Jucariile potrivite ii pot stimula pe cei mici sa fie creativi


Daca jocul este considerat limbajul celor mici, atunci jucariile sunt cuvintele lor. Ce fel de jucarii alegi cand vine vorba de dezvoltarea intelectuala a copilului tau?

Un studiu recent efectuat de cercetatorii de la Scoala de Stiinte Medicale din cadrul Universitatii Melbourne, Australia, arata ca micutii care se joaca mai degraba cu jucarii mai ieftine si usor de folosit, sunt mult mai creativi si mai activi, spre deosebire de cei care au la dispozitie tot felul de jocuri de sofisticate, de ultima generatie.

La cercetare au luat parte 120 de copii carora li s-a dat sa se joaca cu cifre si numere sau cu jucarii pentru piscine – lopetele, galetuse, forme pentru nisip etc. Cercetatorii le-au urmarit si analizat comportamentele, dupa care le-au comparat cu ale altor copii de la o scoala vecina pentru care joaca insemna tablete si alte jocuri moderne.

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca cei care faceau parte din primul grup erau energici si plini de viata, riscul de sedentarism scazand de la 61 de procente la 30. In plus, copiii care au luat parte la cercetare s-au dovedit a fi activi, dovedind acest lucru prin urcarea a 13 trepte intr-un singur minut.

Dr. Brendon Hyndman de la Scoala de Stiinte Medicale sustine ca locurile de joaca amenajate in stil modern au fost mai mult create pentru parintii ocupati si nu pentru cei mici. Insa, copiii au nevoie de cat mai multe jocuri creative si active, care sa le permita sa se dezvolte armonios atat din punct vedere fizic, cat si psihic.

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Specialisti

Ce tratamente faciale poți face în sezonul rece? Sfaturile specialiştilor!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri