Leguma asta verde te poate otravi. Sigur ai consumat-o si tu fara sa stii asta


Aceasta leguma este o binecuvantare pentru organism, dar atentie, nu trebuie reincalzit, deoarece nitratii pe care ii contine spanacul pot deveni foarte periculosi, ba chiar cancerigeni.

De asemenea, spanacul nu trebuie consumat de catre pacientii bolnavi de guta, hepatita, pietre la rinichi deoarece contine acid oxalic.

Frunzele de spanac contin clorofila in cantitate mare, alaturi de acid folic, vitamina B1, B2, B6, 89, PP, C, E si K, caroten, protide, lipide, glucide, mucilagii, luteina, fier, precum si o substanta specifica numita spinacina.

Spanacul se intrebuinteaza ca laxativ usor, ca depurativ, antianemic, hipotensiv, nutritiv, remineralizant, afrodisiac si hipoglicemiant.

Sursa
 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Cine e bărbatul deghizat ca membrii Carla's Dreams: „Mă simt ca la examen”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri