Leguma asta verde te poate otravi. Sigur ai consumat-o si tu fara sa stii asta


Aceasta leguma este o binecuvantare pentru organism, dar atentie, nu trebuie reincalzit, deoarece nitratii pe care ii contine spanacul pot deveni foarte periculosi, ba chiar cancerigeni.

De asemenea, spanacul nu trebuie consumat de catre pacientii bolnavi de guta, hepatita, pietre la rinichi deoarece contine acid oxalic.

Frunzele de spanac contin clorofila in cantitate mare, alaturi de acid folic, vitamina B1, B2, B6, 89, PP, C, E si K, caroten, protide, lipide, glucide, mucilagii, luteina, fier, precum si o substanta specifica numita spinacina.

Spanacul se intrebuinteaza ca laxativ usor, ca depurativ, antianemic, hipotensiv, nutritiv, remineralizant, afrodisiac si hipoglicemiant.

Sursa
 


Abonează-te pe

Citește și:

Semne timpurii si ignorate ale celui mai agresiv tip de cancer

Imagini interzise minorilor! Vedetă din România, filmată în timp ce făcea amor

Nu mai puneti leustean la ciorba daca suferiti de aceasta boala! Medicii trag un semnal de alarma

Adevarul despre viata dupa moarte! Ce se intampla in creierul tau dupa ce inima ta se opreste!

Adevarul despre combinatia rosii cu branza! Ce spun nutritionistii

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Musty de la Survivor România 2021 are un copil cu o artistă celebră! Dezvăluiri incendiare despre viața de familie a Războinicului

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri