Jurnalista Elena Cristian a murit! George Buhnici, anunţ trist în urmă cu puţin timp

Jurnalista Elena Cristian a murit! George Buhnici, anunţ trist în urmă cu puţin timp
Jurnalista Elena Cristian a murit! George Buhnici, anunţ trist în urmă cu puţin timp

 

 

Jurnalista Elena Cristian, vocea pe care braşovenii o ştiau de la Radio Braşov şi mai apoi de la MIX TV, s-a stins din viaţă.

 

George Buhnici, distrus de veste, a scris un mesaj emoţionant pe contul personal de socializare.

 

“Elena a fost primul om care m-a învăţat să condensez informaţia.

Să nu răpesc oamenilor care ne ascultau la radio mai mult timp decât trebuie. Acum nu sunt în stare să spun nimic decât că sunt foarte trist că a plecat. Prea devreme…”, este mesajul scris de George Buhnici pe pagina lui de Facebook.

 

„A fost odată… Elena Cristian. Nume de microfon (că nu-i plăcea rostogolirea lungă a lui «Pătărlăgeanu», fata lui tata). Mi-e greu să opresc lacrima să nu inunde litera… O fată frumoasă, cu talent uriaş şi inimă pe măsură.

Vă amintiţi vocea ei splendidă? Mai bine de douăzeci de ani ne-a binecuvântat radioul braşovean. 

 

Apoi ne-a administrat, la Mix TV, «Pastila de optimism», împreună cu cei mai luminaţi oameni ai Braşovului nostru. O auziţi şi astăzi la «Braşoveni de altădată». Vedeţi şi azi frânturi din chipul ei frumos la «Braşoveni pentru braşoveni». Doar secunde de ochi albaştri, pentru că Elena se ascundea de obicei în spate, prea cuminte, prea modestă, prea ruşinată parcă de strălucire. 

 

 

Adusese cu ea, când a venit la facultate, din satul din Brăila în care îşi lăsase părinţii şi copilăria, tot ce are poporul ăsta mai bun: har, bun simţ cu carul şi inimă mare. Din aceeaşi generaţie magică a lui ‘93, Elena nu a vrut nici ea sã îmbătrânească. Şi a plecat, lăsând în urmă un băieţel de 11 ani, cu bucle la fel de blonde şi ochi la fel de frumoşi.

Pe noi toţi, martori neputincioşi ai destinului, ne-a lăsat buimaci de durere şi nedumerire. Jurnalismul din Braşov, oricum slăbit şi şovăielnic, e şi mai sărac. Şi nu, nu e clişeul de ştire de înmormântare de care am râs de atâtea ori împreună! 

 

Mi-e greu să găsesc cuvinte să-mi îmbrace trăirea. Pentru că Elena mi-a fost prietenă şi pentru că ani mulţi la rând mi-a fost şi mâna dreaptă şi mâna stângă şi memorie şi ajutor şi producător şi redactor şef şi asistent la facultate.

Mi-e greu să opresc lacrima să nu inunde litera. Şi culmea e că, din toate amintirile, răzbate acum, incredibil, triumfător parcă, râsul ei cristalin, molipsitor, ce făcea să răsune clădirea Mix Media Group de pe Olteţ. Rămas bun, Elena mea!”, a scris Onelia Pescaru, director Grupul de Presă MIX, pe facebook.

 

A.N.C.Citește și:

Mâini umflate: cauze comune și modalități de gestionare

Atenţie, vine URGIA! Alertă meteo de iarnă

Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

Ramona Olaru și Cuza s-au împăcat, la 3 ani de la despărțire? S-au dat singuri de gol

Saveta Bogdan, colaborare cu Jador? Cântăreața de muzică populară este deschisă la noi orizonturi

Bursucu, separat de viitoarea soţie: ”Gelozia... ” Ce anunţ a făcut

În această seară, de la ora 21:45, în serialul “Vinovați de iubire”, Han și Inci, ”confruntări” cu trecutul

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies