Legenda lui Moș Nicolae. De ce se pun cadourile în ghete

mos nicolae cadouri
Moș Nicolae este așteptat de toți copiii

Moș Nicolae, cel care pune în fiecare an cadouri în ghetuțe are și o poveste. Haideți să vedem care este aceasta!

Se spune că Sfântul Nicolae, copil fiind era foarte bun și credincios față de cei care îl înconjurau, astfel el a reușit să înfăptuiască și nenumărate miracole.

Legenda Moșului Nicolae

Sfântul Nicolae s-a născut în anul 270 în Turcia de astăzi, pe atunci Patara din Asia Mică. În limba greacă, numele acestuia înseamnă "biruitor de popoare"

Cel care îi înveselește pe copii atunci când le lasă cadouri în ghetuțe, și-a împărțit averea săracilor  după ce părinții acestuia au murit.

Deși moștenise o avere imensă, Nicolae avea un suflet prea bun și nu știa câtuși de puțin ce să facă cu atâția bani, așa că s-a gândit să dea tot ce primise, celor mai puțin norocoși.

sfântul nicolae legenda poveste
Moș Nicolae aduce dulciuri în ghetuțe[Sursa foto: PixaBay]

A fost prelat în Ierusalim, dar și episcop în orașul Myra. La chemarea împăratului Constantin, a fost unul dintre episcopii care au luat parte la Primul Conciliu de la Niceea în anul 325.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Rețetă salată Boeuf de post. Te va cuceri pe loc!

Acum mult timp, Sfântul Nicolae a reușit să ajute trei fete să se mărite. Fiindcă erau foarte sărace, Moș Nicolae le-a lăsat fiecăreia câte un săculeț cu aur pentru a avea o mică zestre la început de drum.

Când a venit momentul să-i lase săculețul celei de-a treia fete, tatăl acesteia a vrut să surprindă persoana care le-a ajutat pe odraslele lui. 

Citeste si: 3 idei de cadouri pentru iubitul tău cu care nu vei da greș

Sfântul Nicolae a lăsat atunci săculețul pe horn, într-un ciorap care era pus la uscat. Astfel s-a creat legenda că Moș Nicolae lasă cadourile pentru copii în ghetuțe. 

legenda mosului nicolae
Copiii își lustruiesc ghetuțele pentru a-l aștepta pe Moș Nicolae[Sursa foto: PixaBay]

O altă legendă care îl înconjoară pe Sfântul Nicolae, face referire la marinarii pe care i-a ajutat acesta atunci când o furtună puternică s-a pornit în timp ce erau cu toții pe corabie. Nicolae s-a rugat la Dumnezeu și imediat ploaia torențială s-a oprit. Astfel, toți cei care au asistat la această întâmplare, au considerat ruga sfântului care îi însoțea, o minune.

Moș Nicolae a fost îngropat într-o criptă în Bari, Italia, în anul 343.Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Sfatul zilei de astăzi, luni 9 noiembrie 2020. Capricornii primesc vești proaste

IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Beach, Please. Festival 2024. Cine urcă pe scenă pe 12 iulie

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Yalın și Güneș aduc familiile împreună pentru a discuta și a remedia scandalul de la ceremonia de logodnă. Vizionează episodul 12 al serialului „Tablou de familie” online live, în această seară, începând cu ora 20:00

Închis pentru viol, un elev a luat 10 la BAC. Povestea tânărului care visează să dea la Drept după ce își ispășește pedeapsa: „Viitorul meu merită mai mult efort”


Cookies