Lacrimile curg peste teatrul românesc! Mari actori, distruși de durere! ”Ce atâta grabă, Ducu? Ai ars ca lumânarea din 'Trei surori'... repede şi până la capăt. Te iubesc!”


Marii artiști ai scenei românești își exprimă durerea pentru dispariția mult prea rapidă a celui ce a fost directorul Teatrului Bulandra timp de aproape 20 de ani


In articol:

Regizorul Alexandru Darie a încetat din viață pe 18 septembrie după o luptă cruntă cu o boală hepatică. Marii artiști ai scenei românești sunt distruși de durere, mesaje de condoleanțe sau pur și simplu postări în care oameni valoroși ai scenei teatrului românesc își exprimă durerea și regretul pentru dispariția mult prea rapidă a celui ce a fost directorul Teatrului Bulandra timp de aproape 20 de ani, curg pe rețelele de socializare. 

Citeste si: Detalii neștiute despre fiul marelui Iurie Darie, regizorul Ducu Darie. Teatrul românesc, în doliu! ”Drum bun, Ducu, printre îngerii care sigur te admiră!”

Citeste si: BREAKING NEWS! Doliu uriaș în showbiz! Fiul lui Iurie Darie a murit!

Mai mult decât atât, echipa Teatrului "Bulandra" pune la dispoziţia celor care l-au cunoscut pe directorul instituţiei, Alexandru Darie, un blog unde aceştia să îşi povestească amintirile cu el. "Dincolo

de tristeţe, să ne amintim cu toţii momentele speciale care ne-au făcut să îl iubim pe Ducu Darie. Toţi cei care l-au cunoscut şi vor să scrie mai mult decât un efemer rând pe Facebook pot scrie pe blog", anunţă echipa Teatrului "Bulandra", pe pagina sa de socializare.

Adresa blogului este http://www.bulandra.info/amintiri-despre-ducu/.

”Ce atâta grabă, Ducu? Ai ars ca lumânarea din 'Trei surori'... repede şi până la capăt. Te iubesc!”

Oana Pellea îşi exprimă regretul pentru moartea regizorului Alexandru Darie şi îşi aminteşte că prietenia ei cu acesta a început în copilăria lor.   "Ne ştim şi iubim de când aveam 4 şi tu 7 ani. Ce atâta grabă, Ducu? Ai ars ca lumânarea din 'Trei surori'... repede şi până la capăt. Te iubesc. Mulţumesc. Drum bun. Ne mai întâlnim noi... şi... te iubesc!", a scris actriţa pe Facebook.

Regizorul Constantin Vaeni spune că moartea lui Alexandru Darie reprezintă "o mare pierdere pentru teatrul românesc".

"...şi se duc pe rând, pe rând!... A plecat, s-a stins Ducu Darie...- o mare pierdere pentru teatrul românesc, atât cât mai e!... Dumnezeu să îl ierte!", a scris Constantin Vaeni pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru al Culturii Corina Şuteu deplânge moartea regizorului Alexandru Darie.

" 'S-a lăsat o tăcere'. Ducu s-a dus. Îmi amintesc că el mi-a sugerat să numesc 'Theatrum Mundi' aşa. Şi Theatrul Mundi s-a dus. Multe, în teatrul din România, sunt pe cale să dispară", a scris miercuri pe Facebook Corina Şuteu.

"Cred că a atins tot ce şi-a propus, ca om de teatru. Spectacolele regizate de el rămân de referinţă. 'Visul unei nopţi de vară', din 1991, a fost considerat de ziarul The Guardian cea mai bună montare după spectacolul semnat de Peter Brook şi l-a impus pe scena internaţională. Mare iubitor al creaţiilor lui William Shakespeare, Ducu Darie a fost invitat, în 1992, de Oxford Stage Company să regizeze 'Mult zgomot pentru nimic', BBC apreciind montarea drept un 'eveniment al stagiunii'. Moartea lui Ducu Darie lasă un gol în Teatrul 'Bulandra', al cărui director a fost atâţia ani, dar şi în comunitatea oamenilor de teatru”, afirmă fostul ministru al Culturii Ionuţ Vulpescu.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cine este Romina Geczi, noua concurentă Survivor România? Drama neștiută a Războinicei

ȘOC! Ce perversiuni ar fi făcut Bianca Drăgușanu cu Bădălu în fața copiilor!

Cine este Szidonia Szasz, noua concurentă de la Survivor România? Detalii neștiute despre Războinică

Ce reacție a avut Mama Geta după ce a aflat că Daniela și Culiță vor avea un băiat? „Se vede clar că...”

Özgü Kaya și Burak Serdar Șanal s-au despărțit!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine este Marius Crăciun, noul concurent de la Survivor România? Detalii picante din viața Războinicului!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri