Iti plac piersicile? Fa o prajitura delicioasa din ele cu frisca

Iti plac piersicile? Fa o prajitura delicioasa din ele cu frisca

Prepara si tu aceasta reteta delicioase cu piersici. Iata de ce ingrediente ai nevoie.

 

Ingrediente:
220 g unt nesărat, topit şi răcit, plus o lingură de unt pentru uns
6 ouă mari, la temperatura camerei
2 linguri de lapte, la temperatura camerei
270 g zahăr, plus încă 50 g
260 g făină
2 linguriţe praf de copt
un sfert de linguriţă de sare
160 ml lichior de piersici
8 piersici, fără coajă, tăiate în sferturi
230 g frişcă lichidă
65 g zahăr farin
o linguriţă esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 190 de grade Celsius.
Se unge un vas de Jena (22×33) cm cu unt.
Ouăle se bat spumă cu laptele. Se adaugă 270 g de zahăr şi se amestecă, folosind un mixer, până când ouăle se deschid la culoare.
Separat, făina se amestecă bine cu praful de copt şi sarea. Amestecul se încorporează treptat în spuma de ou, apoi se adaugă untul topit şi se omogenizează.
Aluatul se toarnă în vasul de Jena şi se coace 30 de minute, până când devine auriu. Când este gata, se scoate şi se răceşte pe un grătar.
Între timp, 50 g zahăr se amestecă bine cu lichiorul de piersici. Se adaugă piersicile tăiate şi se lasă să-şi ia aroma cel puţin 15 minute, la temperatura camerei. Din când în când, piersicile se întorc.
Frişca se bate cu zahărul farin şi esenţa de vanilie până se întăreşte. Prăjitura se taie şi se serveşte cu piersici însiropate şi frişcă.
Sursa: feellikecooking.ro

Ingrediente:

220 g unt nesărat, topit şi răcit, plus o lingură de unt pentru uns
6 ouă mari, la temperatura camerei
2 linguri de lapte, la temperatura camerei
270 g zahăr, plus încă 50 g
260 g făină
2 linguriţe praf de copt
un sfert de linguriţă de sare
160 ml lichior de piersici
8 piersici, fără coajă, tăiate în sferturi
230 g frişcă lichidă
65 g zahăr farin
o linguriţă esenţă de vanilie

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 190 de grade Celsius. Se unge un vas de Jena (22×33) cm cu unt.

Ouăle se bat spumă cu laptele. Se adaugă 270 g de zahăr şi se amestecă, folosind un mixer, până când ouăle se deschid la culoare.

Separat, făina se amestecă bine cu praful de copt şi sarea. Amestecul se încorporează treptat în spuma de ou, apoi se adaugă untul topit şi se omogenizează.

Aluatul se toarnă în vasul de Jena şi se coace 30 de minute, până când devine auriu. Când este gata, se scoate şi se răceşte pe un grătar.

Între timp, 50 g zahăr se amestecă bine cu lichiorul de piersici. Se adaugă piersicile tăiate şi se lasă să-şi ia aroma cel puţin 15 minute, la temperatura camerei. Din când în când, piersicile se întorc.

Frişca se bate cu zahărul farin şi esenţa de vanilie până se întăreşte. Prăjitura se taie şi se serveşte cu piersici însiropate şi frişcă.

Sursa: feellikecooking.ro

 

Citește și: Avertismentul Salvamont pentru turiștii aflați pe munte: Este cod galben de vreme rea- kanald.ro

Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îi cunoștea- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce a pățit Silvana Rîciu în timp ce mergea la priveghi la Ion Drăgan. Artista a mărturisit totul: “Ne-a ținut pe loc două ore.”

TEST: Cât de darnic ești? Răspunde doar la aceste întrebări!

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Mărturisirile emoționante ale Larisei Iordache. De ce sărbătorile nu vor mai fi niciodată la fel pentru fosta gimnastă: „Unul dintre cele mai grele.”

La ce concluzie au ajuns Robert și Lia după camera roșie. Cum va reacționa Filip: ,,Ești îndrăgostită”

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate