Ludovic Orban, despre carantinarea națională: „Obiectivul nostru este să nu afectăm economia..."


Premierul României vorbește despre o posibilă carantinare națională. Ce spune Ludovic Orban.


In articol:

În cadrul vizitei oficiale de două zile din Franța, premierul României Ludovic Orban a făcut declarații importante cu privire la o carantină națională.

Declarațiile lui Ludovic Orban

”Nu avem în discuții o astfel de eventualitate, în momentul de față. Noi am adoptat un set de măsuri care țin cont de modul de transmitere a virusului și așteptăm să vedem eficiența acestor măsuri.

Din punctul nostru de vedere, cu cât mai mulți români respectă regulile de protecție sanitară, cu atât viața poate fi mai normală”, a declarat premierul.

De asemenea, alături de Ludovic Orban în Franța, se află și Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, Ministrul Economiei, Virgil Popescu, Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, și Ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

ludovic orban declaratii de ultim moment
în perioada aceasta trebuie să respectă măsurile de prevenție impuse[Sursa foto: PixaBay]

Premierul României a mai vorbit și despre economia țării noastre:

Obiectivul nostru este să nu afectăm economia în niciun fel, să asigurăm funcționarea economiei, să luăm cât mai puține măsuri de restricționare și ne dorim ca oamenii să aibă o viață cât mai aproape de normal. Repet, cu condiția respectării normelor de protecție, care nu sunt complicate: portul măştii, igiena sanitară, păstrarea unei distanţe fizice de protecţie sanitară, evitarea atingerii unor obiecte pe care le ating alţii sau dezinfectarea mâinilor după atingerea unor astfel de obiecte.

Citeste si: Nelu Tătaru face anunțul: „Transportul în comun este focar de Covid-19”

Lucrurile nu sunt foarte complicate. Dacă oamenii respectă regulile, riscul de transmitere se diminuează drastic și nu este nevoie sa luăm alte măsuri de restricție”, a mai spus Ludovic Orban.

covid 19 carantina
regulile de igienă sunt esențiale[Sursa foto: PixaBay]

Ludovic Orban se află la Paris pentru a semna Parteneriatul Strategic dintre România și Franța, parteneriat care există din 2009 și care a fost reînnoit din 2018. 

Citeste si: Medicii au descoperit un nou simptom al infecției cu Covid-19

„Voi semna Foaia de parcurs privind Parteneriatul strategic dintre România şi Franţa. Din 2009, între Franţa şi România există un Parteneriat strategic care a fost reînnoit prin declaraţia preşedinţilor României şi Franţei în 2018. Scopul principal al vizitei este semnarea Foii de parcurs pe următorii 4 ani, care prevede coordonatele principale ale colaborării dintre Franţa şi România. Acest document, ca şi alte documente, va fi semnat de premierul Franţei, domnul Castex, şi subsemnatul, ca şi premier al României. Voi mai avea şi alte întâlniri în cadrul vizitei, dar principalul punct al vizitei oficiale pe care o efectuez în Franţa este întâlnirea oficială cu premierul Franţei”, a precizat Orban.


Abonează-te pe

Citește și:

Nelu Tătaru face anunțul: „Transportul în comun este focar de Covid-19”

Se anunță o despărțire ȘOC în showbiz! ”Ne certăm în fiecare zi!”

Cercetătorul Răzvan Cherecheș face declarații: "Cel mai probabil, la începutul anului viitor vom avea un vaccin disponibil..."

Medicii au descoperit un nou simptom al infecției cu Covid-19

Epidemiologul Emilian Popovici vine cu anunțul: "Că vor fi 7,000, că vor 8,000..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscopul lunii

BERBEC: Horoscop NOIEMBRIE 2021. Nativii Berbec își cunosc sufletul pereche

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri