Cartofii prajiti au o reputatie proasta pe buna dreptate.
Nu reprezinta cel mai sanatos fel de mancare si stii ca daca ii mananci in cantitati mari nu sunt buni pentru sanatatea ta. De aceea, iti spunem care sunt cele trei motive pentru care ar trebui sa ii eviti.
Cartofii prajiti contin grasimi rele
Alimentele prajite sunt gustoase, insa grasimile saturate sunt cele care transforma un cartof intr-o bomba pentru cancer, boli de inima si diabet. Nu toate grasimile sunt daunatoare pentru organism si din ce in ce mai multe persoane invata sa deosebeasca grasimile bune de cele rele. Grasimile saturate din cartofii prajiti au o legatura directa cu formarea de cheaguri de sange in artere. De asemenea, cresc colesterolul "rau" si scad densitatea lipoproteinelor.
Cartofii prajiti contin multi carbohidrati
Niciun fel de cartof in starea sa naturala nu iti face rau.
Cartofii sunt formati din carbohidrati simpli. Cei mai multi cartofi prajiti se fac din cartofi albi care se transforma cel mai repede in zahar. Atunci cand corpul tau absoarbe acesti carbohidrati ii poate consuma imediat sub forma de energie sau ii poate stoca in depozite de grasime. Atunci cand mananci zilnic cartofi prajiti, vei absorbi mult mai repede carbohidratii si vei dezvola o rezistenta la insulina care ti-ar putea afecta inima si te-ar putea imbolnavi de diabet.
Cartofii prajiti contin grasimi trans
Atunci cand prajesti cartofii acestia au un gust foarte bun. Doar ca nu trebuie sa uiti ca grasimile de tip trans sunt cele care transforma cartoful intr-o adevarata bomba pentru sanatatea sa. Aceste grasimi actioneaza la fel ca un carcinogen pentru organismul tau.
Nu reprezinta cel mai sanatos fel de mancare si stii ca daca ii mananci in cantitati mari nu sunt buni pentru sanatatea ta.
De aceea, iti spunem care sunt cele trei motive pentru care ar trebui sa ii eviti.
Cartofii prajiti contin grasimi rele Alimentele prajite sunt gustoase, insa grasimile saturate sunt cele care transforma un cartof intr-o bomba pentru cancer, boli de inima si diabet. Nu toate grasimile sunt daunatoare pentru organism si din ce in ce mai multe persoane invata sa deosebeasca grasimile bune de cele rele.
Grasimile saturate din cartofii prajiti au o legatura directa cu formarea de cheaguri de sange in artere. De asemenea, cresc colesterolul "rau" si scad densitatea lipoproteinelor.
Cartofii prajiti contin multi carbohidrati Niciun fel de cartof in starea sa naturala nu iti face rau. Cartofii sunt formati din carbohidrati simpli. Cei mai multi cartofi prajiti se fac din cartofi albi care se transforma cel mai repede in zahar.
Atunci cand corpul tau absoarbe acesti carbohidrati ii poate consuma imediat sub forma de energie sau ii poate stoca in depozite de grasime. Atunci cand mananci zilnic cartofi prajiti, vei absorbi mult mai repede carbohidratii si vei dezvola o rezistenta la insulina care ti-ar putea afecta inima si te-ar putea imbolnavi de diabet.
Cartofii prajiti contin grasimi trans Atunci cand prajesti cartofii acestia au un gust foarte bun.
Doar ca nu trebuie sa uiti ca grasimile de tip trans sunt cele care transforma cartoful intr-o adevarata bomba pentru sanatatea sa. Aceste grasimi actioneaza la fel ca un carcinogen pentru organismul tau.
Citește și: Ce au găsit specialiștii legiști pe corpul neînsuflețit al Rodicăi Stănoiu, fosta ministră a Justiției. Autopsia a fost finalizată- kanald.ro
Citește și: Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan- stirilekanald.ro