Lactoza, un zahar cu efect probiotic! De ce sa o incluzi in dieta!


Lactoza, un zahar cu efect probiotic! De ce sa o incluzi in dieta!

Zaharul clasic este un dizaharid format dintr-o molecula de glucoza si una de fructoza (idem miere) Zaharul din lapte e tot un dizaharid format din glucoza si galactoza.

 

"Asemanatoare si totusi atat de diferite. Fara prezenta fructozei glucidele devin sanatoase si nepericuloase pentru silueta!
Lactoza are o putere de indulcire de 6 ori mai mica fata de zahar, are indice glicemic mic, nu produce secretie de insulina si nu ingrasa. Ba mai mult, cu lactoza se hranesc toate coloniile de bacterii din tubul digestiv, ea are efect probiotic favorabil asupra florei intestinale, imbunatateste digestia si creste imunitatea.
Un aport de lactoza mai mic de 3g/zi poate pune in pericol sanatatea intregului organism.
In lapte exista si oligozaharide, glucide mai mari decat lactoza, care nu pot fi digerate si ajung in colon. Aici fermenteaza si produc un mediu acid cu rol anti-infectios, deci balonarea nu e intotdeauna ceva de rau:) Tot ele functioneaza ca o "sugativa" protejand mucoasa intestinala de bacterii si toxine.
Desi contine 87% apa, laptele contine factori esentiali pentru echilibrul si imunitatea intestinala.
Fie ca e dulce sau acru, iaurt sau branza proaspata, gasiti o forma de lapte care sa va placa...pentru ca face bine", scrie medicul nutritionist Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

"Asemanatoare si totusi atat de diferite. Fara prezenta fructozei glucidele devin sanatoase si nepericuloase pentru silueta!

Lactoza are o putere de indulcire de 6 ori mai mica fata de zahar, are indice glicemic mic, nu produce secretie de insulina si nu ingrasa.

Ba mai mult, cu lactoza se hranesc toate coloniile de bacterii din tubul digestiv, ea are efect probiotic favorabil asupra florei intestinale, imbunatateste digestia si creste imunitatea. Un aport de lactoza mai mic de 3g/zi poate pune in pericol sanatatea intregului organism. In lapte exista si oligozaharide, glucide mai mari decat lactoza, care nu pot fi digerate si ajung in colon. Aici fermenteaza si produc un mediu acid cu rol anti-infectios, deci balonarea nu e intotdeauna ceva de rau:) Tot ele functioneaza ca o "sugativa" protejand mucoasa intestinala de bacterii si toxine. 


Desi contine 87% apa, laptele contine factori esentiali pentru echilibrul si imunitatea intestinala. Fie ca e dulce sau acru, iaurt sau branza proaspata, gasiti o forma de lapte care sa va placa...pentru ca face bine", scrie medicul nutritionist Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Tehnici de machiaj pentru începători

ȘOC în showbiz! Anca Serea a primit un diagnostic grav din partea medicilor

Cu ce asortăm culoarea maro. Idei de ținute frumoase cu diverse nuanțe de maro

Rețete de smoothie ideale la micul dejun pentru o zi plina de energie

DANIEL NICULESCU: Cine este soțul Andreei Tonciu

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Vremea de marti, 21 septembrie 2021, anuntul ANM: vreme calda!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri