Jurnalista Carmen Moise, infectată cu Covid-19, a născut gemeni: „Nu i-am văzut până astăzi”


Cunoscuta jurnalistă râde cu un ochi și plânge cu celălalt, după ce a devenit mamă pentru prima dată. Aceasta are o fetiță și un băiețel.


In articol:

Jurnalista Carmen Moise trăiește cele mai frumoase momente din viața sa. Aceasta a devenit mamă de gemeni în urmă cu câteva zile. Din nefericire, minunata veste este umbrită de faptul că mămica a aflat că este infectată cu Covid-19, chiar înainte de a-și strânge bebelușii îm brațe.

Jurnalista de la emisiunea „În premieră” se află la Maternitatea Bucur de mai bine de o săptămână și nu își poate vedea fetița și băiețelul decât prin intermediul fotografiilor pe care le fac medicii și asistenții care au făcut tot posibilul pentru a o ajuta să treacă peste acest moment dificil pentru orice mamă.

Iată mesajul său pe contul său de socializare care s-a răspândit rapid:

„Astăzi ar fi putut fi o altă zi în care mergeam la control ori să mai cumpăr ceva pentru bebeluși. Dar „viața e un șir lung de surprize și de improvizații, iubita mea' – mi-a spus o asistentă camuflată toată în costumul alb, în timp ce tăia dintr-o bucată de furtun de perfuzor care să țină loc de pai și să mă ajute să beau mai ușor din sticla cu apă.

Acum fix o săptămână plecam la spital să fac un test Covid. Așa, mai mult ca să-mi scot și asta din minte. Și dacă tot ajung până acolo, să pun și o perfuzie – mi-a spus medicul. În câteva ore, totul era dat peste cap. Tot! Și începea ceea ce azi pot numi filmul Și eu am născut în pandemie'. Filmul meu!

Miercuri, am făcut testul, joi dimineață am aflat că sunt pozitivă și am fost transferată de urgență la Maternitatea Bucur, iar la ora 11.52 venea pe lume Vlad. 2000 de grame. Un minut mai târziu, Ela. 1,120 g. I-am auzit plângând pe amândoi. Puternic, si cu un fel de ecou. Așa mi s-a părut mie. Nu i-am văzut. Nu i-am vazut până azi, când ei împlinesc o săptămână, decât în fotografii.

Carmen Moise a nascut
Carmen Moise a nascut gemeni[Sursa foto: Facebook]

Dar acum, când scriu aceste rânduri, din camera de spital de unde se vede pe fereastră un colț de cer și ultimul etaj al fostei fabrici Pionierul, vă spun cu mâna pe inimă că Dumnezeu mă iubește tocmai pentru că am ajuns aici. Pentru că locul ăsta, de care m-am temut și eu, și se teme toată lumea, ca fiind ultima redută în bătălia cu pandemia, a fost, de fapt, salvarea mea și a copiilor mei.

Maternitatea Bucur este ultima insulă de supraviețuire, nu ultima redută. Au găsit oamenii ăștia de aici forța de a face zid în fața Covid cu o empatie și o bunătate cum n-am crezut că mai există în România. Să știți că aici se zâmbește mult în spatele costumelor, aici se și plânge. Se strâng mâini înfășurate în 3 straturi de mănuși, iar pe holuri, când vine așa ca un zgomot ca de crinoline, de la costumele albe, știi că e doamna cu tratamentul. „Te pupă mama. Vă iubesc' – asta se aude tot timpul. Apoi se mai închide o ușă. Și se mai dechide alta.

Povestea lui Carmen Moise, mamă de gemeni și infectată cu COVID-19

Probabil că trebuia să ajung la Bucur ca să primesc, așa, cea mai frumoasă lecție de omenie a acestei pandemii. Dacă treceți prin zonă, aruncați o privire spre ferestrele care par ferecate, spre clădirea cu aer vechi și poate trist. Dați un semn, cât de mic, orice, pentru ca noi mamele de aici, și bebelușii, și cadrele medicale să nu simțim că suntem singuri.

Dincolo de ziduri, sunt cei mai frumoși oameni pe care i-am cunoscut eu, chiar dacă n-am văzut niciun chip de-al lor. Nu, n-au chip. Dar nu voi uita niciodată medicul care mi-a desenat smiley face cu betadină pe burtă, asistenta care m-a ținut de mână ca să ne rugăm impreuna, moașa care mă alintă „iubita mea', infirmiera care m-a spalat pe față când eram la Terapie Intensivă, vocea blândă a doctoriței care îmi povestește în fiecare zi, la telefon, ce mai fac Ela și Vlad și îmi trimite poze. O să pun toate experiențele astea pe hârtie. Ca să nu uit. Și ca să le afle toată lumea. Sper să fie de ajutor.

Deocamdată, vă invit să vedeți, pe blogul ionelanastase.ro, un interviu făcut împreună cu prietena mea Ionela Nastase, într-o zi în care credeam că viața e fix așa cum ne plănuim. Nu e așa! Viața e o minunată improvizație. Iar oamenii de lângă tine, plasa de siguranță care te va salva, fără dubiu, întotdeauna. Vă mulțumesc! Și eu, și Vlad, și Ela!', a scris Carmen Moise pe contul său de Facebook.


Citește și:

Medicul Paul Nassif și soția sa, Brittany, au devenit părinți

A murit! Gabriela Cristea este devastată! ”A făcut pancreatită...”

David Foster și soția Katharine McPhee vor deveni părinți

Leighton Meester a devenit mamă pentru a doua oară! Soțul ei a făcut anunțul

Sânziana Buruiană a devenit mamă pentru a doua oară:„Mi-a fost frică”

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Moșii de Toamnă 2020: iată ce tradiții trebuie să respecți în Sâmbăta Morților

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri