Klaus Iohannis, despre alegerile parlamentare: "Avem două probleme grave..."


În ciuda numărului mare de cazuri de coronavirus, președintele României declară că alegerile din decembrie vor avea loc conform programei.


In articol:

Klaus Iohannis repetă la fiecare declarație că alegerile parlamentare trebuie să aibă loc, în ciuda contextului epidemiologic în care se află țara noastră la momentul actual.

Klaus Iohannis, despre alegerile parlamentare

Președintele României a vorbit despre alegerile din decembrie care trebuie să aibă loc cu orice preț, dar și despre cei din PSD care nu iau decizii corecte în aceste momente grele.

Citeste si: COVID-19 Capitală! Măsurile luate vor fi prelungite!

„Din nefericire, acum în România, avem două probleme grave – una de sănătate publică care este pandemia și cu această pandemie ne confruntăm de aproape un an de zile. Însă, între timp am învățat multe despre acest virus, știm ce măsuri se pot lua pentru a încetini răspândirea. Însă, în continuare, pandemia rămâne o mare problemă și ea va fi rezolvată doar atunci când vom avea un vaccin.

Numai că nu știm când va fi momentul acesta. Sigur, în media apar știri pozitive despre cum au progresat unii sau alții cu producerea vaccinului, însă o dată certă în acest moment nu poate nimeni să spună.

alegeri parlamentare decembrie
alegerile parlamentare vor avea loc în timpul pandemiei de coronavirus[Sursa foto: PixaBay]

În același timp, avem și o problemă politică. Avem un parlament care este dominat de un PSD care și-a pierdut orice legitimate și guvernul într-o parte se luptă pentru a ține lucrurile sub control, pe de cealaltă parte PSD-ul, în Parlament, trage permanent frâna de mână și lucrurile nu pot să fie mișcate așa

cum își doresc românii în acest moment. Românii își doresc să avem un parlament legitim care, împreună cu guvernul, lucrează pentru ei, face planuri de viitor, face planuri pentru redresare. Or, cu PSD în parlament, aceste lucruri funcționează, cum s-ar spune, cu frâna de mână trasă, iar democrația nu poate fi pusă în paranteză.”, a declarat președintele.

Citeste si: Alexandru Rafila, anunț de ultimă oră! Gestul banal care îți poate salva viața

Klaus Iohannis a mai vorbit și despre drepturile românilor care le-ar fi îngrădite dacă alegerile ar fi amânate.

covid alegeri
pandemia de coronavirus nu va opri desfășurarea alegerilor parlamentare[Sursa foto: PixaBay]

„Nu putem să ne imaginăm să stăm în acest blocaj politic provcat de PSD fără să facem alegeri și fără să știm cum va arăta anul viitor. Din toate aceste motive, noi suntem acum în situația să organizăm alegeri parlamentare la termen fiindcă este singura soluție prin care românilor li se poate permite o continuare a demersurilor democratice așteptate, este singura modalitate prin care românii, în definitiv, își pot alege acum un nou parlament care să ducă lucrurile mai departe, care să permită construirea unui guvern puternic în jurul PNL, împreună cu alte partide democratice, o nouă majoritate, care vine și votează măsurile mult așteptate de români și permit ieșirea României și din criza sanitară și din criza politică”, a mai spus acesta.


Abonează-te pe

Citește și:

Ce comună iese din carantină?! Numărul de cazuri s-a redus semnificativ

Banii le aduc fericirea! Ce a primit Andra de la Măruță, unele femei doar visează!

Nelson Mondialu face dezvăluiri! De ce l-a părăsit Florentina pe Livian?!

Carantină parțială în România! Lista completă a restricțiilor!

Marcel Ciolacu, declaraţii despre vaccinul anti COVID-19: "A anunțat cineva că există..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

La ce temperatură se bea vinul roșu

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri