecarea lui George din „Casa iubirii”! Nu ratați un nou episod incendiar de mâine, 27 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D

stirilekanald.ro EXCLUSIV - Scrisoarea unei mămici la început de an școlar: ”Sistemul de învățământ nu mai e centrat pe elev”/ ”Predarea se face pe repede înainte”/ ”Ce oferă școală în afară de cei 4 pereți ai sălii de clasă?”


Parteneri
Cookies