Cel mai cunoscut este cel din arahide, dar se poate face practic din orice fel de nuci si chiar si din seminte.
De ce unt din nuci? Pentru ca este o sursa ideala de acizi grasi nesaturati de tipul Omega-3, de proteine, vitamine si minerale esentiale pentru mentinerea sanatatii. Practic este o sursa de energie pretioasa pentru organism.
Reteta de mai jos este pentru untul din migdale crud (raw), care se poate insa folosi pentru orice fel de nuci.
Ingrediente pentru 1 cana si un sfert de unt:
v 2 cani cu migdale decojite( de preferat organice)
v 1 lingura cu indulcitor natural: miere, sirop de gave, sirop de artar, melasa, zahar de cocos, etc, dupa gust( optional)
v ½ lingurita sare de mare (optional)
Preparare:
Pregatirea untului de nuci poate fi un pic dificila.
Este un proces care cere mai mult timp, necesar nucilor sa treaca de la faza cruda, la cea de unt. Cu putina rabdare, obtineti un unt fabulos si nu va fi nevoie sa mai cumparati vreodata.
Ideal ar fi sa folositi un robot de bucatarie puternic, cu un cutit din inox in forma de S sau un blender puternic. În cazul in care robotul este mai slab sau mai vechi, va trebui sa-l opriti din cand ca sa nu se arda.
Puneti migdalele in robot si mixati-le timp de 8-10-12 minute. La inceput va fi nevoie sa curatati peretii vasului si sa impingeti migdalele in jos. În cazul in care folositi miere sau/si sare, amestecati-le manual la sfarsit, dupa ce s-a facut untul. Daca se adauga in timpul mixarii, compozitia se poate taia.
Este recomandata folosirea migdalelor complet uscate.
Dupa 8 minute, compozitia incepe sa se umfle. La 10 minute incepe sa se separe, dar nu este inca gata. Trebuie sa continuati pana ce apare uleiul. La 12 minute iese uleiul din migdale, iar untul este gata.
Sursa: Oanacuzino.ro
De ce unt din nuci? Pentru ca este o sursa ideala de acizi grasi nesaturati de tipul Omega-3, de proteine, vitamine si minerale esentiale pentru mentinerea sanatatii.
Practic este o sursa de energie pretioasa pentru organism.
Reteta de mai jos este pentru untul din migdale crud (raw), care se poate insa folosi pentru orice fel de nuci.
Ingrediente pentru 1 cana si un sfert de unt: v 2 cani cu migdale decojite( de preferat organice)
v 1 lingura cu indulcitor natural: miere, sirop de gave, sirop de artar, melasa, zahar de cocos, etc, dupa gust( optional)
v ½ lingurita sare de mare (optional)
Preparare: Pregatirea untului de nuci poate fi
un pic dificila. Este un proces care cere mai mult timp, necesar nucilor sa treaca de la faza cruda, la cea de unt. Cu putina rabdare, obtineti un unt fabulos si nu va fi nevoie sa mai cumparati vreodata.
Ideal ar fi sa folositi un robot de bucatarie puternic, cu un cutit din inox in forma de S sau un blender puternic. În cazul in care robotul este mai slab sau mai vechi, va trebui sa-l opriti din cand ca sa nu se arda.
Puneti migdalele in robot si mixati-le timp de 8-10-12 minute. La inceput va fi nevoie sa curatati peretii vasului si sa impingeti migdalele in jos. În cazul in care folositi miere sau/si sare, amestecati-le manual la sfarsit, dupa ce s-a facut untul. Daca se adauga in timpul mixarii, compozitia se poate taia.
Este recomandata folosirea migdalelor complet uscate.
Dupa 8 minute, compozitia incepe sa se umfle. La 10 minute incepe sa se separe, dar nu este inca gata. Trebuie sa continuati pana ce apare uleiul. La 12 minute iese uleiul din migdale, iar untul este gata.
Sursa:
Oanacuzino.ro
Citește și: Horoscopul pentru ziua de marți, 30 decembrie 2025: Semnul zodiacal care are nevoie de ajutor să termine un proiect, dar refuză să îl ceară- kanald.ro
Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îi cunoștea- stirilekanald.ro