Istoria fascinantă a parfumului Chanel No. 5 și impactul său asupra industriei parfumurilor

istoria parfumului chanel 5
Istoria fascinantă a parfumului Chanel No. 5 și impactul său asupra industriei parfumurilor

Parfumul Chanel No.5 a fost, este și cu siguranță va rămâne unul dintre cele mai apreciate, indiferent de vreme. Însă știați care este istoria sa?

Aflați din rândurile următoare cine a inventat, mai exact, parfumul Chanel No.5, când a fost creat, dar și care sunt notele care îl fac să dețină un miros absolut de neînlocuit. În plus, descoperiți și de ce deține o structură atât de simplă sticluța sa, care este legătura pe care o deține cu Marilyn Monroe, dar și de ce a fost numit astfel. 

Cine a inventat parfumul Chanel No. 5 

Citește și: Cine a fost Coco Chanel. Cum a reușit să creeze un adevărat imperiu și un brand consacrat în toată lumea?

facts about chanel parfume
Istoria fascinantă a parfumului Chanel No. 5 și impactul său asupra industriei parfumurilor[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: Cel mai vândut parfum din lume. Topul parfumurilor de legendă pentru femei!

Parfumul Chanel No. 5 a fost creat de nimeni alta decât Coco Chanel, iconicul designer de modă cunoscut pretutindeni în lume. 

Cu toate acestea, înainte de a-și câștiga marea notorietate și de a ajunge cunoscută peste tot în lume, se pare că aceasta nu a avut o copilărie tocmai bună. Coco Chanel, pe numele său real, Gabrielle Bonheur Chanel s-a născut pe data de 19 august 1883, într-o familie destul de severă, dar totodată și săracă. Deși mama sa lucra într-o spălătorie, iar tatăl său era vânzător, încercându-și norocul în numeroase locuri, motiv pentru care Coco Chanel era nevoită să călătorească din oraș în oraș, alături de familia sa, odată ajunsă la vârsta de 12 ani, mama sa a

decedat din cauza unei boli crunte, iar tatăl ei, neputând să aibă grijă de ea și frații săi, acesta a decis să o trimită pe Coco Chanel, alături de surorile ei, într-un orfelinat. 

Acolo a fost locul în care a învățat cum să coasă, loc din care a plecat tocmai la vârsta de 18 ani. Aceasta a ajuns la o pensiune catolică, iar în timpul vacanțelor școlare, petrecea timp cu familia ei, acolo unde a dobândit mai multă experiență în cusut fin, primul său loc de muncă fiind ca croitoreasă, urmând să fie apoi cântăreață

la o cafenea, câțiva ani. În această perioadă de timp a dobândit și numele de “Coco”, nume provenit, se spune, de la una dintre melodiile pe care le cânta aceasta. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Odată cu trecerea timpului, Coco Chanel s-a mutat la Deauville, acolo unde a început să creeze pălării. La scurt timp, l-a cunoscut pe noul ei iubit, Arthur, cu susținerea căruia a reușit să deschidă primele magazine, printre care primul a fost un butic la Paris.

De acolo și până la un succes răsunător în lumea modei, a fost doar un pas, buticul acesteia fiind favorizat de cele mai faimoase actrițe franceze ale epocii, reușind astfel să-și consolideze reputația de designer, stiluri care mai apoi, au fost găsite în tot Parisul. 

Coco Chanel a reușit să devină cunoscută de-a lungul timpului și datorită personalității sale îndrăznețe, personalitate care a dus la idei pentru tunsori unice.

 Cu alte cuvinte, nimic nu a reușit să o oprească pe Coco Chanel să își dorească tot mai mult și tot mai mult de la viață, ajungând ca în anii 90’, să devină una dintre cele mai influente case de modă. Abia în anul 1921 și-a dezvăluit primul parfum Chanel No. 5, însă pe data de 10 ianuarie 1971, Coco Chanel s-a stins din viață. 

O creație revoluționară 

Coco Chanel a dezvăluit în anii 90’, primul parfum Chanel No. 5, parfum care aduce o combinație de iasomie și alte câteva arome florale, ceea ce a făcut din parfum, unul și mai complex și mai misterios decât oricare alt parfum. 

Atunci Coco Chanel a devenit, printre altele, și primul designer de modă important și recunoscut peste tot în lume, care a introdus un parfum cu un ambalaj obișnuit, cu o sticlă simplă și elegantă, aspect și miros care a adus un alt succes răsunător, rămânând și până în prezent unul dintre cele mai cumpărate și dorite dintre toate parfumurile. 

chanel no 5 wiki
Istoria fascinantă a parfumului Chanel No. 5 și impactul său asupra industriei parfumurilor[Sursa foto: Profimedia]

Notele parfumului 

Creat de Coco Chanel în anul 1921,  parfumul Chanel No.5 face parte din categoria parfumurilor rafinate, ușoare, dar și florale. Acest parfum este caracterizat ca fiind o esență feminină care deține un amestec de flori moderne și note echilibrate, care conține totodată și note de vârf destul de fructate (ylang ylang și neroli), note de mijloc florale (trandafiri și iasomie), iar cele de bază fiind cele care fac diferența majoră, având arome de lemn de santal și vanilie. 

history of chanel parfume
Istoria fascinantă a parfumului Chanel No. 5 și impactul său asupra industriei parfumurilor[Sursa foto: unsplash]

Citește și: Urșii circulă liberi pe șoselele din România, iar turiștii se opresc să se fotografieze cu ei! Riscurile la care se expun cei care interacționează cu urșii- kanald.ro

Citește și: Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit- stirilekanald.ro

O sticlă iconică 

Bineînțeles că atunci când vine vorba despre structura pe care sticluța parfumului Chanel No.5 o deține, primul model fiind realizat chiar de către Coco Chanel, aceasta este foarte simplă, remarcându-se doar prin liniile clasice, existând povești conform cărora, aceasta a creat forma primei sticle de parfum Chanel No.5 după cea a locului în care a trăit, și anume, Place Vendome din Franța. Fără doar și poate, primul parfum abstract glamuros, Chanel No.5 va rămâne întotdeauna în preferințele publicului larg, indiferent de sezon și vreme. 

Marilyn Monroe și Chanel No. 5  

Marilyn Monroe[Sursa foto: Hepta]

În ceea ce privește legătura existentă între Marilyn Monroe și parfumul Chanel No.5, se pare că aceasta a fost o fană declarată a produsului, dar și cea mai bună ambasadoare, fără contract, a acestuia, la vremea respectivă, dat fiind faptul că parfumul este unul dintre cele mai cunoscute și mai căutate, fiind creat de Coco Chanel, cea care a și creat peste 300 de magazine de modă. Astfel, cu siguranță acest parfum a fost atunci în mintea multor persoane și încă a rămas, dat fiind faptul că este unul plin de opulență, eleganță, dar și lux.  

Un simbol al eleganței și stilului 

Fără doar și poate, Coco Chanel a creat parfumul Chanel No.5 tocmai pentru a emana excelență, să fie un simbol al feminității, având un miros frumos, de nedefinit, misterios, sofisticat, dar și elegant, fiind un parfum care se poate purta oriunde și oricând. 

În ceea ce privește legătura numelui pe care îl deține, s-ar spune că cifra 5 ar fi fost numărul preferat al acesteia sau datorită faptului că parfumul a fost lansat pe data de 5 mai. Parfumul Chanel No.5 a fost un succes imens și rămâne în continuare. 

coco chanel
Istoria fascinantă a parfumului Chanel No. 5 și impactul său asupra industriei parfumurilor[Sursa foto: unsplash]Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Top 5 cele mai fresh parfumuri de damă pe care să le încerci! Descoperă elixirul prospețimii!

Vedetele din România au arătat TOT la plajă! Cele mai frumoase femei au pus pe jar fanii cu formele lor

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Mesaje de Sf. Ilie 2024: Cui trebuie să îi spui „La mulți ani!” pe 20 iulie

Han, în fața unei sițuații tulburătoare

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România”, urșii ”cerșetori” de pe Transfăgărășan

Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!


Cookies