Licitație caritabilă pentru artă! Cu banii strânși se construiește un teatru


Zilele acestea, regizoarea și scriitoarea Chris Simion – Mercurian, alături de casa de licitații Artmark, a pus la cale o licitație caritabilă al cărei rezultat se dorește a fi transformat în construirea unui teatru.


In articol:

În urmă cu câteva luni Fundația „Calea Griviței” a demarat o originală campanie de strângere de fonduri pentru Grivița 53 – primul teatru construit de investitori privați. OUĂLE GRIVIȚA 53 au trezit mult interes și simpatie: 19 ouă gigant de fibră de sticlă, de 2m înălțime, 1,65 diametru și 50kg au fost pictate de 19 personalități, iar suma care se strânge în urmă vânzării urmează să fie donată în contul proiectului la finalul campaniei.

Ultima etapă a campaniei OUĂLE GRIVIȚA 53 este realizată de cunoscuta casă de licitații Artmark care și-a exprimat susținerea pentru Grivița: au fost selectate 5 din cele 19 ouă și incluse în licitația din 9 iulie. Ouăle semnate de Gheorghe Fikl, Francisc Chiuariu, Alexandra Nechita, Mihai Popescu și Arantxa Etcheverria sunt expuse până pe 9 iulie la Palatul Cesianu – Racoviță, la sediul casei de licitație. Prin acest gest, casa de licitații își dorește să strângă o sumă de bani considerabilă cu care Fundația să poată începe șantierul teatrului Grivița 53.

Inițiatoarea proiectului, regizoarea și scriitoare Chris Simion – Mercurian, a pus la bătaie casa bunicii sale. Cu banii câștigați pe casă în 2016 a cumpărat terenul pe care se construiește teatrul. În 2017 a dat start campaniei de strângere de fonduri și a înscris proiectul Grivița 53 într-unul din cele mai importante concursuri de arhitectură sustenabilă din lume. Au participat 5003 proiecte, au fost 7 premii, iar Grivița 53 a fost printre cei șapte câștigători, prima dată când România a fost premiată în acest impresionant concurs. 2018 a fost un an de pauză pentru proiect. Chris și-a schimbat prioritățile și și-a pus sănătatea pe primul loc. În 2019 a putut să-și reia visul și să continue campania de strângere de fonduri. Pentru construcția Grivița 53 este necesară suma de 1.300.000 Euro, sumă în care este inclus și echipamentul tehnic, dar  șantierul poate fi început cu 400.000 Euro.

Regizoarea Chris Simion a fost bolnavă de cancer

Fanii au aflat că regizoarea Chris Simion a trecut prin clipe cumplite. “Tocmai primisem premiu la cea mai importantă competiție de arhitectură sustenabilă din Europa. Proiectul nostru a câștigat unul dintre cele șapte premii, într-un concurs care avea, la momentul respectiv, 5003 proiecte. Deci vorbim despre o competiție foarte serioasă, la nivel internațional. Evenimentul se întâmpla pe 28 septembrie 2017, la Marsilia, iar pe 1 octombrie, când nici nu apucasem să anunțăm acest premiu, am aflat că am cancer la sân și a trebuit să schimb prioritățile.”, a povestit Chris Simion pentru life.ro. “Datorită soțului meu am aflat de nodul și, când m-am dus la control, s-a certificat faptul că era unul malign....Atunci când suntem puși într-o situație limită știm cam pe unde suntem. Nu m-a schimbat, dar m-a verificat și îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu eram departe de ceea ce credeam că sunt”, a mai spus Chris Simion.


Abonează-te pe

Citește și:

Pepe, mesaj surprinzător pentru Raluca Pastramă: "Aş vrea să te iert că ai plecat..."

Bombă în showbiz! Cu cine se iubește, de fapt, Lidia Buble

Bianca Comănici de la "Puterea Dragostei", declaraţii şocante despre primul ei iubit: „Un copil manipulat..."

Horoscop zilnic miercuri, 2 decembrie 2020. Nativii zodiei Fecioară primesc vești bune pe toate planurile!

Traficul va fi restricționat pentru repetiția și ceremonia oficială de Ziua Națională. Pe unde se va circula în București

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Noul simptom al COVID-19, ”happy hypoxia”, face tot mai multe victime. Cum se manifestă?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri