Iubirea de sine. 9 cele mai bune moduri de a te iubi din nou

Iubirea de sine. 9 cele mai bune moduri de a te iubi din nou
Iubirea de sine. 9 cele mai bune moduri de a te iubi din nou

Iubirea este cel mai frumos sentiment pe care îl trăiesc oamenii. Cu toate că ne așteptăm să primim iubire doar din partea altor persoane, acest sentiment trebuie să îl avem și noi față de propria persoană. Se spune că nu ai cum să fii iubit dacă nu te iubești pe tine însuți și de aceea trebuie să înveți să faci asta.

Descoperă în rândurile de mai jos cele 9 modalități prin care să te iubești din nou, dar și cum poți să reușești să ai o atitudine pozitivă față de propria persoană!

1. Elimină gândurile limitative

Este important să țintești sus și să elimini gândurile limitative. În acest mod, îți vei dovedi că te iubești pe tine și vei fi mult mai fericită.

2. Fii pozitivă!

Iubirea de sine nu are cum să vină din partea persoanelor negative. Gândurile positive aduc numai bucurii și stare de bine, așa că umple-ți mintea de lucruri frumoase.

3. Nu te mai compara cu alte persoane

tehnici iubirea de sine
Tehnici iubirea de sine[Sursa foto: freepik]

În special de când rețelele de socializare s-au dezvoltat, compararea cu alte persoane a devenit o reală problemă.

Acest obicei nu face decât să ne facă să ne urâm propria persoană și să ne aducă gânduri negative. Trebuie să înțelegi că fiecare este special în felul lui și să te axez pe propria persoană.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

4. Practică iubirea de sine

modalitati de iubire de sine
Modalități de iubire de sine[Sursa foto: freepik]

Dragostea de sine este vitală pentru o viață armonioasă. Trebuie să înveți să te accepți așa cum ești, dar să fii dornică să evoluezi. Este esențial ca de fiecare dată când te uiți în oglindă să vezi măcar un aspect frumos și să fii recunoscătoare pentru tot ceea ce ai și tot cee ace reprezinți. De asemenea, spune-ți ție însăți cuvinte frumoase și elimină-le pe cele negative.

5. Iartă-te și eliberează-te de emoțiile negative

cum sa te iubesti pe tine
Cum să te iubești pe tine[Sursa foto: freepik]

Viața cotidiană și problemele de zi cu zi ne aduc energii negative. Totuși, ne arătăm iubirea față de noi dacă încercăm să ne eliberăm de aceste emoții negative, observând mereu partea plină a paharului. De asemenea, este important ca atunci când greșești, să nu te învinovățești prea mult. Practică iertarea față de sine și te vei simți foarte bine cu propria persoană!

6. Sărbătorește-ți realizările și micile victorii

iubirea propriei persoane
Iubirea propriei persoane[Sursa foto: freepik]

Oricine are realizări, fie că este vorba de unele mici sau unele mai mari. Fiecare dintre noi are nevoie de apreciere din partea celorlalți, însă este esențial să ne apreciem și propria persoană. Fie că ai reușit să duci la capăt un proiect sau ți-ai atins anumite obiective, încearcă să sărbătorești realizările și micile victorii din viața ta.

7.  Fă schimbări pozitive în viața ta

Citește și: Iancu Sterp și Denisa Coțolan și-au pus fanii pe jar! „Fetiță sau băiat?”. Detaliul care i-a dat de gol- kanald.ro

Citește și: Subiecte Română Evaluare Națională 2024 pentru clasa a 8-a: Modelul publicat pe EDU.ro- stirilekanald.ro

Nimic nu este mai rău decât să trăiești cu situații și lucruri care nu îți aduc fericire.

Îți vei arăta iubirea față de sine dacă vei renunța la obiceiurile negative din viața ta, adoptându-le pe cele pozitive. Fie că este vorba de un job mai bun, întâlniri mai dese cu prietenii sau orice te face fericită, nu îți fie teamă să faci schimbări pozitive în viața ta.  

8. Practică ritualuri sănătoase 

Ritualurile sănătoase te vor face să te simți mult mai bine, să elimini stresul și anxietatea din tine. În acest mod, vei reuși să fii o persoană pe care cu ușurință o vei iubi. Ritualuri sănătoase pot însemna sesiuni de yoga, de meditații, citit sau chiar plimbări prin parc.

9. Investește în tine

Cel mai important mod prin care poți să îți arăți iubirea față de propria persoană este de a investi în tine. În acest mod, te vei dezvolta și vei ajunge o persoană mult mai bine. Investește fie în cursuri de dezvoltare personală, în obiecte care te ajută în cariera ta și în orice te face să evoluezi personal și profesional.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.Citește și:

Hipotensiune ortostatică – cauze și mecanisme subiacente

9 semne de îmbătrânire. Ce se întâmplă când îmbătrânești

ȘOCANT! Vedeta care a ajuns să mănânce din gunoaie. Sărăcia a TRANSFORMAT-O total. FOTO

Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta

O mamă își strigă suferința. Copilul ei cu sindromul Down, discriminat de educatoarele Grădiniței la serbare: "Am rămas cu un gust amar despre ce s-a întâmplat"

Jorge trage un semnal de alarmă în mediul online: „Fetele nu își găsesc iubiți. Sau dacă sunt, n-ai ce să faci cu ei, că nu sunt destul de maturi. Băi băieți, hai să devenim bărbați.”

Roberta și Sebastian, dulce împăcare în camera roșie! Cei doi îndrăgostiți au lăcrimat și s-au sărutat pasional! „Mi-au zis băieții că te-ai îngrijorat!”

"Au murit într-o secundă!" Au apărut imaginile de pe camerele de supraveghere cu accidentul în care au pierit Mihaela și Paul


Cookies