5 lucruri pe care trebuie să le știi despre Labioplastie! Ce presupune această intervenție estetică și cine apelează la ea?


5 lucruri pe care trebuie să le știi despre Labioplastie!

Dr. Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică și specialistul Kfetele.ro, îți spune 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre labioplastie, intervenția chirurgicală estetică ce corectează labiile prea mari, prea voluminoase, prea lungi, închise la culoare (hiperpigmentate), "căzute" sau asimetrice.

Ce femei optează pentru Labioplastie?

“După naștere sau odată cu înaintarea în vârstă, femeile se confruntă cu modificarea esteticii labiilor, iar acest lucru le creează un disconfort. Mai exact, nu se simt confortabil atunci când poartă îmbrăcăminte mulată în zona intimă (costum de baie, lenjerie intimă, colanți, etc) din cauza faptului că labiile sunt prea proeminente și se întrezărește conturul sau forma lor. De asemenea, se simt inhibate în activitatea sexuală din cauza aspectului labiilor, unele chiar simt disconfort în timpul actului sexual. Mai mult, există unele femei care sunt deranjate chiar și în timpul statului prelungit pe scaun”, spune Dr.

Daniela Diveică, chirurg estetician.

Citeste si: Transferul de grăsime proprie în buze, obraji sau cearcăne, o procedură modernă! Specialistul Kfetele.ro explică!

5 lucruri pe care trebuie să le cunoști despre Labioplastie

1. – pentru labiile mici (interioare) sau pentru labiile mari (externe).

Operația de Labioplastie vizează, cel mai des, labiile mici, dar se poate face și pentru labiile mari.

  1. Labioplastia este operația estetică cu cel mai mare procent de creștere:

Zona intimă a ieșit din ce în ce mai mult din zona tabu, și tot mai multe femei doresc să corecteze și estetica acestei zone, nu doar estetica facială și corporală. Studiile arată că, deși este o problemă considerată “minoră”, ea poate afecta încrederea în sine mai ales în viața intimă și de cuplu.

Labioplastia este una din cele mai căutate proceduri pe Google, așadar o dovadă în plus că tot mai multe femei sunt preocupate de rezolvarea acestei probleme.

  1. Labioplastia se face de obicei cu anestezie locală, recuperare rapidă.

Labioplastia este o operație estetică care, deși solicită o anume “finețe” operatorie și o tehnică specială, NU este considerată deloc o operație complicată pentru pacientă. Aceasta are o durată de 30-90 min, nu necesită zile de internare (pacienta pleacă acasă în ziua respectivă), iar recuperarea este rapidă (1-2 săptămâni), integrală în 6-8 săptămâni.

  1. Labioplastia poate fi facută de către femei de diferite vârste.

Trebuie spus că anumite probleme estetice ale labiilor, care pot fi prea mari, prea umflate, asimetrice, alungite, etc, pot exista:

  • pur și simplu constituțional, deci și la femeile tinere,
  • sau pot apărea după naștere, după tratamente hormonale,
  • sau odată cu înaintarea în vârstă, când zona genitală /labiile capată un aspect flasc (labii “căzute”)

Așadar, labioplastia este o operație personalizată, și se adresează femeilor indiferent de vârstă care sunt deranjate și afectate de mărimea și forma labiilor.

  1. Care este mărimea normală a labiilor?

Nu există o mărime normală, însă femeile se consideră mulțumite atunci când labiile mici nu depășesc labiile mari, externe.

În principiu, nu trebuie luate neaparat etaloane în acest sens, și trebuie avut în vedere faptul că este firesc ca femeia să aibă pliuri cutanate vizibile în jurul deschiderii vaginale.

Practic, prin micșorarea excesului de țesut /piele al labiilor, astfel încât labia internă să nu mai depășească labia externă, rezultă un aspect mai tineresc care conferă un plus substanțial de încredere în propria feminitate”, mai spune Dr. Daniela Diveică.

Labioplastie pentru labii mici

Labioplastia pentru labii mici este cea mai frecventă operație din sfera esteticii intime feminine. Cel mai frecvent este vorba despre micșorarea labiilor mici. “Labiile mici sunt prea mari și devin vizibile spre exemplu atunci când persoana poartă un costum de baie sau un pantalon strâmt.

Este necesar să fie aleasă o tehnică chirurgicală potrivită în funcție de specificul pacientei și al problemei care se dorește remediată. Scopul este de a contura forma și mărimea labiilor într-o formă și un aspect natural, foarte important, conservând sensibilitatea acestora. Ba chiar, nu de puține ori, pacientele spun că prin înlăturarea unui tesut excedentar, se obține un plus de sensibilitate”, explică specialistul kfetele.ro.

Ca și tehnici chirurgicale pentru micșorarea și conturarea labiilor mici vorbim despre: cele mai frecvente sunt metoda exciziei/ edge și conturului și metoda wedge.

Metoda “edge” pentru micșorarea labiilor mici

“Aceasta mai este numită și “metoda amputării” și este folosită atunci când avem exces de piele (hipertrofie labială) bine localizat la nivelul labiilor mici. Practic, acest exces este îndepărtat chirurgical, iar noua margine va fi suturată/ închisă. Astfel labiile mici vor avea marginile labiilor mari.

Citeste si: Corecția cearcănelor cu acid hialuronic. Dr. Daniela Diveică, Specialistul Kfetele.ro, îți spune cine poate face această procedură

Metoda “wedge”

Metoda “wedge” sau metoda “pană” presupune “decuparea” unei “felii” din labie printr-o tăietură în forma de V. Este important ca acest lucru să se realizeze pe cutele pliurilor labiale.

Considerată cea mai mare evoluție a labioplastiei, tehnica de tip “pană” implică extirparea, în formă de “V”, a unei porțiuni a labiei. Extirparea se face pe cutele naturale ale pliurilor labiale. Această tehnică menține marginea pielii, păstrează sensibilitatea și are efecte estetice evidente”, mai spune chirurgul estetician.

Labioplastie pentru labii mari

Deși nu este la fel de frecventă precum corecția labiilor mici, operația estetică a labiilor mari face parte din estetica intimă obișnuită, așa-numita “rejuvenare initimă”.

“Aici avem două situații cu care femeile se pot confrunta, în egală măsură: prin pierderea volumului natural odată cu vârsta, labiile mari au un aspect căzut și se dorește a fi remediat sau, din contra, acestea au volum prea mare, sunt prea proeminente și se văd inestetic prin îmbrăcăminte mulată (cameltoe).

Mărirea labiilor mari poate oferi un aspect estetic îmbunătățit și tineresc prin transfer de grasime obținută  sau prin utilizarea de solutii injectabile pe baza de acid hialuronic.

Injecții de grăsime sunt efectuate cu canule specializate pentru a evita riscul de sângerare”, spune medicul.

Reducerea/ micșorarea labiilor mari

“Acest proces de ptoză (cu piele căzută) a labiei mari poate rezulta din naștere, pierderea în greutate, sau de îmbătrânire.

Pielea în exces este cel mai bine de excizat prin rezecții elipsoidale longitudinale de piele și grăsime subcutanată”, adaugă Dr. Daniela Diveică.


Abonează-te pe

Citește și:

Cum poți crește imunitatea copilului. „Vaccinarea este un scut!”

Noi detalii despre momentul care a provocat divorțul dintre Angelina Jolie și Brad Pitt

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

O experiență de viață din care poți învăța: Costin Dămășaru, expert în neuroștiință, povestește la "În Oglindă", pe canalul de Youtube theXclusive, cum a ajuns să-și...

Ce poți să faci atunci când te simți singură

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty
Cum să îți decolorezi părul acasă. „S-ar putea să te trezești cu niște surprize”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri