Ioana Ene Mihail a murit la 77 de ani. A fost considerată una dintre cele mai frumoase actrițe


Actrița Ioana Ene Mihail a murit la vârsta de 77 de ani.

Actrița Ioana Ene Mihail a murit la vârsta de 77 de ani. În ultima perioadă, aceasta a stat internată într-un spital. A fost considerată una dintre cele mai frumoase și mai talentate actrițe din România.

Anunțul trist a fost făcut de reprezentanții Teatrului Munincipal „Bacovia”. „Vă anunță cu regret că astăzi, 18 martie, s-a stins din viață, la București, după o lungă suferință, actrița Ioana Ene Mihail (n. 1942).

A fost considerată una dintre cele mai frumoase și talentate actrițe ale teatrului băcăuan și românesc.

Citeste si: Horoscop special Mariana Cojocaru: Femeile lui Dumnezeu în PRIMĂVARA 2019! Ele sunt protejate și au lumea la picioare în martie-aprilie-mai

A absolvit IATC-ul în anul 1966, la clasa Eugeniei Popovici. După absolvire, a fost repartizată la Teatrul din Brăila, apoi, la Teatrul ”Mihai Eminescu” din Botoșani, iar din 1970 a devenit actriță a Teatrului Municipal ”Bacovia”.

A interpretat personaje minunate și puternice, pentru care a rămas în amintirea publicului, exemple fiind rolurile Beatrice Hunsdorfer, din ”Efectul razelor Gamma asupra anemonelor”, de Paul Zindel, în regia lui Dumitru Lazăr Fulga, Zoe, din ”O scrisoare pierdută”, după I.l.Caragiale, în regia lui Radu Beligan, Josephine Baker, din recitalul ”Hello, Josephine!”, în regia lui Doru Atanasiu, sau Desdemona, în ”Othello”, de W.Shakespeare, în regia lui Ion Omescu, alături de doi mari actori, Damian Crîșmaru și Teofil Vâlcu.

Cu recitalul ”Flori pentru mai târziu”, după Gerard Philippe, în regia lui Doru Atanasiu, a luat Premiul pentru interpretare la Festivalul Recitalurilor Dramatice Bacău. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a fost mesajul transmis.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Irina Pavlenco este în doliu! Mama sa a murit

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri