Klaus Iohannis face noi declarații: "Ne așteaptă o perioadă foarte dificilă..."


În plină pandemie de coronavirus, Klaus Iohannis face un alt anunț cu privire la etapa dificilă în care ne aflăm.


In articol:

Klaus Iohannis a discutat marți, într-o ședință de urgență, cu Ministrul Sănătății Nelu Tătaru, Vicepreședintele Societății Române de ATI, Dorel Săndescu și șeful șecției de ATI I din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar "Carol Davila" din Capitală, Dan Corneci despre situația delicată în care se află țara noastră din cauza pandemiei de coronavirus.

Klaus Iohannis face noi declarații în plină pandemie

„Situația epidemiologică atât la nivel european, cât și la nivel național se agravează, din păcate, constant și numai în ultima zi am avut peste 100 de români care au pierdut lupta cu virusul.

covid pandemie anunt presedintele romaniei
pandemia de coronavirus nu s-a sfârșit[Sursa foto: PixaBay]

Ne așteaptă o perioadă foarte dificilă și sunt necesare eforturi susținute pentru a ține sub control epidemia.

Lupta cu virusul se desfășoară pe două fronturi- pe de o parte, în zona de prevenție, prin care încercăm limitarea transmiterii infecției, și pe de altă parte în spitale, acolo unde bolnavii de COVID-19 au nevoie de îngrijire și de tratament de specialitate”, a declarat președintele.

Citeste si: Ludovic Orban, despre carantinarea națională: „Obiectivul nostru este să nu afectăm economia..."

Klaus Iohannis a făcut referire și la capacitatea spitalelor de a primi pacienții în ATI:

„În tot acest timp, Ministerul Sănătății a desfășurat mai multe proiecte de achiziție de ventilatoare, monitoare, paturi și alte echipamente necesare secțiilor de Terapie Intensivă, astfel că, la acest moment, avem, conform rapoartelor din secțiile de ATI, 3.065 de paturi de Terapie Intensivă- pentru toți pacienții, nu doar COVID, deci, în total 3.065 de paturi-, 2.252 de ventilatoare mecanice, 2.756 de monitoare și o serie întreagă de echipamente achiziționate cu diverse surse de finanțare.

Citeste si: Medicii au descoperit un nou simptom al infecției cu Covid-19

La acestea se adaugă cinci unități de Terapie Intensivă mobile, două spitale modulare și un modul ATI, cu un total – acestea suplimentare- de 169 de paturi”, a mai spus acesta.

pandemie coronavirus 2020
Covid-19 nu ocolește persoanele tinere[Sursa foto: PixaBay]

Șeful statului a vorbit și despre achiziționarea a 662 paturi pentru terapie intensivă:

„În urma analizei nevoilor spitalelor, se va achiziționa, prin proceduri specifice – iarăși din fonduri europene- întreaga gamă de aparatură și echipamente necesare dotării unităților sanitare, de la monitoare, ventilatoare, paturi, aparate de anestezie, la ecografe și aparate RT-PCR. Accesarea acestor fonduri va avea un impact extrem de important, vom avea o creștere semnificativă la fiecare dintre acești indicatori, cifrele fiind calculate cu precizie de specialiști. 

Accesarea fondurilor europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) va duce încă la o creştere a capacităţii de gestionare a crizei sanitare. Numai pentru ventilatoare mecanice, de exemplu, creşterea din aprilie 2020 până în aprilie 2021 va reprezenta o creştere de 146%, conform datelor pe care mi le-au prezentat specialiştii”, a declarat Klaus Iohannis.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ludovic Orban, despre carantinarea națională: „Obiectivul nostru este să nu afectăm economia..."

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Nelu Tătaru face anunțul: „Transportul în comun este focar de Covid-19”

Cercetătorul Răzvan Cherecheș face declarații: "Cel mai probabil, la începutul anului viitor vom avea un vaccin disponibil..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Tu & El
Viața de cuplu după ce apare un copil
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri